Snel naar content
Collega Sem zit achter zijn laptop op zijn thuiswerkplek

Even kennismaken met onze nieuwste IT-Auditor Sem te Velde

Sinds 1 juli werkt Sem te Velde als junior IT-Auditor bij Inergy. Hoe heeft hij zijn eerste maanden in deze rol beleefd? We vroegen het hem en hij legde ook gelijk uit wat het werk van een IT-Auditor nu eigenlijk precies inhoudt. 

Je werkt nu ruim drie maanden bij Inergy. Hoe heb je die ervaren?
“Heel goed. Ik werk in een klein team waardoor ik iedereen al goed heb leren kennen. Ik woon in Groningen dus ik ben niet heel vaak op kantoor in Woerden. Maar doordat Inergy regelmatig diverse borrels en uitjes organiseert heb ik al wel een hoop andere collega’s ontmoet. Inmiddels durf ik wel te zeggen dat ik het bedrijf aardig heb leren kennen. Erg leuk!”

Wat houdt jouw functie precies in?
“Ik ben IT-Auditor. De naam zegt het eigenlijk al: je voert IT-audits uit. In mijn geval beperkt zich dat nu nog dit DigiD audits. Daarbij ga je naar gemeenten om te kijken of de informatiebeveiliging van de DigiD aansluiting op orde is. Een groot deel daarvan is de voorbereiding, onder andere het doorlezen van het dossier. De ene keer is de audit op locatie, de andere keer via Teams. Meestal spreek ik met de CISO of applicatiebeheerder van een gemeente. Na afloop van de audit stel ik een rapport op met mijn bevindingen”

Lees ook: zo werk je als CISO toe naar meer zichtbaarheid en draagvlak

Hoe ziet een werkdag eruit?
“Mijn werkdagen zijn heel divers. Vaak ben ik bezig met het voorbereiden van een audit, heb ik één of meerdere werkoverleggen, stem ik een en ander af met een collega, lees ik me in de normen in. Binnenkort zal ik ook vaker alleen op pad gaan naar een gemeente. Daar kijk ik erg naar uit.”

“Het mooie aan deze functie is dat het van IT ook een sociaal beroep maakt.”

Wat maakt dit werk voor jou zo leuk?
“Informatiebeveiliging vind ik ongelofelijk interessant. Iedere organisatie heeft ermee te maken. Voor iedere gemeente is het een belangrijk onderwerp. Ik vind het geweldig dat ik eraan bijdraag Nederland een stukje veiliger te maken op dit gebied. Het mooie aan deze functie is dat het van IT ook een sociaal beroep maakt. Juist dat maakt het voor mij zo leuk. Ik spreek heel veel mensen en houd me ook bezig met de technische aspecten, een perfecte combinatie als het aan mij ligt.”

Er zullen maar weinig kinderen zijn die zeggen later IT-Auditor te willen worden. Hoe ben jij in deze functie gerold?
“Het is inderdaad niet een beroep waarvan ik vroeger al riep dat ik het wilde worden. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in zowel de audit- als de IT-wereld. Beide vond ik interessant. Toen ik deze vacature tegenkwam leek het me ideaal om beide te combineren. Deze branche is continu in ontwikkeling, alles gaat razendsnel. Een wereld die altijd in beweging is, is nooit saai.”

“Deze branche is continu in ontwikkeling, alles gaat razendsnel. Een wereld die altijd in beweging is, is nooit saai.”

Hoe blijf je qua kennis up-to-date in dit vakgebied?
“De eerste weken heb ik meerdere trainingen gevolgd over informatiebeveiliging. Op dit moment volg ik een opleiding tot CISO. In deze opleiding leer je alle benodigde informatie om je werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Een CISO is een adviseur voor de gemeente op het gebied van informatiebeveiliging op zowel strategisch als tactisch vlak. Dat houdt in dat je beleid schrijft, collega’s uitleg geeft over informatiebeveiliging, maar ook controles uitvoert.

De CISO is vaak degene bij een gemeente die de IT-audits begeleidt. Daarom is het voor mij handig om inzicht te hebben in wat een CISO allemaal doet. Een mooie volgende stap lijkt me het behalen van mijn opleiding EDP/IT-Auditor. Dat is een master van ruim twee jaar. Als je die hebt behaald, ben je bevoegd om alle audits te ondertekenen. ”

Wil jij meer weten over hoe het is om te werken bij Inergy? Lees alles over onze collega’s en wat wij doen.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Houd een vinger aan de pols: 4 redenen waarom je de prestaties van jouw dataplatform moet monitoren

Houd een vinger aan de pols: 4 redenen waarom je de prestaties van jouw dataplatform moet monitoren

Jouw dataplatform is het hart van je organisatie. Je gaat er iedere dag vanuit dat het blijft kloppen. Maar hoe weet je zeker of dat het geval is? Controleer je die hartslag weleens? In deze blog legt David van Helm, Data Engineer bij Inergy, uit waarom het zo belangrijk is om te weten hoe je een platform presenteert - en hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Michel Maters, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Arjan van Honk, Senior BI Developer/Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een BI-developer is iemand die verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van data-oplossingen van onze klanten. Lees over zijn dynamische werkdag in Barcelona in deze blog!

Lees verder