Snel naar content
Wesley den Uijl

Een dag uit het leven van Wesley den Uijl, Data Engineer bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 170 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Wesley den Uijl, Data Engineer bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Als Data Engineer werkt Wesley aan complexe AWS-dataplatformen bij PostNL Mail en Pakketten. Hij bouwt niet alleen deze datawarehouses, maar denkt ook mee over het ontwerp en de implementatie ervan. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

06:45: De wekker gaat. Ik stap uit bed en neem snel een douche. Ik was al wakker want helaas word ik de laatste tijd al vroeg wakker gemaakt door mijn jonge katten, Milo en Frenkie. Nadat ik heb gedoucht, smeer ik snel twee boterhammen voor mijn ontbijt op kantoor. Ik ontbijt namelijk niet thuis.

07:30: Ik stap in mijn auto en zet de radio aan op Radio 538. Onderweg naar Den Haag geniet ik van de muziek en bereid ik me voor op de dag die voor me ligt.

08:30: Ik kom aan bij het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag. Ik neem de lift naar de zesde etage, waar mijn werkdag begint.

Op woensdag zitten we altijd samen op kantoor met het hele ontwikkelteam van PostNL Pakketten. Dit team bestaat uit de Platform Owner, een Developer en een Solution Consultant van PostNL. De Solution Consultant haalt wensen op en vertaalt deze naar user stories. Vanuit Inergy zijn er een Architect, een BI Consultant en Data Engineers aanwezig. Ook de platformbeheerder van Schuberg Phillis sluit aan.

09:30: We starten met een refinement sessie volgens de Scrum-methode. Tijdens deze sessie bespreken we de user stories en bepalen we wat er moet gebeuren om de gewenste nieuwe functionaliteit te bouwen. We streven ernaar om zo efficiënt mogelijk te werken en maken een inschatting van de story points die nodig zijn. Aan het einde van de sessie kijken we nog even naar de voortgang van de huidige sprint om te bepalen of alles haalbaar is.

12:00: Tijdens de lunchpauze, besluiten we om van het mooie weer te genieten. Samen met mijn collega’s Jaap, Rick en Michael loop ik naar een leuke Turkse bakkerij in de buurt. Ik bestel een heerlijk broodje met warme kip. Als het weer wat minder is, eten we in de bedrijfskantine. Daar wordt ook altijd goed voor ons gezorgd.

12:45: Na de lunch, ga ik weer achter mijn laptop zitten en ga ik verder met het opzetten van een nieuw informatiegebied. Ik laad data in vanuit een transportsysteem genaamd TGN (Tijd Gebonden Netwerk). Op basis van deze data kunnen we de duurzaamheid van de transport analyseren en gerichte verbeteracties opzetten.

14:00: Ik heb vragen over de datakwaliteit waardoor ik besluit even langs te lopen bij de Solution Consultant. Samen stemmen we af of ik op de juiste weg ben en bespreken we eventuele interessante toevoegingen aan de data.

Na de bespreking ga ik alles verwerken in een ETL-proces. Dit is een continu proces van data laden, transformeren en laden in de juiste datawarehouse.

15:15: Ik besluit om de trap te nemen in plaats van de lift. Ik stap in mijn auto en vertrek naar huis, zodat ik voor de file thuis ben. Vanmiddag hebben we namelijk een online kennisdelingssessie met collega’s gepland.

16:00: De ADF (Azure Data Factory) expertise groep begint. We delen nieuwe features en bespreken de laatste ontwikkelingen rondom Azure Data Factory. Op deze manier blijven we op de hoogte van de nieuwste functionaliteiten en kunnen we deze optimaal benutten in onze projecten. Ik werk nu aan een AWS-platform, maar wil natuurlijk wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Microsoft.

17:00: Ik leg de laatste hand van een user story die we vandaag hebben besproken. Ik zorg ervoor dat alles klopt en voldoet aan de gestelde eisen.

17:30: Ik ga koken. Vanavond staat er ravioli op het menu. Mijn vriendin komt thuis en we bespreken nog even enkele interieurzaken voor ons nieuwe huis. Binnenkort krijgen we namelijk de sleutel en daar kijken we enorm naar uit.

20:00: Op dit tijdstip sta ik meestal op het voetbalveld samen met mijn vriendenelftal. Ik speel in Brederodes 4 uit Vianen. Aangezien het nu zomerstop is ga ik met een paar teamgenoten een potje padellen. 

21:30: We zijn klaar met padellen en we sluiten de avond gezellig af met een drankje. Het is een mooie manier om te ontspannen na een drukke dag.

23:30: Ik kom thuis en plof meteen in mijn bed. Woensdag is altijd een drukke dag, maar ik kijk uit naar morgen, wanneer ik lekker vanuit huis kan werken.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder