Snel naar content
Jelte Zweistra

Een dag uit het leven van Data Engineer Jelte Zweistra

Als Data Engineer houdt Jelte Zweistra zich met data van diverse klanten bezig. Hij zorgt ervoor dat de processen goed lopen. Veel testen en uiteraard ook regelmatig sparren met collega’s. Hij neemt je mee in een van zijn werkdagen! 

07.00 uur
Meestal sta ik om deze tijd op. Ik stap uit bed en loop gelijk naar beneden om het koffieapparaat aan te zetten. Even rustig ontbijten met een lekkere kop koffie. Ik neem daar altijd echt even de tijd voor. Ondertussen check ik het nieuws en lees ik mijn mail. 

08.30 uur
Ik start mijn laptop op en kijk of het inladen van data vannacht goed is verlopen en of alle processen gedraaid hebben. Zijn er geen foutmeldingen binnengekomen in de mail? Het is tijd voor de dagstart. Samen met mijn team bespreken we kort wie waarmee bezig is en of iemand ergens tegenaan loopt.  

09.15 uur
Tijd voor een tweede kop koffie. Daarvoor loop ik vanaf mijn zolderkamer naar de keuken. Zo heb ik even wat beweging. Eenmaal beneden komen onze katten Cheeto en Senna gelijk naar me toe. Ze willen graag aandacht dus ik geef ze een aai over hun bol. 

09.30 uur
Terug op mijn plek ga ik heel gefocust programmeren. Vandaag houd ik me bezig met het ontsluiten van nieuwe klachtendata. Ergens in het proces gaat iets niet helemaal goed, daar is over gelogd. Ik rapporteer hoe vaak dat gebeurt. Het is een stukje kwaliteitscontrole van geleverde diensten. 

11.30 uur
Tussendoor belt een collega die ergens tegenaan loopt. Soms zit je vast in een bepaalde gedachtegang en is het prettig om even te sparren met een collega om zo tot een ander inzicht te komen en weer verder te kunnen. We slaan het probleem plat tot een paar kleine stapjes. Op deze manier hebben we de complexiteit uit het probleem gehaald. Mijn collega kan het nu stap voor stap oplossen. 

12.00 uur
Ik smeer snel een paar bammetjes voor in de auto. Vanmiddag heb ik namelijk een afspraak op ons kantoor in Woerden. Het is vanaf mijn woonplaats IJmuiden iets meer dan een uur rijden.  

13.30 uur
Met collega’s uit mijn projectteam hebben we een sessie om te bespreken hoe we allerlei complexe codes en queries nog beter kunnen documenteren. We willen ervoor zorgen dat iedereen die een code of query leest ook precies snapt wat er gedaan moet worden. 

14.30 uur
Ik drink nog een kop koffie met een collega en we praten bij over waar we mee bezig zijn en hoe dat loopt. Ook kletsen we wat over het weekend. Een beetje socializen, hoort er natuurlijk ook bij. 

15.00 uur
Ik ga weer aan de slag met het ontsluiten van bronnen voor dezelfde klant. Nu test ik of de data goed wordt ingeladen. Om dat goed te testen, draai ik het proces een aantal keer achter elkaar. Bij de derde run ontdek ik een fout en die los ik op. Het moet natuurlijk wel constant goed draaien.  

17.15 uur
Ik maak nog een gezellig praatje met een collega. Deze keer geen kop koffie maar een glas spa rood. 

17.30 uur
Vandaag rijd ik niet naar huis om 17.30 uur, want we gaan gezellig uit eten met het team. Dat bestaat voornamelijk uit Data Engineers en Architecten. We eten een hapje bij de Griek. Altijd lekker! 

 

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Stuurinformatie en taakinformatie: wat is het verschil? 

Stuurinformatie en taakinformatie: wat is het verschil? 

Stuurinformatie en taakinformatie zijn veelgebruikte termen op gebied van data analytics en dashboarding. In deze blog ontdek je wat het...

Lees verder

De 5 belangrijkste kenmerken van een goede datahuishouding

De 5 belangrijkste kenmerken van een goede datahuishouding

oor zijn, sneller en kwalitatief betere diensten en producten te leveren of juist diversificatie van het portfolio: het zijn een paar voorbeelden. Maar kijken naar de cijfers uit je dataplatform en de strategie aanpassen op basis van harde cijfers om te excelleren, dat is pas competitief! In deze leggen we uit hoe je weet of de datagovernance binnen jouw organisatie op orde is.

Lees verder

Een dag uit het leven van Sonja Valstar, Product Owner LIAS PAUW, BUIG en Info

Een dag uit het leven van Sonja Valstar, Product Owner LIAS PAUW, BUIG en Info

Het verdeelstelsel van het gemeentefonds is erg ingewikkeld, maar als Product Owner van LIAS PAUW, BUIG en Info weet Sonja er alles van. Ze houdt zich veelal bezig met het beantwoorden van vragen van gemeenten die klant zijn. Daarnaast werkt ze mee aan de continue ontwikkeling van de producten. Lees in deze blog hoe haar werkdag eruitziet! 

Lees verder