Snel naar content
Collega marlies vernhout staat bij de ingang voor een inergy banner met inergy voetbal en vlaggetje

Altijd op zoek naar nieuw potentieel talent: een dag uit het leven van Recruiter Marlies Vernhout

Inergy is altijd op zoek naar nieuw potentieel talent en heeft groeiambities. Recruiter Marlies Vernhout bevindt zich midden in de organisatie en staat dagelijks in contact met de markt. Haar rol omvat alles wat bijdraagt aan het proces van employer branding tot het aannemen van nieuwe Inergeeks! In deze blog neemt ze je mee in een dag uit haar leven.

7:30 uur
Ik moet op staan. Waar werk ik vandaag? Gesprekken op kantoor in Woerden. Aankleden, snel opmaken, ontbijten en dan spring ik de auto in. We gaan nieuwe collega’s binnen hengelen vandaag!

8:20 uur
Ik rijd vanuit Loosdrecht naar Woerden en bel een kandidaat die ik gisteren niet te pakken kreeg. We bespreken haar ambities en ik vraag naar haar beschikbaarheid. Als ik straks op kantoor ben plan ik een afspraak in voor een eerste kennismaking met Inergy.

9:00 uur
Stipt om 09.00 uur (of vijf tot tien minuten later) kom ik aan op kantoor. Had toch iets eerder de auto in moeten stappen. Ik neem wel de tijd om met collega’s bij het koffiezetapparaat te hangen. Bijkletsen is immers ook belangrijk. Ik start mijn computer op en stuur eerst de uitnodiging naar de sollicitant. Daarna check ik onze social media kanalen en reacties op de vacatures. Hoe ziet mijn agenda er eigenlijk verder uit vandaag? Over driekwartier een intern overleg. Eerst maar even reageren op alle berichten.

10:00 uur
Meeting met collega’s via teams. We bespreken hoe het ervoor staat in de organisatie en ik geef een update over recruitment. Zitten er nieuwe projecten in de pijplijn? We gaan een vacature openen. Direct na de meeting bel ik de hiring manager om het profiel door te nemen. Ik schrijf de vacature en zet hem online op het platform waar collega’s de vacature direct in hun netwerk kunnen delen. Kom maar op met de reacties!

11:30 uur
Tijd om rond te vragen of ik de enige ben die al trek heeft!?

11:59 uur
LUNCHTIJD! Ik kan die laatste minuut niet meer wachten. Eten en gezelligheid met collega’s. Het blijft een moment om naar uit te kijken.

12:50 uur
De sollicitant staat voor de deur en ik nodig hem uit voor een kop koffie of thee. Snel zoek ik mijn collega op en samen lopen we naar de huiskamer. Dat is een kamer in ons kantoor waar we altijd sollicitatiegesprekken voeren. Het gesprek loopt uit, dat is vaak een goed teken. We bespreken na afloop hoe we het vonden gaan. Hebben we het juiste gesprek neergezet? Waar zijn we enthousiast over en waar zien we valkuilen? Een ding is zeker: we hopen hem terug te zien!

15:30 uur
Na het online zetten van een social media post ga ik op zoek naar nieuwe profielen. Ik vind een aantal nieuwe, interessante kandidaten en stuur naar hen een persoonlijk bericht. Een aantal van mijn berichten die ik eerder stuurde zijn nog niet beantwoord. Zal ik eens vragen of ze die over het hoofd hebben gezien? Ja hoor, toch vergeten te reageren in de waan van de dag. De kandidaat staat open voor een belletje. Ik pak de telefoon en de kandidaat neemt op.

17:00 uur
Mijn agenda staat weer voller gepland met nieuwe gesprekken. Nog snel maak ik de balans op en werk mijn overzicht bij. De funnel is gevuld, daar krijg ik energie van! Morgen maar eens een nieuwe creatieve actie bedenken om collega’s te betrekken bij het recruitment proces. Ik ga mijn collega’s van Marketing vragen aan te haken. Wat zal ik eens gaan eten vanavond? Iets gezonds, Aziatische broccoli en courgettesoep met croutons uit de oven? Ja, zin in!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder