Snel naar content
Collega Bas Tel zit achter zijn laptop thuis

Een dag uit het leven van Bas Tel, Architect bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Bas Tel, Architect bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

07.00 uur
Ik sta op en ontbijt samen met mijn vrouw en kinderen. Met de drukke schema’s van iedereen is het fijn om even met elkaar de dag te starten.

07.30 uur
De kinderen gaan naar school, ik ga een flink stuk wandelen met onze hond Bo. Iedere ochtend lopen we een uur. We wonen vlak bij het bos en ik vind het heerlijk om een frisse neus te halen voor ik begin aan mijn werkdag. 

08.30 uur
Ik kruip achter mijn computer en bereid een aantal afspraken van vandaag voor. 

09.00 uur
De dagstart met het Launchpad team begint. We werken volgens Scrum als team met sprints van twee weken. We bespreken de stories waar wij in deze sprint mee bezig zijn. Op dit moment is dat voornamelijk het migreren van de belangrijkste klanten naar Azure Kubernets Service. De eerste implementaties lopen nu. Ik ben Product Owner van het team dus ik overleg ook regelmatig met sales en management.

“Ik ben Product Owner van het team dus ik verleg ook regelmatig met sales en management.”

09.30 uur
Ik heb nu een overleg met de afdeling Services & Support. Met collega’s Sjoerd en Gerard neem ik door welke issues er spelen op de servicedesk. Waar hebben de klanten last van? Wat kunnen we verbeteren? Waar leggen we de prioriteit? Heel belangrijk om deze zaken scherp te hebben en te houden. 

10.00 uur
Een aantal maanden terug zijn we een pilot gestart met een Python opleiding. Het is een zelfstudie en we komen wekelijks bij elkaar om de voortgang te bespreken. We kijken onder andere of het geplande curriculum haalbaar is en evalueren hoe iedereen vindt dat het gaat. Het idee is om deze opleiding volgend jaar binnen de hele organisatie uit te rollen. 

12.00 uur
Het is tijd voor de lunch. Voor mij houdt dat vaak in dat ik opnieuw een stuk ga lopen met Bo. Na het wandelen eet ik twee boterhammen achter mijn bureau.

“Het is voor mij een inspirerende manier van werken, ook omdat ik op deze manier kennis kan delen.”

13.00 uur
De donderdagmiddag reserveer ik altijd voor PostNL. Samen met mijn collega David pak ik verschillende tickets op die openstaan. Wij houden ons voornamelijk bezig met de niet-urgente tickets en concentreren ons op de algemene verbeterpunten. Vandaag zitten daar bijvoorbeeld software upgrades tussen.

15.00 uur
Het overleg met het hele PostNL beheerteam en de ontwikkelaars van Inergy start. Dit is een wekelijks overleg waarbij we bespreken welke problemen er spelen en wie wat kan doen. Soms voeren we ook een analyse uit: hoe kunnen we een bepaalde verstoring voor langere termijn oplossen? 

16.00 uur
Samen met David werk ik verder aan de tickets van PostNL. Het leuke aan deze sessie vind ik dat het altijd heel concreet is en je met zijn tweeën continu aan het sparren bent. Het is voor mij een inspirerende manier van werken, ook omdat ik op deze manier kennis kan delen.

17.30 uur
Ik kook een lekkere maaltijd, zoals iedere dag. ’s Avonds kijk ik voetbal op tv. Ik ben een trouwe supporter van FC Utrecht. Met mijn twee zoons heb ik een seizoenskaart, dus in het weekend zijn we daar te vinden op de tribune. 

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder