Snel naar content
Mark van der Meulen in het bos

Een dag uit het leven van Solution Engineer en sportbeest Mark van der Meulen

Van onderdompelen in data tot hardloopkilometers verslinden. Een dag uit het leven van Mark van der Meulen is er een vol uitersten. Hij is BI Developer bij Inergy én Solution Engineer bij bezorgbedrijf Sandd, maar ook sporter in hart en nieren. Hoe ziet een dag uit zijn leven er dan uit? Mark neemt je mee.

6.30 uur
Ik stap uit bed en spring gauw onder de warme douche. Daarna maak ik ontbijt voor mij en mijn vriendin. Terwijl het journaal op tv voorbijkomt, check ik op mijn smartphone even wat de Pittsburgh Steelers hebben gedaan in de NFL. Helaas, verloren.

7.45 uur
Ik zet mijn vriendin af op station Amsterdam Amstel en rijd snel verder naar Apeldoorn.

8.45 uur
Eenmaal op het kantoor bij Sandd pak ik eerst een kop koffie. Dat is een essentieel begin van mijn dag. Vanuit Inergy ben ik gedetacheerd bij Sandd als verantwoordelijke voor het applicatielandschap. Ik start mijn computer op en controleer meteen of vannacht alle taken om data te verwerken goed zijn verlopen. Ik bekijk alle logs en neem de groei van de databases door.

10.00 uur
Ik ben deze weken aangewezen als Single Point Of Contact. Dat houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor alle incidenten en vragen vanuit de organisatie. De taken die hieruit voortkomen, verdeel ik onder mijn collega’s. Vannacht heeft een postsorteermachine zijn werk niet goed gedaan. Die klus pak ik zelf op.

10.30 uur
Tijd voor een interessant overleg. Sandd is bezig om enkele applicaties te vernieuwen en te verbeteren. Best een pittig overleg, want zo’n aanpassing kan grote gevolgen hebben. Ik haak aan om advies te geven.

12.00 uur
Voordat ik lunch, trek ik mijn hardloopschoenen aan. Ik train voor mijn eerste ultramarathon: 50 kilometer hardlopen op Cyprus. Vandaag loop ik 7 kilometer en daarna eet ik snel mijn lunch op. Even douchen en dan weer aan de slag.

13.00 uur
Op weg naar Van Straaten Post in Nieuwegein. In de auto luister ik naar de podcast van Laurens ten Dam, over zijn leven als profwielrenner. Ongelofelijk boeiend, wat zo’n topsporter allemaal meemaakt.

13.45 uur
Sandd heeft Van Stratenpost onlangs overgenomen. Ik ga af en toe die kant op om te bespreken hoe we de verschillende IT-systemen soepel kunnen integreren. Gebruiken we twee systemen naast elkaar? Of gaan we samen over naar een nieuw systeem? Ik heb nu een back-up van hun testdata gekregen. Daar kan ik de komende dagen mee vooruit: onderzoeken hoe ze hun systeem hebben ingericht en wat we daarvan kunnen leren.

15.15 uur
Ik ga naar Inergy in Woerden. Eerst maak ik een praatje met Jeroen Meijaard. Hij is, net als ik, een ex-Young Professional. Even horen waar hij allemaal mee bezig is. Daarna zoek ik een werkplek en ga ik aan de slag met het incident van de sorteermachine van Sandd. Waarschijnlijk is er iets mis met het adressenbestand. Dat duurt wel even voordat ik die fout heb gevonden…

16.00 – 17.00 uur
Het laatste uur van de dag besteed ik aan mijn studie. Ik volg de online opleiding CS50 van Harvard University. Ik wil meer leren over computer science. Al een tijdje ben ik bezig met een opdracht: via een algoritme moet ik een zin versleutelen, zodat de zin niet meer leesbaar is. Dit is poging 3. Het is nu of nooit. Even testen…Gelukt!

17.00 uur
Ik stap in de auto naar huis. Een vriend komt eten, hij is veganistisch. Best een uitdaging om toch een lekker gerecht op tafel te zetten. Maar gelukkig houd ik van koken! Laat de avond maar beginnen…

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Houd een vinger aan de pols: 4 redenen waarom je de prestaties van jouw dataplatform moet monitoren

Houd een vinger aan de pols: 4 redenen waarom je de prestaties van jouw dataplatform moet monitoren

Jouw dataplatform is het hart van je organisatie. Je gaat er iedere dag vanuit dat het blijft kloppen. Maar hoe weet je zeker of dat het geval is? Controleer je die hartslag weleens? In deze blog legt David van Helm, Data Engineer bij Inergy, uit waarom het zo belangrijk is om te weten hoe je een platform presenteert - en hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Arjan van Honk, Senior BI Developer/Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een BI-developer is iemand die verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van data-oplossingen van onze klanten. Lees over zijn dynamische werkdag in Barcelona in deze blog!

Lees verder