Snel naar content

Een dag uit het leven van Randy Horsting, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Randy Horsting, LIAS Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een LIAS Consultant adviseert en ondersteunt diverse gemeentes, provincies en andere overheidsinstellingen in het optimaliseren van processen en data gedreven werken met behulp van LIAS. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

04:30 uur: Mijn dochter Norah-Joan (2,5 jaar) wordt wakker. Ik spring eruit en stap, nogal pijnlijk met mijn blote voet op een stukje Playmobil. Ze slaapt weer. Ik dut nog wat weg totdat de wekker om 6 uur alweer gaat.

06:00 uur: Gisteravond hebben we al broodjes gemaakt en de tassen van de meiden ingepakt. Daarmee verlopen ochtenden als deze net wat makkelijker. De Hue slaapkamerlampen van de kinderen zet ik alvast aan op scene zonsopgang. Na het douchen, ontbijt ik samen met mijn vrouw. Daarna maken we de kinderen wakker. Mijn 1-jarige dochter Rose-Jane staat meteen ‘aan’. Norah-Joan heeft wat meer tijd nodig. De kinderen ontbijten en tegelijkertijd doet mijn vrouw hun haren. En geheel onverwacht moet ik nog even een luier verschonen.

07:10 uur: Met de bakfiets breng ik de kinderen naar oma en opa. In die tussentijd wandelt mijn vrouw met Vito (een ruwharige getijgerde kaninchen teckel) en heeft daarna een thuiswerkdag in ons kantoor op zolder.

07:40 uur: Ik vertrek met de auto naar mijn eerste afspraak in Bodegraven-Reeuwijk. Ik zet Den Ben Tiggelaar podcast op en geniet van mijn thee to go. Ik geef vanmorgen een training over LIAS InControl, specifiek gegevensverbindingen. Hoe kan je cijfers ophalen vanuit een CSV-bestand of het LIAS dataplatform?

09:00 uur: Aangekomen bij het gemeentehuis in Bodegraven word ik warm ontvangen. Ik praat onder het genot van een kopje koffie even bij. Daarna start ik de training.

12:25 uur: De training is naar ieders tevredenheid afgerond. De gemeente Bodegraven kan nu een eigen (slim) opgemaakte CSV-bestand met cijfers ophalen vanuit de databron van een publicatie. Ook weten zij hoe je gegevens kan filteren zodat alle programmapagina’s voorzien worden van de juiste cijfers. Dit allemaal vanuit één CSV-bestand.

12:40 uur: Ik rij naar Brunssum. Deze gemeente maakt ook gebruik van de module Publisher van LIAS InControl. Zij zitten in de opstartfase van de implementatie. LIAS InControl kan nu cijfers ophalen vanuit hun financieel systeem. Eigenlijk is een collega van mij hier de consultant maar omdat hij een mooie grote reis gaat maken, neem ik deze gemeente tijdelijk van hem over. Halverwege de rit word ik plotseling gebeld dat het bezoek vandaag niet doorgaat. Op een later moment zal ik kennismaken met deze gemeente. De overdracht hebben we meteen telefonisch behandeld tijdens mijn autorit.

“Deze gemeente maakt ook gebruik van de module Publisher van LIAS InControl. Zij zitten in de opstartfase van de implementatie. LIAS InControl kan nu cijfers ophalen vanuit hun financieel systeem.”

Ik bel Dennis, mijn collega van Inside Sales. Hij vertelt mij dat een nieuwe gemeente wil starten met de implementatie van LIAS InControl. Samen overleggen we wanneer het intakegesprek kan plaatsvinden. Ik heb daar veel zin in.

Een andere gemeente heeft bij Dennis aangegeven wellicht de overstap te willen maken van LIAS Enterprise naar LIAS InControl. Hiervoor doen we een datumvoorstel. Ik ga zo snel mogelijk een demo geven.

Randy Horsting

16:15 uur: Thuis aangekomen open ik mijn laptop om nog een openstaande TopDesk ticket op te pakken. Deze gemeente maak gebruik van LIAS Enterprise. In het onderdeel documentmanagement heb je de mogelijkheid om een online publicatie te maken. Ik help hen verder met de functie ‘afkortingenlijst’.

17:15 uur: Ik klap mijn laptop dicht en pak de bakfiets uit de schuur. Ik neem onze hond mee en fiets richting mijn ouders om de kinderen op te halen. Onderweg laat ik de hond lekker los rennen.

17:50 uur: Thuis staat het eten al klaar, mijn vrouw heeft gekookt. We eten lasagne! Heerlijk met lasagnebladen die wij hebben meegenomen tijdens onze vakantie in Italië. De saus heeft mijn vrouw geleerd van een Italiaanse oma tijdens een van onze vakanties in Narni.

20:00 uur: Rose-Jane was moe en ligt al even op bed. Nu is het ook tijd voor Norah-Joan. Mijn vrouw en ik doen samen het ‘bed-ritueel’. Ik lees haar nog het boek ‘Bing gaat lopen’ voor.

21:00 uur: Ik drink samen met mijn vrouw een kopje thee. We nemen de dag door en kijken naar een vakantiebestemming voor deze zomer. Mijn vrouw heeft al een mooi resort uitgezocht in Oostenrijk. Morgen even contact opnemen of de hond ook welkom is zodat we daarna kunnen boeken. Het is al laat en mijn vrouw heeft morgen een ‘kantoordag’. Ik ga ook naar bed maar lees nog een boek op mijn e-reader. Voor mij is het al weekend want morgen heb ik een dagje samen met mijn kinderen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder