Snel naar content

LIAS Dataplatform

Met het LIAS Dataplatform ontsluiten we alle data in je organisatie volledig geautomatiseerd. Wij beheren jouw omgeving en ontzorgen je volledig.

Meer weten

Alle 342 gemeenten in Nederland maken gebruik van LIAS software en oplossingen. Onder andere:

Datagedreven gemeenten

Gemeenten verzamelen al jarenlang waardevolle data: van inwonersgegevens tot vervoersstromen. Nu is de tijd om die data te gebruiken. Door alle data onder te brengen in het LIAS Dataplatform creëer je actiegerichte dashboards met de benodigde stuurinformatie. Dankzij Business Intelligence (BI) stuur je als gemeente beter op het behalen van jaardoelen én bepaal je efficiënter nieuw beleid.

De voordelen van het LIAS Dataplatform

  • Kies voor volledige ontzorging: wij beheren jouw dataplatform
  • Het dataplatform bevat altijd de juiste en meest recente informatie
  • Géén langdurig implementatietraject; binnen één week up and running
  • Zonder kosten voor bestaande LIAS klanten in combinatie met 1 of meer Analytics producten

“Er is rust en overzicht doordat er één plek is waar uitvoering wordt gegeven aan planning en control.”

Erik Peek – Gemeente Zaanstad

Wat jij van ons kan verwachten

  • Beschikbare stuurinformatie

Business Intelligence helpt om jaardoelen te kwantificeren en meetbaar te maken. Zo krijg je als gemeente inzicht in de status van projecten en doelen, en tevens de mogelijkheid om tijdig bij te sturen. Op die manier kunnen ambtenaren jaardoelen alsnog halen of dankzij een datagedreven argumentatie doelen bijstellen.

  • Efficiëntere bepaling van nieuw beleid

Slim gebruik van data helpt je om nieuw beleid te bepalen. Denk bijvoorbeeld aan het vaststellen van het aantal nieuwbouwwoningen. Demografische gegevens in combinatie met de in- en uitstroom van inwoners geven inzicht in de woningbehoefte binnen de gemeente. Op basis van deze data kan je zelfs een stap verder gaan: met predictive analytics kan je voorspellen hoe de woningbehoefte zich in de toekomst ontwikkelt.

  • Beter grip op het sociaal domein

Sinds de decentralisatie ligt de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg en zorg voor langdurig zieken en ouderen bij gemeentes. Het is aan jouw gemeente de taak om maximale zorg te bieden op basis van het beschikbare budget. Om dit budget niet te overschrijden of te laten liggen, is inzicht nodig in de status van zorgprojecten en de verwachte kosten. Daar kan Business Intelligence uitstekend bij helpen.

“Het bestuur krijgt nu dankzij LIAS sneller en beter verzorgde rapportages in handen.”

Albert Foekens – Gemeente Nijmegen

Alles over het LIAS Dataplatform

Het LIAS Dataplatform is de basis van alle LIAS modules en daarmee speciaal ingericht voor lokale overheden. Het platform voldoet aan alle eisen die je van een modern cloudplatform mag verwachten en is volledig gebaseerd op Azure. Het dataplatform is een combinatie van onze ervaring op het gebied van dataplatformen bouwen en onze ervaring binnen het financiële domein van LIAS.

Wat levert het LIAS Dataplatform jou op?

Het LIAS Dataplatform ontsluit alle financiële data. Het ontsluiten van data gebeurt volledig geautomatiseerd. Drie keer per maand releasen we onze SaaS-producten. Tijdens deze releases ontsluiten we steeds nieuwe bronnen. Zo ben je er zeker van dat het dataplatform altijd de juiste en meest recente informatie bevat.

Kies je voor het LIAS Dataplatform, dan kies je voor volledige ontzorging: wij beheren jouw omgeving 24/7 en garanderen dat het platform altijd de juiste en meest recente informatie bevat. Wel zo prettig.

Hoe ziet de implementatie van het LIAS Dataplatform er uit?

Binnen één week is het LIAS Dataplatform volledig up en running. Van een langdurig implementatietraject is dus geen sprake. Het platform is flexibel en kunnen we koppelen aan iedere gewenste bron. Beschik je al over een bestaande omgeving? Of heb je zeer specifieke wensen voor een platform? Wij helpen je daar uiteraard graag bij. Ontdek hier meer over onze ervaring met het bouwen van dataplatforms.

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.