Snel naar content
Arno Titawano achter zijn laptop

Een dag uit het leven van Arno Titawano, Privacy Business Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 170 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Arno, Privacy Business Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een privacy consultant adviseert en begeleidt bij het waarborgen van privacybescherming binnen de gemeentelijke activiteiten, inclusief het naleven van wet- en regelgeving, het uitvoeren van privacy beoordelingen en het opstellen van beleid en procedures om gegevensbescherming te waarborgen. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

06:30: De wekker gaat. Na een douche begin ik mijn dag met het uitlaten van mijn twee vriendjes Billy en Spijker, twee Franse bulletjes. Na de wandeling ontbijt ik met een kom kwark met vers fruit. Mijn vriendin is dan inmiddels ook wakker, maar het is voor iedereen het beste om haar rond dit tijdstip met rust te laten. De twee pubers van mijn vriendin zijn ook uit bed en ontbijten. Zoals ieder ochtend ziet de keuken eruit alsof er een explosie is geweest, dus tijd om te gaan….

07:20: Ik loop naar het station Centraal Utrecht. Vandaag gaat het goed! Geen uitval van treinen en de trein vertrekt op tijd.

07:50: We stoppen in Woerden. Ik worstel mij door de mensen heen de trap op en af om vervolgens naar kantoor te wandelen. 

08:00: Ik zoek een lekker plekje om te gaan werken en open mijn laptop. Ik lees mijn mail, bekijk mijn agenda en openstaande taken. Dan is het tijd voor koffie. Het is zoals gewoonlijk gezellig druk bij de koffieautomaat. Dus neem ik ook even de tijd om te socializen met collega’s.

09:00: Ik heb overleg met mijn collega’s Danielle en Thomas over een communicatieplan om onze klanten nog beter en effectiever gebruik te laten maken van de PMS-module van het LIAS ISMS. We brainstormen en komen tot een effectief plan.

10:00: Ik ga klanten bellen om de status updates te bespreken en te kijken of ik nog wat voor hen kan betekenen. Na ieder gesprek werk ik direct de administratie en het logboek bij met de gemaakte afspraken en stuur deze naar de klant. Daarna zet ik acties en afspraken die uit de gesprekken voortvloeien als taak in mijn agenda, zodat ik ze niet vergeet. Ik ken mijzelf.

12:00: Lunchpauze! Vroeger at ik altijd aan mijn bureau, snel en makkelijk. Maar sinds ik bij Inergy werk, ga ik gezellig lunchen met mijn collega’s. Ik ga aan een willekeurige tafel zitten en maak kennis met mensen van verschillende disciplines. Ik geniet van een boterham met zalm, één met rosbief, en een salade. Als toetje neem ik een krentenbol met kaas.

12:35: Ik werk plannen uit en ga aan de slag met mijn to-do lijst. Ik lees documenten van de Gemeente Goeree-Overflakkee in het kader van de Wet politiegegevens (Wpg) en formuleer mijn adviezen.

Ik adviseer de Gemeente Sluis over hoe zij het LIAS ISMS het beste kunnen implementeren. Mijn contactpersoon heeft aangegeven dat ze ook van plan zijn om de andere modules van LIAS te gaan gebruiken, maar voordat ze zover zijn, zullen ze eerst zelf nog wat werkzaamheden gaan verrichten. 

De Gemeente Veldhoven wil ook advies bij het inrichten van het LIAS ISMS. Daarnaast wil men ook gebruikerstrainingen. Een afspraak om te inventariseren wat wij van elkaar verwachten, staat later volgende maand gepland. 

14:00: Ik bespreek met mijn collega Laurens de verbeterpunten van de PMS-module. 

14:30: Ik ben klaar met mijn werk voor klanten van vandaag. Ik ga mijn aandacht nu richten op een nieuw intern project. Ik help onze CISO Maron met het aanscherpen van het beleid met betrekking tot de AVG. 

15:45: Ik werk nog even de SharePoint site bij die ik heb opgesteld voor mijn collega’s met betrekking tot de AVG en de WPG. Ik vind het delen van kennis met mijn collega’s belangrijk en hoop dat zij hun kennis weer met mij delen.

16:00: Ik duik in mijn lesboek. Even kennis uitbreiden over ISO31000 Risicomanagement.

18:00: Eenmaal thuis plof ik op de bank en bedenk wat ik ga koken. Ik kook graag, heb zelfs een opleiding tot kok gevolgd en ben acht jaar kok geweest, voor ik bedacht wat anders te gaan doen. Vandaag wordt het Nasi Goreng. Even wat verse ingrediënten kopen en dan lekker hobbyen.

19:15: Ik ga naar de repetitie van Chesterfield. Chesterfield is de band van mijn vriendin Jessica en vandaag ga ik ter voorbereiding op een optreden mee. De bassist van Chesterfield kan voor dit optreden geen vrij krijgen. Mij is gevraagd om in te vallen. Normaal zorg ik voor het geluid, maar als het nodig is, kan ik ook de bassist, gitarist, percussionist, cajonnist of drummer vervangen.  Ze maken relaxte muziek die je heerlijk in een luie stoel kunt beluisteren. Muziek zit al van jongs af aan in mijn bloed. Ik heb het talent, voor zover je van talent kan spreken, van mijn vader geërfd en ik val regelmatig in bij bands die bijvoorbeeld een bassist nodig hebben. 

22:30: We hebben alle nummers doorgenomen en de setlist gemaakt. We zijn er klaar voor. Voor het naar huis gaan, doen we samen nog een biertje en praten wat na.

00:30: De dag zit er weer op en tevreden stap ik na een uitgebreide douche mijn mandje in. That’s all folks! Morgen weer een dag.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder