Snel naar content
Arjan Veldkamp achter zijn bureau thuis

Blog | Een dag uit het leven van Arjan Veldkamp

Voordat Arjan Veldkamp bij Inergy aan de slag ging, werkte hij als vermogensadviseur. Maar hij wilde graag de IT in. Via de Buitenboordmotor, een initiatief dat mensen begeleidt bij een overstap naar een baan in de zorg-, onderwijs- of ICT-sector, rondde hij een basisopleiding af en startte hij een nieuwe carrière als Data Consultant. In deze blog neemt hij je mee in een van zijn werkdagen!

6:45 uur
Een wekker heb ik niet nodig. Mijn dochter Sansa, van anderhalf, zorgt er elke dag voor dat mijn vrouw en ik op tijd wakker zijn. Een gezellig begin van de dag, dat wel!

7:00 uur
Na het ochtendritueel eten we samen een broodje en starten we rustig op. Nog even quality time met het hele gezin.

8:00 uur
Ik zet een kop koffie en loop naar zolder waar ik mijn werkkamer heb. Zoals de meeste dagen, werk ik ook vandaag vanuit huis. Ik zet mijn laptop aan en check mijn mail en takenbord op bijzonderheden.

8:30 uur
De eerste Teams vergadering van de dag begint. Iedereen uit het project waar ik momenteel aan werk geeft een update waarmee ze bezig zijn en of er nog problemen zijn waar we tegenaan lopen. Direct aansluitend praat ik met collega Remo over welke taken we vandaag gaan oppakken.

9:00 uur
Een aantal tickets – vragen die onze klanten inschieten via een systeem – pak ik op. Ik moet verschillende aanpassingen maken in een aantal Power BI rapportages. Altijd leuk om ervoor te zorgen dat de rapportages helemaal in orde zijn.

10:00 uur
Met collega Maurice heb ik contact over een nieuw onderdeel dat in de financiële rapportage moet komen. Er zijn nog een paar onduidelijkheden en samen met Maurice neem ik ze door om zo een duidelijk beeld te krijgen van de gegevens die in de rapportage moeten komen.

11:00 uur
Een korte meeting met collega Michiel en een van onze klanten om te kijken naar de mogelijkheden voor de opmaak van een rapportage. Vervolgens onderzoek ik of het lukt om de gewenste aanpassing door te voeren.

12:00 uur
Tijd voor een lunchpauze. Mijn vrouw maakt broodjes hamburger klaar, terwijl ik op theekransje ben bij mijn dochter met haar knuffels en poppen.

13:00 uur
Na de lunch ga ik samen met Remo alles releasen wat we de afgelopen sprint hebben klaargezet en we voeren de handelingen uit om deze release naar productie te brengen.

16:00 uur
De release is zonder problemen verlopen en alles staat in productie. Ik loop even naar beneden voor een koffiepauze met mijn vrouw.

16:30 uur
Met collega Michiel bespreek ik wat de mogelijke opties zijn voor de opmaak van de rapportage. Daarna maak ik alvast een eerste opzet voor de financiële rapportage.

17:30 uur
De werkdag zit erop. Tijd voor het avondeten: rodekool met rösti en kipschnitzel.

19:00 uur
Mijn dochter ligt op bed. Ik kruip nog even achter mijn laptop voor de studie.

20:30 uur
Even tijd voor wat ontspanning. Samen met mijn vrouw op de bank met een kopje thee de dag doornemen.
Meer weten?
Wil jij meer weten over hoe het is om bij Inergy te werken? Neem gerust contact op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder