Snel naar content
Collega Bas Tel zit achter zijn laptop thuis

Een dag uit het leven van Bas Tel, Architect bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Bas Tel, Architect bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

07.00 uur
Ik sta op en ontbijt samen met mijn vrouw en kinderen. Met de drukke schema’s van iedereen is het fijn om even met elkaar de dag te starten.

07.30 uur
De kinderen gaan naar school, ik ga een flink stuk wandelen met onze hond Bo. Iedere ochtend lopen we een uur. We wonen vlak bij het bos en ik vind het heerlijk om een frisse neus te halen voor ik begin aan mijn werkdag. 

08.30 uur
Ik kruip achter mijn computer en bereid een aantal afspraken van vandaag voor. 

09.00 uur
De dagstart met het Launchpad team begint. We werken volgens Scrum als team met sprints van twee weken. We bespreken de stories waar wij in deze sprint mee bezig zijn. Op dit moment is dat voornamelijk het migreren van de belangrijkste klanten naar Azure Kubernets Service. De eerste implementaties lopen nu. Ik ben Product Owner van het team dus ik overleg ook regelmatig met sales en management.

“Ik ben Product Owner van het team dus ik verleg ook regelmatig met sales en management.”

09.30 uur
Ik heb nu een overleg met de afdeling Services & Support. Met collega’s Sjoerd en Gerard neem ik door welke issues er spelen op de servicedesk. Waar hebben de klanten last van? Wat kunnen we verbeteren? Waar leggen we de prioriteit? Heel belangrijk om deze zaken scherp te hebben en te houden. 

10.00 uur
Een aantal maanden terug zijn we een pilot gestart met een Python opleiding. Het is een zelfstudie en we komen wekelijks bij elkaar om de voortgang te bespreken. We kijken onder andere of het geplande curriculum haalbaar is en evalueren hoe iedereen vindt dat het gaat. Het idee is om deze opleiding volgend jaar binnen de hele organisatie uit te rollen. 

12.00 uur
Het is tijd voor de lunch. Voor mij houdt dat vaak in dat ik opnieuw een stuk ga lopen met Bo. Na het wandelen eet ik twee boterhammen achter mijn bureau.

“Het is voor mij een inspirerende manier van werken, ook omdat ik op deze manier kennis kan delen.”

13.00 uur
De donderdagmiddag reserveer ik altijd voor PostNL. Samen met mijn collega David pak ik verschillende tickets op die openstaan. Wij houden ons voornamelijk bezig met de niet-urgente tickets en concentreren ons op de algemene verbeterpunten. Vandaag zitten daar bijvoorbeeld software upgrades tussen.

15.00 uur
Het overleg met het hele PostNL beheerteam en de ontwikkelaars van Inergy start. Dit is een wekelijks overleg waarbij we bespreken welke problemen er spelen en wie wat kan doen. Soms voeren we ook een analyse uit: hoe kunnen we een bepaalde verstoring voor langere termijn oplossen? 

16.00 uur
Samen met David werk ik verder aan de tickets van PostNL. Het leuke aan deze sessie vind ik dat het altijd heel concreet is en je met zijn tweeën continu aan het sparren bent. Het is voor mij een inspirerende manier van werken, ook omdat ik op deze manier kennis kan delen.

17.30 uur
Ik kook een lekkere maaltijd, zoals iedere dag. ’s Avonds kijk ik voetbal op tv. Ik ben een trouwe supporter van FC Utrecht. Met mijn twee zoons heb ik een seizoenskaart, dus in het weekend zijn we daar te vinden op de tribune. 

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder