Snel naar content
Joost van Bree legt iets uit op kantoor

Een dag uit het leven van Joost van Bree, Accountmanager en Adviseur Informatieveiligheid

Als Accountmanager en Adviseur Informatieveiligheid reist Joost van Bree het land door van afspraak naar afspraak. Tegenwoordig zijn alle afspraken online. Effectief, maar ook intensief. Hoe zijn werkdag eruitziet lees je in deze blog.

07.01 uur
Omdat ik twee jonge kinderen heb (3 jaar en 5 jaar) weet ik nooit hoe laat de dag echt begint. Mijn wekker gaat om 7:01, want als het lukt, dan heb ik uitgeslapen tot na 7 uur. Maar meestal is de natuurlijke wekker al afgegaan en steekt er een koppie door de deur met de vraag “is het al ochtend?”. Dan is het tijd om te douchen en is het spel begonnen om iedereen tijdig klaar te hebben voor kinderopvang, school of werk.

07.30 uur
We vinden het erg belangrijk om met zijn alle te ontbijten. Ik dek altijd de avond van tevoren de tafel. Dat scheelt wat tijd in de ochtend. De muesli mix staat op het aanrecht met twee kommen en een stuk fruit, het brood en beleg staat op de tafel voor de kinderen. Rond 07.30 uur zitten we met zijn allen aan het ontbijt. Met wat aanmoedigen hier en daar zijn we om 8:15 uur klaar om te vertrekken.

08.45 uur
Het verschilt van dag tot dag, maar gemiddeld zit ik om 8.45 uur met een kop thee op zolder achter mijn laptop. Mijn vrouw en ik werken beiden vanuit huis en hebben allebei een eigen ruimte op de zolder waar we werken. Ik heb mijn zit/sta bureau ingericht met extra beeldscherm en telefoonstandaard om een volwaardige thuiswerk plek te creëren. Standaard start ik mijn mail, Firefox en Teams op om aan de slag te gaan.

09.00 uur
Vanaf 09.00 uur beginnen de eerste overleggen. Ik bedien half Nederland als Adviseur Informatieveiligheid en Accountmanager en heb daarom veel klantcontacten. Meestal zijn het aaneengesloten blokken van een uur waarin ik demo’s verzorg van het LIAS ISMS, contracten bespreek en mijn netwerk op de hoogte houd van het laatste nieuws en het net ophaal bij klanten.

10.00 uur
Tijd voor koffie! Uiteraard zitten er ook overleggen met collega’s tussen waarin we doornemen wat er speelt in de markt, de doortonwikkling van de applicaties bespreken en de kansen op het gebied van audits doorlopen.

11.00 uur
Ik heb een demo voor een ICT-samenwerkingsverband. De belangen en samenwerking van meerdere gemeente zijn het aandachtspunt van het gesprek en samen bespreken we de oplossing die Inergy biedt. Het LIAS ISMS heeft de mogelijkheid om samen te werken met anderen, maar iedereen in zijn eigen omgeving. Tussendoor even een momentje om nog een kop koffie halen.

12.15 uur
Het gesprek loopt iets uit, dat overkomt me vaker, aangezien ik veel praat en laat zien wat de mogelijkheden zijn. Ik heb vandaag geen afspraak staan tussen 12.00 en 13.00 uu dus het is geen probleem. Om 12.15 uur ronden we het gesprek af, maken afspraken en plannen een vervolg. Tijd voor lunch. Als het lukt lunch ik gezellig samen met mijn vrouw die ook thuiswerkt. Meestal eet ik wat crackers, het liefst staand of buiten in het zonnetje. Even een frisse neus halen, want van al het binnen zitten word je toch een beetje suf.

13.00 uur
De volgende demo staat gepland, dus ik zorg dat ik op tijd weer boven op zolder ben. Mijn bureau staat op sta-stand zodat ik nog wat actief ben. Het is erg prettig werken met twee beeldschermen, mijn Teams staat open op het ene scherm en de demo omgeving op de andere. Dit scherm kan ik dan ook veilig delen met de klant.

15.00 uur
Naast mijn rol als Accountmanager ben ik als Adviseur Informatieveiligheid gedetacheerd als CISO bij een gemeente. Ik heb een kort driehoek overleg staan met de privacy functionaris en Functionaris gegevensbescherming van de gemeente. We bespreken de belangrijkste zaken die spelen op het gebied van informatieveiligheid en privacy. Daarna heb ik een half uurtje rust in de agenda en beantwoord ik mijn mail.

16.00 uur
Een laatste overleg staat gepland met een collega. Even nog wat zaken bespreken die spelen en bijkletsen. Want we zien elkaar bijna nooit meer live.

17.00 uur
Geen afspraken verder meer vandaag. In deze coronatijd zit ik veel achter de laptop met Teamsmeetings. Dat is zeer effectief, maar ook intensief. Ik gebruik de tijd die over is om mails te beantwoorden, zaken uit te werken in offertevoorstellen, het opstellen van overeenkomsten en de volgende dag voor te bereiden.

17.30 uur
De kinderen ophalen of koken en het avondritueel is begonnen. Na het eten kijken we op filmpje, poetsen we ondertussen de tanden en trekken we de pyjama’s aan. Dan is het tijd om een verhaaltje voor te lezen en gaan de kinderen hopelijk goed slapen.

20.30 uur
Afhankelijk van de agenda ben ik in de avond nog wat mails aan het beantwoorden, met vrienden aan het gamen, een serie aan het kijken of even niets.

22.30 uur
De dag is op zijn einde, tijd om te gaan slapen. Gelukkig val ik snel in slaap… want ik weet nooit van tevoren hoe laat de volgende dag weer begint.
Meer weten?
Wil jij meer weten over hoe het is om bij Inergy te werken? Neem gerust contact op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder