Snel naar content
Foto Michiel de Boer

Een dag uit het leven van Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Michiel is een pragmatische professional en is gedreven door een brede nieuwsgierigheid. Hij bedenkt graag oplossingen voor (complexe) problemen op het snijvlak van business en IT en implementeert deze. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

06:45 uur: De wekker gaat en mijn ochtendroutine begint. Ik maak mijn drie kinderen van vijf, zes en acht jaar wakker en maak een lekker ontbijtje voor ze. Ik smeer de boterhammen voor de lunch en pak hun rugzakjes in. Mijn vrouw start bijna alle dagen vroeg dus ik breng de kinderen naar school. Ze klimmen allemaal in de bakfiets en daar gaan we.

08:30 uur: Ik pak een lekker bakkie koffie. Ik neem plaats in mijn heerlijke thuiskantoor. Mijn collega Floris begint altijd heel vroeg en ik heb al een bericht van hem waar ik meteen antwoord op geef. Ik check alle berichten en e-mails. Daarnaast volg ik nog een aantal expertisegroepen online waar ik nog wat interessante ontwikkelingen ontdek. Ik ben er weer helemaal bij!

Wat doet een BI Consultant?

Een BI Consultant is een expert in het veld van Business Intelligence (BI). Ze helpen organisaties bij het verzamelen, analyseren en presenteren van data uit diverse bronnen. Ze werken vaak samen met IT- en managementteams om BI-oplossingen te implementeren die aan de specifieke behoeften van de organisatie voldoen.
Hun rol kan variëren van het adviseren over technologieën tot het ontwerpen en implementeren van dashboards en rapportages. Ze helpen organisaties bij het maken van datagedrevene beslissingen.

09:00 uur: De stand-up voor mijn klant Rituals start. Met de leden van het projectteam maken we een rondje en bespreken we actuele zaken. Ik werk aan een PowerApp waar een nieuwe functionaliteit voor is ontwikkeld én getest. Die gaan we deze week in productie brengen. Dat is altijd een mooi moment.

10:00 uur: Ping. Ik krijg een PowerBI vraag binnen. Ik duik er meteen even in. Men liep tegen een verversingsprobleem aan bij de aanpassing van de applicatie. Dat kan ik meteen fixen en terugkoppelen aan de klant.

11:00 uur: Ik ben toe aan koffie. Met mijn warme kopje koffie bekijk ik de tickets waaraan ik ga werken. Voor een PowerApp moet aan de backend een SQL procedure aangepast worden zodat de database beter samenwerkt met de applicatie. Daar ga ik lekker mee aan de slag.

Wat is een PowerApp?

Een PowerApp is een tool die wordt gebruikt om bedrijfsapplicaties te maken voor mobiele apparaten en webbrowsers. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om low code een applicatie te maken met drag en drop functionaliteiten.
Deze apps worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verzamelen van gegevens, het automatiseren van processen of het verbeteren van de communicatie tussen medewerkers.
PowerApps is een product van Microsoft en is onderdeel van Microsoft Power Platform. In dit geval faciliteert het bij Rituals het targetproces door te helpen de verkooptargets vast te stellen op basis van correcte data. Hiermee kan de personeelsplanning gemakkelijk en precies gemaakt worden.

12:30 uur: Het is tijd voor de lunch maar omdat ik zo lekker in de flow zit, eet ik deze keer achter mijn laptop. Mijn schoonvader heeft gehaktballetjes gebracht die ik lekker op brood doe. Een heerlijke traktatie.

13:00 uur: Twee keer per week bel ik met mijn collega Marjolein. Dit is twee jaar geleden begonnen toen zij bij Inergy kwam werken en ik haar buddy werd. Aanvankelijk kon ik haar veel leren over het reilen en zeilen bij Inergy en beantwoordde vragen van haar over zaken waar zij tegen aanliep bij een project.

Ik had een coachende rol. Tegenwoordig zijn onze gesprekken veel inhoudelijker en leer ik ook veel van haar. Zij praat mij bijvoorbeeld bij over nieuwe richtlijnen in Power BI. En waar ik meer aan de backend werk. kan zij mij veel leren over de look and feel van dashboards.

Lees ook:
Verklein je dataset en los problemen met performance op

14:00 uur: Floris belt. Hij loopt tegen een autorisatievraagstuk aan. Sommige gebruikers kunnen iets niet zien in een applicatie. We zoeken het samen uit en lossen het op.

15:00 uur: Elke maand komen we met een groep collega’s die zich bezighouden met Power BI bij elkaar om de Inergy standaards en richtlijnen voor Power BI te bespreken. We bespreken nieuwe functionaliteiten en bekijken hoe we dit bij onze klanten kunnen toepassen. We nemen ook de best practices door en delen onze kennis. Heerlijk om dit met collega’s samen te doen. We zorgen hiermee voor een stabiele kwaliteit en nieuwe collega’s geven we duidelijk handvatten waardoor zij snel op het door ons gewenste niveau kunnen werken.

“Elke maand komen we met een groep collega’s die zich bezighouden met Power BI bij elkaar om de Inergy standaards en richtlijnen voor Power BI te bespreken.”

17:00 uur: Ik ga de kinderen ophalen bij de BSO. Als ik thuiskom is het eten al klaar. We eten casselerrib met aardappelgratin en broccoli. Ik ben blij dat mijn vrouw zo goed kan koken en het ook leuk vindt. Zelf zit ik ook bij een kookclub maar niet voor het koken. Wel voor de gezelligheid.

19:30 uur: Na het jeugdjournaal gaan onze kinderen lekker naar bed. Ik zet koffie en lees mij met behulp van mijn Twitterfeed helemaal bij op mijn vakgebied. Ik kom vaak terecht op ‘SQLBI.com’. Op de achtergrond hoor ik Maarten van Rossum praten in het programma ‘De slimste mens’ waar mijn vrouw naar kijkt.

Daarna heb ik de keuze om mijn computergestuurde fietstrainer weer eens af te stoffen maar bezwijk toch voor Netflix en bekijk een Michael McIntyre comedy. Ik ga op tijd naar bed want morgen stap ik vroeg in de auto om naar Rituals in Amsterdam te rijden. Een hele rit vanuit mijn woonplaats Venlo. Dus de wekker gaat al 5.45 uur.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder