Snel naar content
Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van schrijven binnen LIAS?

Discipline is de fundering van succes

Discipline is de fundering waarmee je zaken bereikt. Kijk naar een topsporter. Die weet precies wat hij of zij moet eten, op welk moment en hoe hij of zij moet trainen. Alles om kampioen te worden.

Voor het schrijven van P&C publicaties is ook discipline nodig. Een P&C publicatie heeft vaak verschillende schrijvers en vervolgens iemand die inhoudelijk de teksten controleert. Het is belangrijk dat je elkaar helpt in dit proces, waardoor iedereen doet wat er verlangd wordt. Wanneer je dit niet doet dan is de weg naar de deadline hobbelig.

Taken

Met het toewijzen van taken zorg je ervoor dat je weet wie er schrijft én wanneer de taken moeten zijn afgerond.

Zonder taken kan het P&C proces gemakkelijk ontsporen. Dit leid tot verwarring, ruis, inefficiëntie, te lage kwaliteit en gemiste deadlines. We zien grote verschillen tussen organisaties in hoe goed ze dit proces bewaken en daardoor een verschil in doorlooptijd. Waar de ene organisatie binnen een maand al zo goed als klaar is zijn andere organisaties vier maanden aan het zwoegen. Wie van te voren nadenkt over wie, wat, wanneer moet schrijven zal ook veel sneller klaar zijn.

Versiebeheer: het bewaken van voortgang

Versiebeheer is belangrijk om wijzigingen bij te houden, terug te gaan naar eerdere versies, indien nodig en de voortgang van het werk te volgen. Te vaak zien we dat met één versie wordt gewerkt en dat het niet duidelijk is wie, wat, wanneer iets moet doen. Vaak worden dan deadlines verschoven, waardoor de urgentie om een taak af te ronden steeds meer verwaterd.

Een ander fenomeen wat we zien is dat de financiële afdeling, vaak uit noodzaak, om toch op tijd te leveren, het werk naar zich toetrekt. Hierdoor zien we dat de al bestaande belasting op de financiële afdeling nog groter wordt. Het is een woord wat vaak terugkomt, maar wie is de eigenaar van een specifiek onderdeel? En is de volledige P&C publicatie uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de financiële afdeling? Wie heeft een brengplicht en wie een haalplicht?

LIAS helpt

Met behulp van LIAS werken medewerkers naadloos samen. Doorlooptijden verminderen en dit scheelt frustraties en stress. De financiële afdeling kan dan toch de controle houden over de voortgang van de publicatie. LIAS is een hulpmiddel om discipline te sturen, waardoor veel frustraties voorkomen worden en de deadline makkelijker gehaald wordt.

Wil je meer weten? Vraag het ons!

Wil je meer weten over hoe je efficiëntie en samenwerking bereikt in het P&C proces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder

Inergy implementeerde Microsoft Fabric: dit ontdekte onze expert

Inergy implementeerde Microsoft Fabric: dit ontdekte onze expert

De wereld van data analytics is in rep en roer. De reden? Microsoft Fabric. Dit splinternieuwe data analytics platform brengt alle losse analytics tools van Microsoft samen. Veel specialisten experimenteren ermee, maar heeft iemand het platform al bij een klant geïmplementeerd? Wij wel! In dit blog vertelt Merijn wat hij van de implementatie van Microsoft Fabric heeft geleerd.

Lees verder