Snel naar content
LAN party op kantoor met onder andere david van helm

Blog | Een dag uit het leven van David van Helm

Hij was pas negentien toen hij begon als Young Professional bij Inergy. David van Helm had zijn studie Business Analytics aan de Vrije Universiteit in Amsterdam afgerond en zijn handen jeukten om aan de slag te gaan in het bedrijfsleven. Inmiddels is hij 21 en werkt hij met veel plezier aan projecten voor verschillende klanten. In deze blog lees je hoe zijn werkdag eruitziet.

06.30 uur
Mijn wekker gaat, maar ik blijf altijd nog even lekker snoozen. Niet veel langer dan een kwartier, want voordat ik begin met werken vind ik het fijn om nog even iets voor mezelf te doen. Ik pak een goed boek erbij, liefst filosofisch of psychologisch.

07.00 uur
Nadat ik wat gelezen heb, ga ik vijf minuten mediteren. Ik ben namelijk best wel druk en chaotisch, dus mediteren is voor mij een perfecte manier om wat rust in mijn hoofd te krijgen. Daarna maak ik me klaar voor de werkdag.

08.00 uur
Ik start met het maken van een to do lijst. Dat doe ik iedere dag. De dingen die ik vandaag gedaan wil krijgen schrijf ik op. Ook lees ik mijn mail en beantwoord ik wat vragen. Ik check nog even de interne blog, altijd handig om te weten wie er vandaag jarig is.

08.30 uur
Vandaag ga ik verder met de kennisgraaf. Samen met een aantal andere collega’s die tegelijkertijd met mij gestart zijn als Young Professionals ben ik die aan het ontwikkelen. De kennisgraaf is een tool die inzicht geeft in de verzameling van kennis die wij hebben als bedrijf. Het is voor ons een mooie leermethode voor het opzetten van een database en het bouwen van een (mobiele) applicatie.

09.00 uur
Er zijn wat problemen met de infrastructuur van de kennisgraaf. Ik overleg met collega Robin hoe we die kunnen oplossen. We spreken samen ook nog met collega Bas, die als ervaren collega is aangesloten bij dit project.

10.30 uur
Ik bel met collega Carmen. Zij is dit jaar gestart als Young Professional en ik begeleid haar bij haar eerste opdracht voor een klant. Ze loopt tegen iets aan en heeft een paar extra ogen nodig. Ik geef haar advies over hoe ze het kan aanpakken. Na ons gesprek kan zij weer vooruit.

11.00 uur
Met collega Bas bouw ik een API (Application Programming Interface) voor de klant. Deze API kan aangeroepen worden met een HTTPS request en geeft dan data terug waar je om hebt gevraagd. Bijna net zoals een website. We bouwen deze API voor een specifieke set aan dashboards. Alles staat in Python, een programmeertaal waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Dat is waar ik voor gestudeerd heb en helemaal in thuis ben. Bij Python draait het ook om een stukje creativiteit, alles is mogelijk. Leuk om mee bezig te zijn.

12.30 uur
Bij de lokale bakker haal ik een lekker broodje. Ik maak een kleine wandeling, kijk daarna wat tv en doe de afwas. Even mijn hoofd leegmaken en weg achter mijn bureau.

13.30 uur
Voor een klant moeten een aantal zaken worden opgeleverd. Voordat dat gebeurt, moet ik nog wat ETL-werk verrichten. Tussendoor overleg ik met collega Rutger en samen zorgen we ervoor dat alles goed staat zodat we het netjes kunnen opleveren.

14.30 uur
Opnieuw overleg ik even met Carmen. Vrijwel al onze afspraken zijn online en eigenlijk gaat dat hartstikke goed. Toch is het wel fijn om af en toe fysiek bijeen te komen. Daarom spreken we op woensdagen op kantoor af. Altijd gezellig om wat meer collega’s te zien en als ontspanning gaan we tussendoor af en toen een potje poolen.

15.30 uur
De laatste uurtjes van deze werkdag besteed ik aan het uitwerken van een aantal technische zaken voor diverse klanten. Ik maakt notities van de laatste stand van zaken. Dan weet ik na het weekend gelijk waar ik was gebleven.

17.00 uur
Vanavond organiseer ik een LAN-party op kantoor. Met een groep collega’s gaan we de hele avond gamen in twee teams tegen elkaar. Dit doen we eens in de paar weken. Een lekkere pizza voor ieder mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ik heb net mijn rijbewijs gehaald en sinds afgelopen week ben ik in het bezit van een leaseauto. Ik pak mijn gameset en stap – met nog een beetje trillende handjes – in mijn auto: op naar de LAN-party!
Meer weten?
Wil jij meer weten over hoe het is om bij Inergy te werken? Neem gerust contact op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder