Snel naar content
Collega Sem zit achter zijn laptop op zijn thuiswerkplek

Even kennismaken met onze nieuwste IT-Auditor Sem te Velde

Sinds 1 juli werkt Sem te Velde als junior IT-Auditor bij Inergy. Hoe heeft hij zijn eerste maanden in deze rol beleefd? We vroegen het hem en hij legde ook gelijk uit wat het werk van een IT-Auditor nu eigenlijk precies inhoudt. 

Je werkt nu ruim drie maanden bij Inergy. Hoe heb je die ervaren?
“Heel goed. Ik werk in een klein team waardoor ik iedereen al goed heb leren kennen. Ik woon in Groningen dus ik ben niet heel vaak op kantoor in Woerden. Maar doordat Inergy regelmatig diverse borrels en uitjes organiseert heb ik al wel een hoop andere collega’s ontmoet. Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik het bedrijf aardig heb leren kennen. Erg leuk!”

Wat houdt jouw functie precies in?
“Ik ben IT-Auditor. De naam zegt het eigenlijk al: je voert IT-audits uit. In mijn geval beperkt zich dat nu nog dit DigiD audits. Daarbij ga je naar gemeenten om te kijken of de informatiebeveiliging van de DigiD aansluiting op orde is. Een groot deel daarvan is de voorbereiding, onder andere het doorlezen van het dossier. De ene keer is de audit op locatie, de andere keer via Teams. Meestal spreek ik met de CISO of applicatiebeheerder van een gemeente. Na afloop van de audit stel ik een rapport op met mijn bevindingen”

Lees ook: zo werk je als CISO toe naar meer zichtbaarheid en draagvlak

Hoe ziet een werkdag eruit?
“Mijn werkdagen zijn heel divers. Vaak ben ik bezig met het voorbereiden van een audit, heb ik één of meerdere werkoverleggen, stem ik een en ander af met een collega, lees ik me in de normen in. Binnenkort zal ik ook vaker alleen op pad gaan naar een gemeente. Daar kijk ik erg naar uit.”

“Het mooie aan deze functie is dat het van IT ook een sociaal beroep maakt.”

Wat maakt dit werk voor jou zo leuk?
“Informatiebeveiliging vind ik ongelofelijk interessant. Iedere organisatie heeft ermee te maken. Voor iedere gemeente is het een belangrijk onderwerp. Ik vind het geweldig dat ik eraan bijdraag Nederland een stukje veiliger te maken op dit gebied. Het mooie aan deze functie is dat het van IT ook een sociaal beroep maakt. Juist dat maakt het voor mij zo leuk. Ik spreek heel veel mensen en houd me ook bezig met de technische aspecten, een perfecte combinatie als het aan mij ligt.”

Er zullen maar weinig kinderen zijn die zeggen later IT-Auditor te willen worden. Hoe ben jij in deze functie gerold?
“Het is inderdaad niet een beroep waarvan ik vroeger al riep dat ik het wilde worden. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in zowel de audit- als de IT-wereld. Beide vond ik interessant. Toen ik deze vacature tegenkwam leek het me ideaal om beide te combineren. Deze branche is continu in ontwikkeling, alles gaat razendsnel. Een wereld die altijd in beweging is, is nooit saai.”

“Deze branche is continu in ontwikkeling, alles gaat razendsnel. Een wereld die altijd in beweging is, is nooit saai.”

Hoe blijf je qua kennis up-to-date in dit vakgebied?
“De eerste weken heb ik meerdere trainingen gevolgd over informatiebeveiliging. Op dit moment volg ik een opleiding tot CISO. In deze opleiding leer je alle benodigde informatie om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Een CISO is een adviseur voor de gemeente op het gebied van informatiebeveiliging op zowel strategisch als tactisch vlak. Dat houdt in dat je beleid schrijft, collega’s uitleg geeft over informatiebeveiliging, maar ook controles uitvoert.

De CISO is vaak degene bij een gemeente die de IT-audits begeleidt. Daarom is het voor mij handig om inzicht te hebben in wat een CISO allemaal doet. Een mooie volgende stap lijkt me het behalen van mijn opleiding EDP/IT-Auditor. Dat is een master van ruim twee jaar. Als je die hebt behaald, ben je bevoegd om alle audits te ondertekenen. ”

Wil jij meer weten over hoe het is om te werken bij Inergy? Lees alles over onze collega’s en wat wij doen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder