Snel naar content
Een profielfoto van van Jelte Zweistra

Een dag uit het leven van Data Engineer Jelte Zweistra

Als Data Engineer houdt Jelte Zweistra zich met data van diverse klanten bezig. Hij zorgt ervoor dat de processen goed lopen. Veel testen en uiteraard ook regelmatig sparren met collega’s. Hij neemt je mee in een van zijn werkdagen! 

07.00 uur
Meestal sta ik om deze tijd op. Ik stap uit bed en loop gelijk naar beneden om het koffieapparaat aan te zetten. Even rustig ontbijten met een lekkere kop koffie. Ik neem daar altijd echt even de tijd voor. Ondertussen check ik het nieuws en lees ik mijn mail. 

08.30 uur
Ik start mijn laptop op en kijk of het inladen van data vannacht goed is verlopen en of alle processen gedraaid hebben. Zijn er geen foutmeldingen binnengekomen in de mail? Het is tijd voor de dagstart. Samen met mijn team bespreken we kort wie waarmee bezig is en of iemand ergens tegenaan loopt.  

09.15 uur
Tijd voor een tweede kop koffie. Daarvoor loop ik vanaf mijn zolderkamer naar de keuken. Zo heb ik even wat beweging. Eenmaal beneden komen onze katten Cheeto en Senna gelijk naar me toe. Ze willen graag aandacht dus ik geef ze een aai over hun bol. 

09.30 uur
Terug op mijn plek ga ik heel gefocust programmeren. Vandaag houd ik me bezig met het ontsluiten van nieuwe klachtendata. Ergens in het proces gaat iets niet helemaal goed, daar is over gelogd. Ik rapporteer hoe vaak dat gebeurt. Het is een stukje kwaliteitscontrole van geleverde diensten. 

11.30 uur
Tussendoor belt een collega die ergens tegenaan loopt. Soms zit je vast in een bepaalde gedachtegang en is het prettig om even te sparren met een collega om zo tot een ander inzicht te komen en weer verder te kunnen. We slaan het probleem plat tot een paar kleine stapjes. Op deze manier hebben we de complexiteit uit het probleem gehaald. Mijn collega kan het nu stap voor stap oplossen. 

12.00 uur
Ik smeer snel een paar bammetjes voor in de auto. Vanmiddag heb ik namelijk een afspraak op ons kantoor in Woerden. Het is vanaf mijn woonplaats IJmuiden iets meer dan een uur rijden.  

13.30 uur
Met collega’s uit mijn projectteam hebben we een sessie om te bespreken hoe we allerlei complexe codes en queries nog beter kunnen documenteren. We willen ervoor zorgen dat iedereen die een code of query leest ook precies snapt wat er gedaan moet worden. 

14.30 uur
Ik drink nog een kop koffie met een collega en we praten bij over waar we mee bezig zijn en hoe dat loopt. Ook kletsen we wat over het weekend. Een beetje socializen, hoort er natuurlijk ook bij. 

15.00 uur
Ik ga weer aan de slag met het ontsluiten van bronnen voor dezelfde klant. Nu test ik of de data goed wordt ingeladen. Om dat goed te testen, draai ik het proces een aantal keer achter elkaar. Bij de derde run ontdek ik een fout en die los ik op. Het moet natuurlijk wel constant goed draaien.  

17.15 uur
Ik maak nog een gezellig praatje met een collega. Deze keer geen kop koffie maar een glas spa rood. 

17.30 uur
Vandaag rijd ik niet naar huis om 17.30 uur, want we gaan gezellig uit eten met het team. Dat bestaat voornamelijk uit Data Engineers en Architecten. We eten een hapje bij de Griek. Altijd lekker! 

 

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder