Snel naar content

Data traineeship Young Professionals

Sinds 2017 start er ieder jaar een Young Professional Progamma. Meer weten? Lees de ervaringen en bekijk de beelden.

Collega Remo achter

Remo Schimmel, Business Intelligence Consultant

Voordat ik bij Inergy kwam werken heb ik de opleiding ‘Innovation Sciences’ afgerond aan de Universiteit Utrecht. Een opleiding die officieel valt binnen de sociale wetenschap. Voor enkele vakken werd ik onderwezen in kwantitatieve analyse door middel van R en ik merkte al snel dat ik daar veel plezier uit haalde.

Tijdens mijn studie heb ik als student assistent statistiekvakken gegeven en een stage gelopen bij een consultancy kantoor waarbij ik in aanraking kwam met data-analyse, SQL en databases.

Toen ik de oproep voor het Young Professional programma van Inergy tegenkwam heb ik direct gesolliciteerd. Inmiddels ben ik dik twee jaar in dienst en werk ik op allerlei gave klantprojecten met de nieuwste technologie waarbij ik intellectueel word uitgedaagd, zonder dat ik de hele dag code aan het schrijven ben.

Mark van der Meulen, Data Engineer

In 2014 behaalde ik mijn diploma van de opleiding ‘Militaire Geschiedenis’. De enige link die ik had met de wereld van IT, datawarehousing en programmeren, was dat ik de filmklassieker WarGames had gekeken. En ik was zelf altijd bezig met het maken van kleine scriptjes en programma’s om het mijn leven makkelijker te maken.

Dankzij deze interesse ging ik na mijn studie werken als IT-trainer voor nieuwe medewerkers bij de Gemeente Amsterdam. Ik wilde hier meer mee en dus zocht ik naar bedrijven die mij, ondanks mijn achtergrond als historicus, konden opleiden voor een baan in de IT.

In 2017 kreeg ik deze mooie kans bij Inergy in het eerste Young Professional programma. Waar ik eerst dacht vooral mee te willen draaien bij het projectmanagement, bleek ik uiteindelijk veel meer voldoening te halen uit programmeren en het bouwen van datawarehouses. Deze omschakeling was geen enkel probleem. Er werd alle ruimte gegeven om mij hier verder in te ontwikkelen. Inmiddels ben ik al ruim vijf jaar in dienst en werk ik als Data Engineer aan mooie, technische oplossingen bij onder andere Rituals.

Mark Wekking, Young Profesional

Aan het einde van mijn bachelor Biologie kwam ik erachter dat een baan als onderzoeker op het lab niets voor mij was. Dit was een lastige constatering, aangezien het grootste deel van mijn studie hierop gericht was. Ik vond het analyseren van data wel heel leuk. Dus hierop heb ik mij gefocust tijdens mijn Master Biologie/Scheikunde.

Ik stond zelf nooit op het lab maar analyseerde de data van andere onderzoekers in Python of R. Toen ik mijn master had afgerond ging ik opzoek naar een baan. Ik wist echter totaal niet waar ik wilde gaan werken.

Tot ik Inergy leerde kennen. Bij Inergy lag de nadruk niet op mijn ervaring met SQL of databases. Inergy zocht iemand met affiniteit voor programmeren en enthousiasme voor het vak. En enthousiast was ik zeker. Een paar maanden later begon ik als Young Professional waar ik in een korte tijd heel veel geleerd heb over het vak Data Engineer. Ik kreeg binnen een aantal maanden al de kans om mee te werken voor grote klanten zoals Rituals.

Floris Lemkes, BI Consultant

Floris Lemkes startte in 2018 bij Inergy als YP. Floris had niet het meest voor de hand liggende CV, maar zijn motivatie en gedrevenheid waren overduidelijk. Dit is hoe hij nu terugkijkt op zijn loopbaan binnen Inergy.

Het Young Professional programma is voor mij een prachtige kick-start geweest om me te ontwikkelen tot de BI consultant die ik nu ben. Als bedrijfskundige heb ik niet de technische achtergrond die sommige andere collega’s wel hebben. Het Young Professional programma heeft me geholpen om een goede technische basis te leggen. In de praktijk is mijn niet technische achtergrond daardoor geen probleem gebleken; soms zelfs een voordeel. 

Door me in te leven in de opdrachtgevers schat ik in hoe een onderwerp zo uitgelegd kan worden dat het te begrijpen is voor iemand met een niet technische achtergrond. 

Wat mijn periode bij Inergy tot een succes hebben gemaakt zijn: inzet, pro activiteit, verantwoordelijkheid en plezier hebben in het werken met data.”

Floris vertelt je er graag nog meer over

De drijvende krachten achter het programma Daphne en Frans

Daphne Jaspars, People en performance manager

In maart 2023 start ik voor de zesde keer met vijf slimme ambitieuze IT-ers aan een mooie reis. Ik vind het een genot om met jonge getalenteerde en ambitieuze mensen te werken. In iedere editie van ons programma heb ik bij de Young Professionals een mooie persoonlijke groei gezien. En het geeft enorm veel voldoening om deze groepen te coachen en begeleiden. 

In het programma bieden we ontwikkeling aan van hard en soft skills (zoals consultancy vaardigheden). Gelukkig hoef ik al die trainingen niet zelf te verzorgen maar doe ik dat samen met Frans. Hij is het technisch geweten van ons programma.

Frans Drijver, Architect en Technical director data & analytics

Eén van de leukste dingen die ik doe is het begeleiden van Young Professionals. Daphne en ik zorgen er ieder jaar voor dat vijf toppers de juiste handvatten krijgen en veel leren om na afloop van het programma succesvol aan de slag te kunnen. Ik doe dat vooral voor de ‘hard skills’, denk daarbij aan Microsoft Azure, SQL, datamodellering en het dataplatform Snowflake, maar ook zaken als architectuur en Docker. Het vakgebied is heel erg breed en kan daardoor best intimiderend zijn. Daarom is het ontzettend leuk om mensen enorm in te zien groeien en het vertrouwen in hun eigen vaardigheden met sprongen te zien vooruitgaan.

Doe je mee?

Ook voor deze editie hebben we het programma en curriculum nog beter gemaakt. Het wordt weer een mooi jaar! Ben jij een topper met een gezonde nieuwsgierigheid naar data die zich in eerste instantie willen ontwikkelen tot data engineer (backend)? Heb je een aantoonbare passie voor en affiniteit met IT (data) en misschien een wat minder voor de hand liggende opleiding gevolgd? Dan maken we graag kennis met je begeleiden we met veel plezier in jouw eerste jaar bij Inergy begeleiden op jouw reis.

Beelden zeggen meer dan woorden