Snel naar content
Tom Loozen achter zijn laptop op zijn werkplek

Een dag uit het leven van Tom Loozen, BI consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Tom Loozen, BI Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

7.00 uur: Als de wekker gaat hoor ik m’n zoontje al kletsen in zijn bed. Tijd om op te staan, te douchen, de kinderen te verzorgen en boterhammen te smeren.

8.00 uur: Omdat mijn vrouw de kinderen vandaag naar school en het kinderdagverblijf brengt, kan ik alvast naar kantoor. Omdat het mooi weer is, ga ik lekker op de fiets. Vanwege de lange reistijd naar ons kantoor in Woerden (twee uur enkele reis) heeft Inergy geregeld dat ik een werkplek heb op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen waar veel startups en andere bedrijven, die zich veelal bezighouden met smart services, digitalisering & data science, werkplekken hebben.

8.15 uur: Bij aankomst op kantoor start ik mijn laptops op. Het zou efficiënter zijn om me elke dag maar op één klant te richten, maar in de praktijk heb ik toch regelmatig afspraken en vergaderingen voor meerdere klanten op één dag. Bovendien wil ik geen belangrijk nieuws missen van mijn klanten.

9.15 uur: Na het checken en beantwoorden van de mail en enkele Teams-berichten meld ik me in de virtuele dagstart van Obvion. Ik vertel waar ik mee bezig ben, luister naar waar anderen mee bezig zijn en maak wat (bel)afspraken om elkaar verder te helpen.

9.30 uur: Voor Carglass mag ik deze weken aan de slag met het ontsluiten van een nieuwe databron met behulp van Azure Data Factory. Daar heb ik nog niet heel veel ervaring mee. Des te prettiger dat ik de tijd en ruimte krijg om dit te leren, begeleid door ervaren collega’s! Inmiddels zijn de pipelines, die we zo dynamisch mogelijk maken, zodat we toekomstige nieuwe bronnen ook eenvoudig kunnen ontsluiten, ver gereed en is het tijd voor de spreekwoordelijke puntjes op de ‘i’.

11.00 uur: Ik heb release overleg van Obvion. Het kantoor van Obvion ligt, niet geheel toevallig, tegenover mijn werkplek op de campus. Om binding met de klant te houden vind ik het leuk om dit overleg zo nu en dan face to face te voeren. Dus ik loop even naar de overkant. We bespreken de voortgang van de huidige release en de planning voor toekomstige releases.

12.30 uur: Nadat ik nog een uurtje aan de ADF-pipelines heb gewerkt, is het tijd voor lunch. Op de werkplek schuin tegenover mij werkt iemand die ‘Global Development Director’ is voor een groot chemieconcern. Een hele andere business, maar het is leuk om aanspraak te hebben en we gaan regelmatig samen lunchen, zo ook vandaag. Vanwege het mooie weer halen we een broodje in het bedrijfsrestaurant, waarna we een rondje door Heerlen lopen.

13.00 uur: Het grootste deel van de middag besteed ik aan het afronden van de ADF-pipelines, onderbroken door af en toe een Teams-vraag van of aan een collega en op zijn tijd een kop thee. Bij Obvion hebben we elke dag om 15.00 uur een vrijblijvend virtueel ‘koffie-of-iets-anders-moment’, maar die sla ik vandaag even over omdat ik focus wil houden op mijn huidige werkzaamheden.

17.30 uur: Aan het eind van de dag informeer ik mijn Inergy-collega’s die op hetzelfde project werkzaam zijn over de status van bepaalde onderwerpen, wat ik die dag heb gedaan en wat de volgende dag moet gebeuren. Ik heb morgen namelijk mijn papa-dag, dus ik ben van plan om dan niet of nauwelijks bereikbaar te zijn, tenzij er echt nood aan de man is…

17.45 uur: Na een korte fietstocht kan ik thuis meteen aanschuiven voor het avondeten, waarna we nog een uurtje met de kinderen naar buiten gaan. Omdat het schoolvakantie is, mogen ze sowieso iets later naar bed.

20.00 uur: Mijn vrouw gaat vanavond sporten, dus vandaag is het mijn beurt om thuis te blijven. Dat is niet zo erg, dan kan ik de Vuelta-etappe van vandaag nog even terugkijken. 🙂

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder