Snel naar content

Traineeship Junior Data Professionals

Sinds 2017 start er ieder jaar een Young Professional Progamma. Meer weten? Wil jij ook Junior Dataprofessional worden?

Lees de ervaringen en bekijk de beelden.

Collega Remo achter

Remo Schimmel, Business Intelligence Consultant

Voordat ik bij Inergy kwam werken heb ik de opleiding ‘Innovation Sciences’ afgerond aan de Universiteit Utrecht. Een opleiding die officieel valt binnen de sociale wetenschap. Voor enkele vakken werd ik onderwezen in kwantitatieve analyse door middel van R en ik merkte al snel dat ik daar veel plezier uit haalde.

Tijdens mijn studie heb ik als student assistent statistiekvakken gegeven en een stage gelopen bij een consultancy kantoor waarbij ik in aanraking kwam met data-analyse, SQL en databases.

Toen ik de oproep voor het Young Professional programma van Inergy tegenkwam heb ik direct gesolliciteerd. Inmiddels ben ik dik twee jaar in dienst en werk ik op allerlei gave klantprojecten met de nieuwste technologie waarbij ik intellectueel word uitgedaagd, zonder dat ik de hele dag code aan het schrijven ben.

Beyza Yilmaz, Young Professional

Na het afronden van Bedrijfskundige Informatica, zocht ik een relevante eerste baan. In wist niet welke richting ik op wilde, omdat IT een breed vakgebied is. Ik wilde mijn loopbaan beginnen bij een bedrijf waar ik de ruimte kreeg om mijn ambities en competenties te ontdekken met de juiste begeleiding.   

De eerste drie maanden ben ik klaargestoomd om mee te kunnen draaien bij klantteams. Inmiddels ben ik onderdeel van het Scrum Team bij onze klant DetailResult. Samen met het Scrum-team werk ik aan de back-end, waar ik zowel mijn hard- als softskills kan inzetten. Tijdens het traineeship heb ik ontdekt dat ik de scrum-methodiek mijn interesse heeft en daarom richt ik me nu op Scrum-gerelateerde taken, zoals het documenteren van de retrospectives en het bijwerken van het scrum-board. Ik kijk ernaar uit om certificaten voor Scrum te halen en deze skills toe te passen bij projecten! Inergy is een veilige omgeving waar ik mijzelf ontwikkel en waar ik veel leer. Het Young Professional Programma is voor mij de perfecte start. 

Mark Wekking, Junior Data Engineer

Aan het einde van mijn bachelor Biologie kwam ik erachter dat een baan als onderzoeker op het lab niets voor mij was. Dit was een lastige constatering, aangezien het grootste deel van mijn studie hierop gericht was. Ik vond het analyseren van data wel heel leuk. Dus hierop heb ik mij gefocust tijdens mijn Master Biologie/Scheikunde.

Ik stond zelf nooit op het lab maar analyseerde de data van andere onderzoekers in Python of R. Toen ik mijn master had afgerond ging ik op zoek naar een baan. Ik wist echter totaal niet waar ik wilde gaan werken.

Tot ik Inergy leerde kennen. Bij Inergy lag de nadruk niet op mijn ervaring met SQL of databases. Inergy zocht iemand met affiniteit voor programmeren en enthousiasme voor het vak. En enthousiast was ik zeker. Een paar maanden later begon ik als Young Professional waar ik in een korte tijd heel veel geleerd heb over het vak Data Engineer. Ik kreeg binnen een aantal maanden al de kans om mee te werken voor grote klanten zoals Rituals.

Dedde Rabbers, Young Professional

Na het behalen van mijn diploma Commerciële Economie wist ik meteen dat ik verder wilde studeren en iets met data wilde gaan doen.

Na het behalen van mijn master Digital Driven Business werd de interesse in het werken met data nog meer en besloot ik daarin werk te gaan zoeken. Ik was op zoek naar iets waarin ik nog verder kon leren en de vacature van Inergy sloot daar goed op aan.

Tijdens het Young Professional Programma van Inergy heb ik onder leiding van data specialisten de juiste kennis opgedaan voordat ik ging meedraaien met klantteams. Ook nu ik voor klanten werk kijken er ervaren specialisten mee en krijg ik ruimte om mezelf verder te ontwikkelen binnen onderdelen die ik leuk vind, zoals dashboarding.

Floris Lemkes, BI Consultant

Het Young Professional programma is voor mij een prachtige kick-start geweest om me te ontwikkelen tot de BI consultant die ik nu ben. Als bedrijfskundige heb ik niet de technische achtergrond die sommige andere collega’s wel hebben. Het Young Professional programma heeft me geholpen om een goede technische basis te leggen. In de praktijk is mijn niet technische achtergrond daardoor geen probleem gebleken; soms zelfs een voordeel. 

Door me in te leven in de opdrachtgevers schat ik in hoe een onderwerp zo uitgelegd kan worden dat het te begrijpen is voor iemand met een niet technische achtergrond. 

Wat mijn periode bij Inergy tot een succes hebben gemaakt zijn: inzet, pro activiteit, verantwoordelijkheid en plezier hebben in het werken met data.

Floris vertelt je er graag nog meer over

De drijvende krachten achter het programma Daphne en Frans

Daphne Jaspars, People en performance manager

In maart 2024 start ik voor de zevende keer met vijf slimme ambitieuze IT-ers aan een mooie reis. Ik vind het een genot om met jonge getalenteerde en ambitieuze mensen te werken. In iedere editie van ons programma heb ik bij de Young Professionals een mooie persoonlijke groei gezien. En het geeft enorm veel voldoening om deze groepen te coachen en begeleiden. 

In het programma bieden we ontwikkeling aan van hard en soft skills (zoals consultancy vaardigheden). Gelukkig hoef ik al die trainingen niet zelf te verzorgen maar doe ik dat samen met Frans. Hij is het technisch geweten van ons programma.

Frans Drijver, Architect en Technical director data & analytics

Eén van de leukste dingen die ik doe is het begeleiden van Young Professionals. Daphne en ik zorgen er ieder jaar voor dat vijf toppers de juiste handvatten krijgen en veel leren om na afloop van het programma succesvol aan de slag te kunnen. Ik doe dat vooral voor de ‘hard skills’, denk daarbij aan Microsoft Azure, SQL, datamodellering en het dataplatform Snowflake, maar ook zaken als architectuur en Docker. Het vakgebied is heel erg breed en kan daardoor best intimiderend zijn. Daarom is het ontzettend leuk om mensen enorm in te zien groeien en het vertrouwen in hun eigen vaardigheden met sprongen te zien vooruitgaan.

Doe je mee?

Ook voor deze editie hebben we het programma en curriculum nog beter gemaakt. Het wordt weer een mooi jaar! Ben jij een topper met een gezonde nieuwsgierigheid naar data die zich in eerste instantie willen ontwikkelen tot data engineer (backend)? Heb je een aantoonbare passie voor en affiniteit met IT (data) en misschien een wat minder voor de hand liggende opleiding gevolgd? Dan maken we graag kennis met je begeleiden we met veel plezier in jouw eerste jaar bij Inergy begeleiden op jouw reis.

Beelden zeggen meer dan woorden