Snel naar content
Marcel van Rooijen staat voor het logo van PostNL met een kopje koffie in zijn hand

Een dag uit het leven van Marcel van Rooijen, Java Developer bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Marcel van Rooijen, Java Developer bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een Java developer (ook Java-programmeur of Java-ontwikkelaar genoemd) is iemand die verantwoordelijk is voor de programmatuur van diverse (web)systemen in de programmeertaal Java. Java is een programmeertaal die developers gebruiken voor mobiel, software, en webontwikkeling. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

06:50 uur: Mijn wekker gaat tien minuten eerder dan normaal. Na een snelle douche en ontbijt, ruim ik nog even de vaatwasser uit en zet ik de wasmachine klaar, zodat die vanavond klaar is. Vandaag wordt een drukke dag, vanwege de PI Planning bij PostNL. Vandaag maken we de globale planning voor het komende kwartaal.

PI is de afkorting van Program Increment en een essentieel onderdeel van Agile werken. De PI Planning is een face-to-face meeting. Het is de hartslag van de Agile Release Train (ART). De PI planning is bedoeld om Agile teams richting te geven.
De PI planning geeft ‘antwoord’ op de vraag; waar gaan alle teams in de ART de komende periode aan samenwerken? Wat is de gezamenlijke missie voor de komende periode?
Niet het management bepaalt wat er gedaan moet worden maar het is een proces van gedecentraliseerde besluitvorming waar iedereen uit de ART aan deelneemt.

07:30 uur: Ik vertrek naar het Stations Post Gebouw van PostNL in Den Haag. Gelukkig valt de eerste dag van een PI altijd op woensdag, dan is het niet zo druk op de weg. Na een rit van ruim 45 minuten parkeer ik mijn auto bij een winkelcentrum in de buurt. Daar vandaan is het nog een paar honderd meter lopen naar het kantoor.

08:30 uur: Zoals altijd begin ik de dag met een goede koffie van de barista beneden in de hal. Daarna neem ik de trap naar de zesde verdieping waar een hoekje gereserveerd is voor ons team. Er zijn al twee teamleden, dus we nemen even de dag door. Daarna controleer ik mijn laatste codewijzigingen van gisteren.

“Daarna controleer ik mijn laatste codewijzigingen van gisteren.”

09:20 uur: Er is om 09:30 uur een kick-off meeting in Het Kroontje, de bar op de tiende verdieping van het gebouw. Er is gevraagd aan collega’s om wat lekkers te bakken, zodat de teams in een ontspannen sfeer kunnen afstemmen. Na de kick-off gaan we dus aan de koffie met gebak!

10:00 uur: De opening van de PI Planning voor onze train start. Wij werken aan het laatste stuk van de pakketbezorging, dus de Last Mile ART. Er vinden pitches plaats voor twee grote features die belangrijk zijn voor de operatie. Ons team werkt aan de migratie van het oude systeem naar de AWS cloud en we moeten alle zeilen bijzetten om dat rond te krijgen. We weten nog niet of we genoeg tijd hebben voor deze features.

11:00 uur: Als we terug zijn op onze werkplek beginnen we met het inplannen van de features op het planbord. We bepalen de capaciteit van het team in de sprints en beginnen met de features met hoogste prioriteit. De Track & Trace webservice waar we mee bezig zijn, loopt door in het nieuwe kwartaal en die willen we dit jaar nog afronden.

12:00 uur: Ik lunch met een deel van mijn team. We kunnen het niet laten het nog even over de planning te hebben maar natuurlijk hebben we het ook over andere zaken.

“Als onderdeel van de Track & Trace willen we meer inzicht geven hoelang het nog duurt voordat de bezorger aan de deur staat.”

13:00 uur: Na de lunch is er overleg met Team ‘Volgen’. Zij gaan over de informatievoorziening van de pakketbezorging naar de consument. Als onderdeel van de Track & Trace willen we meer inzicht geven hoelang het nog duurt voordat de bezorger aan de deur staat. We willen een tijdelijke implementatie uitzetten, zodat we met een schone lei kunnen starten. Aansluitend pakken we de planning voor het kwartaal weer op.

14:15 uur: De basis voor de planning staat en ziet er goed uit. Om nog meer reëel inzicht te krijgen gaan we de User Stories voor de eerste sprints met het team verder uitwerken.

16:30 uur: Na een dag plannen en overleg is het fijn om voor de files naar huis te gaan. Als ik thuis ben hang ik even de was op die ik vanmorgen had aangezet. Daarna maak ik een User Story af die ik nog onder handen had en lees nog wat nieuwsberichten.

19:00 uur: Vanavond ben ik alleen in huis. Ik maak een makkelijke noedelschotel met cashewnoten.

20:00 uur: Ik heb thuis een domotica-systeem en ga daar nog wat extra informatie aan toevoegen om meer inzicht in mijn energiegebruik te krijgen. Na wat verschillende opties bekeken te hebben kies ik voor een aansluiting op mijn slimme meter en een lezer voor mijn domme gasmeter. Daarna zak ik nog even lekker onderuit voor de tv.

23:15 uur: De lampen gaan uit, dus het is tijd om te gaan slapen. Morgen de tweede dag van de PI, maar die kan ik vanaf thuis doen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder