Snel naar content
Ferron Hooi zit te werken aan zijn bureau op kantoor

Een dag uit het leven van Ferron Hooi, Young Professional bij Inergy

Binnen ons Young Professional Program worden vijf jonge, getalenteerde collega’s klaargestoomd voor een succesvolle carrière binnen de IT. Naast allerlei opleidingen doen ze ook veel praktische werkervaring op bij diverse klanten. Ferron Hooi is één van die Young Professionals en vertelt hoe zijn werkdag eruitziet.

06:30 uur
Mijn wekker gaat vandaag om 6:30 uur. Ik vind het fijn om de dag altijd wat vroeger te beginnen, zodat ik in de ochtend rustig mijn tijd kan nemen en ook alvast kan sporten voordat de werkdag begint. Vandaag staat zwemmen op de planning! Mijn kleding voor de dag heb ik gisteren al klaargelegd dus alleen nog even ontbijten voordat ik met de auto richting het zwembad vertrek om baantjes te trekken. Na het zwemmen vertrek ik naar het kantoor van Inergy in Woerden.

08:45 uur
Ik kom rond 08:45 uur aan op kantoor, helaas door de drukke ochtendspits iets later dan dat ik vandaag eigenlijk had gewild. Ik kijk in mijn mailbox of er dringende mails zijn die mijn aandacht nodig hebben.

09:00 uur
De meeste collega’s op kantoor starten rond 09:00 uur. De collega’s stromen dus langzaam binnen en ik maak kort een praatje met Mark, een mede Young Professional collega.

09.15 uur
Dinsdag is voor ons ‘BP-dag’. Op deze dag zijn vrijwel alle collega’s binnen het BP-klantteam aanwezig op kantoor en ligt voor mij de hele dag de focus op openstaande BP-gerelateerde taken. Ik kijk in de DevOps omgeving naar de taken die voor mij nog openstaan en bedenk ook nog wat ik zo wil bespreken in het overleg dat gepland staat.

10.00 uur
Ik heb wekelijks op dinsdag- en donderdagochtend wat momenten ingepland met Willem om te bespreken wat mijn vorderingen zijn en te bespreken waar ik tegenaan loop. Dit is altijd een fijn moment, aangezien ik sinds kort meewerk bij BP en nog niet alle ins en outs weet.

11:00 uur
Tijd voor de sprintplanning! Tijdens deze sprintplanning overleggen we gezamenlijk met het BP-team wie welke user stories gaat oppakken in de aankomende sprint.

11:30 uur
Ik ga verder met één van de opeenstaande taken. Ik heb een eerdere aanpassing gemaakt aan een Python bestand dat wij gebruiken voor diverse transformaties. Deze aanpassing moet ik nog testen om te zien of alles naar behoren werkt en niet voor eventuele foutmeldingen gaat zorgen. Na enkele testpogingen en verdere aanpassingen werkt alles nu naar behoren en kan ik de taak naar ‘done’ zetten op de planning.

12:30 uur
Tijd voor lunch! Ik maak wat goed belegde broodjes van al het beleg en brood dat hier altijd klaarligt op kantoor.

13:15 uur
Ik werk verder aan de volgende taak op het lijstje. Ik moet ditmaal testen of een wijziging die wij hebben gedaan aan een store procedure op een juiste manier werkt. Ik heb nog enkele vragen hierover en bespreek deze samen met een collega.

15:00 uur
Ik heb een kort overleg gepland staan met Mark. Morgen hebben wij namelijk weer een consultancy training gepland staan en daarvoor moeten wij nog iets voorbereiden. Wij nemen gezamenlijk de casus door en spreken af wat de rolverdeling morgen wordt.

15:30 uur
Op naar de interne Inergy Boost-sessie! Dit is bij Inergy een programma gericht op persoonlijk leiderschap. Het programma bestaat uit vier tracks met een aantal sessies waarop je je vrijblijvend kan inschrijven. Ik had me ditmaal ingeschreven voor de Boost-sessie ‘Klant aan het woord: Rituals’. Dit zijn specifieke sessies waar klanten van Inergy meer vertellen over de werkzaamheden die Inergy over de jaren heeft verricht bij deze klant. Het is een heel leuke en interessante sessie, waarvan ik zeker een hoop heb opgestoken.

17:30 uur
Het is ondertussen bijna tijd om naar huis te gaan. Ik rond de laatste zaken af van de nog openstaande taak zodat een collega deze morgenochtend kan reviewen.

18:00 uur
De dag zit er voor mij op! Ik rijd naar huis en sta helaas nog wel een aantal keer stil vanwege de file. Desondanks ben ik rond 19:00 uur thuis. Gelukkig had ik nog wat restjes van gisteren in de koelkast staan, dus het avondeten van vandaag staat zo klaar.

20:30
Vandaag begint de Champions League weer, dus ik kijk nog lekker een voetbalwedstrijd alvorens ik, voldaan, mijn bed induik. Het was een prima dag.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder