Snel naar content
Joshaah Fraanje

Een dag uit het leven van Joshah Fraanje, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Joshah Fraanje, LIAS Consultant, een kijkje in zijn werkdag. Een LIAS Consultant adviseert en ondersteunt diverse gemeentes, provincies en andere overheidsinstellingen in het optimaliseren van processen en data gedreven werken met behulp van LIAS. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

06:30: De wekker gaat en ik haal mijn kinderen uit bed. Mijn kinderen zijn 2,5 jaar (Ian) en 2 jaar (Finn). Ik maak ontbijt voor Ian, Finn en smeer brood voor mezelf voor de hele dag. Ik haal scheerapparaat langs mijn gezicht en check mijn mails en dagprogramma.

Mijn vrouw werkt in de zorg. Zij is verzorgende in een verpleeghuis voor mensen die lijden aan dementie. Ze start altijd vroeg maar is ook eerder klaar dan ik.

08:15: Ik breng Ian lopend naar school. Daarna spring ik in de auto en breng Finn naar de dagopvang.

08:40: Ik rij over de mooie Enkhuizerdijk naar Urk. Onderweg eet ik een broodje en luister ik muziek van Spotify. Ik vraag Spotify altijd: Geef me iets nieuws. Dan ontdek ik lekker nieuwe muziek.

09:30: Ik kom aan bij het gemeentehuis van Urk. Urk wil hulp bij documentmanagement om makkelijk rapporten op te bouwen. Ik ga samen met Janita, financial controller en Jacob, financieel medewerker een ochtend zitten om dat voor elkaar te krijgen. Ik start LIAS Enterprise op en pak het rapport erbij. Het betreffende rapport stond al in de bestaande jaarrekening en dit gaan we nu digitaliseren zodat we de basis hebben voor de volgende jaarrekening. Dan hoeft men volgend jaar alleen de getallen aan te passen. Dat gaat komende jaren tijd besparen omdat de opbouw al in de financiële tabellen staat en alleen de parameters veranderd hoeven te worden.

11:00: We worden verrast met een heerlijke gehaktbal met satésaus. Daarna werk ik snel verder en aan het einde van de ochtend is het rapport klaar!

13:00: Ik stap weer in de auto naar Alkmaar. Ik lunch in de auto. Als ik een hele dag in Urk werk loop ik tussen de middag graag een rondje door het mooie dorp, maar vandaag ga ik snel door naar huis waar ik verder ga werken.

14:00: Ik ben thuis en klap mijn laptop weer open op mijn werkkamer op de zolder. Ik heb twintig nieuwe mails binnengekregen. Ik scan de mails en haal de actiepunten eruit die ik dringend moet oppakken.

14:30: Ik pak een klus op van onze LIAS InControl klant, de gemeente Katwijk. Zij gaan de jaarrekening opstellen in LIAS InControl. Mijn collega Ton van Scheppingen heeft aanpassingen aan de datakoppeling gemaakt. Ik controleer of de aanpassing goed is en laad de balanscijfers in. Dan ga ik in LIAS Publisher de tabellen opbouwen met die balanscijfers.

16:00: Ik heb ruggespraak met collega Ton en deel mijn bevindingen. Alles is gelukt en Ton is ook blij met het resultaat!

16:30: Ik heb een supportvraag van de gemeente Den Helder. Zij hebben een inrichtingsvraag. Zij willen boekingsregels voor budgetteren. Dit houdt in dat zij willen afdwingen dat een journaal niet gereed gemeld mag worden voordat er een toelichting is gegeven of een bijlage is toegevoegd. Ik log in en ik zet de boekingsregels goed.

17:30: Ik klap mijn laptop dicht. Ik wandel naar beneden. Mijn vrouw heeft de kinderen al opgehaald. Ik ga lekker koken. Dat is een hobby van mij. Ik maak lasagne, een van mijn favoriete recepten. En ook de kinderen vinden dat heerlijk.

18:45: De kinderen gaan lekker in bad en daarna naar bed. Maar natuurlijk niet voordat ik ze een verhaaltje heb voorgelezen uit …

19:30: Ik moet helaas nog even klussen. Ik schilder een muurtje in de woonkamer. De muur krijgt een andere kleur en daarna werk ik nog wat plintjes af. Het liefst plof ik meteen op de bank maar dit moest nu eenmaal gebeuren.

21:00: Eindelijk, ik zit! Ik zet de serie The Consultant op via Amazon Prime. Even lekker samen met mijn vrouw een paar afleveringen kijken.

23:00: Bedtijd! Morgen is er weer een dag.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder