Snel naar content
Daan Boeter

Een dag uit het leven van Daan Boeter, Data Engineer en Consultant bij Inergy

Als Data Engineer en Consultant bij Inergy maak ik deel uit van een team van meer dan 170 collega’s. In mijn rol bij Inergy werk ik met de klant om hen te voorzien in hun databehoefte zodat zij hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Ik zit voornamelijk back-end, doe ETL en vertaal data vanuit bronsystemen naar iets waar de klant iets aan heeft. Laat me je vertellen over mijn dynamische werkdag!

06:30: De wekker gaat. Ik sta op, neem een verkwikkende douche en maak me klaar voor de dag. Als ontbijt geniet ik van een heerlijke kom kokosnootyoghurt met appel en granola. Ik kijk tegelijk het nieuws op tv en drink ik een kop koffie. Ik ben net verhuisd naar Leiden en het is mijn eerste dag vanuit mijn nieuwe huis.

07:30: Ik stap in en de auto en kies een leuke Spotify-afspeellijst met mijn favoriete hiphopmuziek uit, om de dag goed te beginnen.

08:30: Ik kom aan op kantoor. Ik begroet mijn collega’s en haal snel een kop koffie. Daarna werk ik mijn stories bij, zodat ik goed voorbereid ben voor de stand-up.

09:00: De stand-up voor onze klant Carglass begint. We bespreken waar we staan en waar we eventueel hulp bij nodig hebben. Het is belangrijk om elkaar op de hoogte te houden en goed samen te werken.

Na de stand-up ga ik meteen aan de slag met de stories die deze sprint op mijn naam staan voor Carglass. Er moet een nieuwe bron ontsloten worden en ik ga uitzoeken waar deze bron vandaan komt. Met behulp van Azure Pipelines haal ik de data binnen en vertaal ik de data naar bruikbare resultaten in een datamodel. Soms schakel ik even met de business om te verhelderen wat de data precies betekent.

  10:45: Ik begin met het maken van dashboards aan de frontend. We werken momenteel aan een P&L-dashboard voor een klant. Ik heb een feedbacksessie met hen om te kijken of ze tevreden zijn met wat ze zien en of er eventuele datakwaliteitsproblemen zijn. Soms moeten zij ook iets controleren, in hun systeem, voordat ik verder kan.

  12:30: Ik neem de tijd om het werk van een collega te reviewen. Samen met een andere ontwikkelaar bekijk ik de story en stel ik kritische vragen. We zorgen ervoor dat we geen onverwachte problemen tegenkomen, dus passen we het ‘vier ogen’-principe toe. We analyseren de impact die wijzigingen hebben op de gehele keten. Als we zien dat zaken veranderen dan gaan we dat proberen te verklaren en akkoord halen bij de business alvorens we releasen.

  Daan Boeter op vakantie

  12:30: Het is tijd voor de lunch. Ik geniet van een heerlijke vlamtosti, mijn favoriete keuze.

  13:00: Na de lunch ga ik aan de slag voor Rituals, een project waarbij we gebruikmaken van Google Cloud. Deze omgeving is soms een uitdaging, maar dat maakt het juist interessant. Ik werk aan de ETL-processen voor de supply chain van Rituals. Ik zorg ervoor dat de benodigde data beschikbaar is en maak gebruik van BigQuery en Dataflow. Voor de ETL-processen gebruik ik Python en het Apache Beam-framework. Het is een andere manier van denken dan de standaard ETL-processen, maar het stelt ons in staat om data op te splitsen in verschillende blokken en parallel te verwerken. Hierdoor kunnen we grotere hoeveelheden data snel verwerken.

  15:00: Ik heb een overleg met mijn teamleider Wim. We bespreken mijn doelstellingen en ontwikkelplan. Momenteel volg ik de cursus Azure Data Scientist Associate en ik update Wim over mijn vorderingen. Een van mijn doelstellingen was om een boost-sessie te geven aan Young Professionals over Advanced Analytics en dat is inmiddels gebeurd.

  15:30: Na het overleg is het tijd voor de Advanced Analytics Expertise-groep. Hier besteden we veel tijd aan het ontdekken van data science-kansen en het creëren van oplossingen. We delen best practices en ondersteunen sales en marketing met onze expertise. We ontwikkelen materiaal en een demo-platform waarin we Advanced Analytics-toepassingen laten zien in een PowerApp, zodat het sales team klanten kan inspireren en overtuigen.

  17:00: Het is tijd om naar huis te gaan. Onderweg bel ik mijn vriendin om te bespreken waar we zin in hebben voor het avondeten. We besluiten dat zij boodschappen zal doen en ik zal koken. Thuis aangekomen, bereid ik een heerlijke salade met knapperige gebakken gnocchi. De salade zit boordevol smaak met avocado, mozzarella, pijnboompitten, komkommer, tomaat en honing-mosterddressing.

  Na het eten is het tijd om te ontspannen. Ik kies ervoor om een aflevering te kijken van mijn favoriete wegkijkserie ‘Fast ’n Loud’. Deze serie gaat over het kopen, herstellen en verkopen van klassieke auto’s. Het is heerlijk om te zien hoe ze vergeten en verwaarloosde auto’s nieuw leven inblazen. Ondertussen praten mijn vriendin en ik nog even bij over onze dag.

  Daan Boeter aan het Surfen

  20:30: Ik speel online games met vrienden, meestal World of Warcraft. Het is een leuke manier om te ontspannen en plezier te hebben na een lange dag werken.

  22:00: Ik nestel me op de bank met mijn vriendin. We praten nog even lekker bij en nemen de tijd om te ontspannen.

  23:00: Het is tijd om naar bed te gaan. Lekker slapen om morgen weer vol energie door te gaan met mijn werkzaamheden.

  Werken bij Inergy

  Wil je ook werken bij Inergy?

  Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

  Bekijk onze openstaande vacatures

   

    

  Blijf op de hoogte

  De auteur

  Inergy
  Inergy

  Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

  Meer berichten

  Alle berichten

  Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

  Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

  Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

  Lees verder

  Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

  Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

  "Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

  Lees verder

  5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

  5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

  LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

  Lees verder