Snel naar content
Jason Charnock

Een dag uit het leven van Jason Charnock, Young Professional bij Inergy

Als Junior Data Engineer bij Inergy maak ik deel uit van een team van meer dan 170 collega’s. Binnen Inergy word ik opgeleid tot junior data engineer als onderdeel van het Young Professional-programma. Als data engineer werk je aan dataplatformen, met expertise in Azure Data Factory, Azure, SQL en ETL. Ik bouw niet alleen datawarehouses, maar denk ook mee over het ontwerp en de implementatie ervan voor klanten zoals Rituals en PostNL. Het afgelopen jaar heb ik al certificaten behaald in Azure Fundamentals en Snowflake. Laat me je vertellen over mijn dynamische werkdag!

07:00: Ik begin mijn dag met een lekkere douche. Sinds kort woon ik samen met mijn vriendin, dus ik zorg ervoor dat ik de vaatwasser leeghaal en de was uit de wasmachine haal, die ’s nachts gedraaid heeft. Daarna zet ik twee espresso’s en neem ik de tijd om mijn dag door te nemen en het nieuws te lezen. Ontbijten sla ik over.

08:00: Ik pak mijn spullen en loop naar kantoor, dat gelukkig lekker dichtbij is. Zodra ik mijn laptop open, heb ik een uur de tijd voordat de drukte begint. Ik zorg ervoor dat ik helemaal up-to-date ben.

09:00: Vanochtend hebben alle Young Professionals bij Inergy een consultancytraining van Capgemini over persoonlijke ontwikkeling. We bespreken onze sterke punten, werken aan onze verbeterpunten en leren hoe we effectieve feedback kunnen geven. In groepjes zoeken we valkuilen bij elkaar en bespreken we hoe we hieraan kunnen werken. Een van mijn valkuilen is dat ik niet altijd meteen het probleem van iemand anders hoef op te lossen, soms is luisteren genoeg. Mijn vriendin wijst me daar ook weleens op. Ik vind het erg leuk om dit soort trainingen te volgen, omdat het een andere invulling geeft aan mijn dag en het helpt mij te groeien in mijn rol bij Inergy.

12:00: Tijd voor de lunch! Ik geniet van mijn maaltijd en daarna speel ik een potje tafelvoetbal met mijn collega’s Wim en Thijs. Normaal gesproken doet David ook mee, maar hij is momenteel in Las Vegas voor de Snowflake Summit.

12:45: Samen met alle datatrainees werken we aan een inzichtelijk dashboard voor de marketingafdeling zodat ze beter inzicht hebben in de leads die gegenereerd zijn. We bespreken waar we staan en wat de taken zijn voor de komende tijd. Het is een leuk project waar we gezamenlijk aan werken.

14:00: Onder leiding van mijn collega Melvin neem ik deel aan het Inergy Advanced Analytics Team, een expertise groep. Iedereen deelt wat hij of zij heeft gedaan en geeft feedback op elkaars werk op het gebied van data en analytics. Ik presenteer vandaag mijn werk bij Carglass.

15:30: Ik werk ook aan mijn afstudeerproject bij Inergy. Ik studeer data science aan de Universiteit van Tilburg en heb dit afgelopen jaar kunnen combineren met mijn traineeship hier. Mijn onderzoeksvraag voor Carglass is of we op basis van klant- en bedrijfsdata kunnen voorspellen of een klant zijn afspraak zal wijzigen of afzeggen. Ik werk nu aan de laatste punten van dit onderzoek en verwerk feedback. Het is bijna klaar om ingeleverd te worden!

17:00: Mijn werkdag zit erop en ik ga naar huis. Eenmaal thuis staat er een heerlijke maaltijd klaar, gemaakt door mijn vriendin. Vandaag staan Arepas op het menu, een soort maïsbroodjes gevuld met kip en guacamole.

18:00: Ik bevind me op het honkbalveld in Linschoten bij de Green Hearts. Ik speel in herenteam 1 en ben tevens de teamcaptain. Van 18:00 tot 19:00 uur krijg ik pitch- en catchtraining. Om 19:00 uur sluit de rest van het team aan en hebben we een trainingssessie waarin we werken aan zowel onze verdedigende als aanvallende skills. Op zondag hebben we altijd een wedstrijd, maar op vrijdag help ik graag het veteranenteam. Zij spelen softbal en kunnen soms wel wat extra hulp gebruiken.

22:00: Na een intensieve training drinken we nog even gezellig iets met het team. Daarna ga ik naar huis. Na een verfrissende douche zit mijn dag erop en ga ik heerlijk slapen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder