Snel naar content

Inzicht in gedrag en communicatie met Management Drives

Daphne Jaspars is People & Performance Manager bij Inergy. In deze blog vertelt ze over Management Drives: een tool die de drijfveren van een persoon inzichtelijk maakt. 

Eén van de ‘perks’ van mijn rol binnen Inergy is tijdens de onboarding onze nieuwe collega’s vertellen over Management Drives. Ik noem mezelf wel een ambassadeur. Als onderdeel van de uitleg over Learning & Development binnen Inergy, leg ik ze kort uit wat Management Drives inhoudt, en hoe we het binnen Inergy inzetten. Meestal werkt mijn enthousiasme aanstekelijk en zijn ze bijna teleurgesteld als ze horen dat ze pas na een aantal weken de uitnodiging voor de vragenlijst zullen ontvangen. Zelfs voor de hockeyteams die ik afgelopen jaren coachte (meiden van 12-16) probeer ik, zonder de vragenlijsten, de “kleuren” in kaart te brengen. Dat helpt me in de communicatie naar het team als geheel en de individuen afzonderlijk. Wat kan ik het beste op welke wijze zeggen tegen de verschillende meiden om ervoor te zorgen dat mijn boodschap overkomt. Fascinerend!

Drijfveren
Binnen Inergy gebruiken we Management Drives om drijfveren van onze collega’s in kaart te brengen. Dit helpt onze collega’s bij het verkrijgen van inzicht in hun eigen gedrag en communicatie door het te leren herkennen, maar ook in het gedrag en de communicatiestijl van anderen. We focussen daarmee niet alleen op het op peil hebben en houden van vakinhoudelijke kennis, die natuurlijk essentieel is in ons dynamische vakgebied, maar ook van de soft skills van onze collega’s.

Management Drives zorgt binnen Inergy ook voor een gezamenlijke taal die iedereen begrijpt. Door gedrag en drijfveren te koppelen aan een kleur heb je soms minder woorden nodig om iets uit te leggen en maakt het het geven van feedback soms makkelijker. Wanneer we individuele profielen bundelen tot een teamprofiel geeft dat ook inzicht in de krachten en valkuilen van een team. In het ideale team worden alle belangen behartigd: de verhouding tussen hart en hoofd is gezond, tussen afspreken, bespreken en aanspreken, maar ook tussen aandacht voor toekomst, heden en verleden. Ieder uniek individu neemt met zijn unieke set drijfveren z’n eigen sterktes mee het team in.

Teams samenstellen
Helaas is het niet altijd mogelijk het “ideale team” samen te stellen. Maar door inzichtelijk te maken wat de krachten en valkuilen zijn, en dat te bespreken, maak je een team er wel bewust van en kan het gezamenlijk bespreken en afspreken hoe het gaat voorkomen om in die valkuil te stappen.

Wanneer wij voor onze klanten een projectteam samenstellen, kijken we uiteraard naar de kennis en ervaring die nodig is om op een hoog kwaliteitsniveau op te leveren. Daarnaast zetten we nu ook steeds vaker Management Drives in om de ‘softe kant’ van een team inzichtelijk te maken. Hierover zijn we dan ook naar onze klanten transparant en laten zo zien dat we heel bewust omgaan met samenwerking binnen de teams. Zo weet een klant beter wat hij kan verwachten en de projectmanager is alerter op de potentiële valkuilen.

De volgende stap is om regelmatig, zoals in een retrospective, met elkaar de samenwerking tegen het licht te houden. Zo worden we samen nog succesvoller. We improve your performance by improving our performance.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder