Snel naar content
man houdt een ipad met apple pen erop vast

LIAS Analytics: de app waarmee stuurinformatie heel makkelijk inzichtelijk is

Angie Munshi, Product Owner bij Inergy, vertelt in deze blog over het ontstaan van LIAS Analytics. “We wilden graag alle data die we al hadden op een andere manier toegankelijk maken. Zodat ook raadsleden, die geen gebruikmaken van LIAS, inzicht krijgen in die data.”

Op dit moment is LIAS Analytics nog volop in ontwikkeling. Onlangs lichtte Angie in een webinar al een tipje van de sluier op van het nieuwe product. Als alles volgens planning loopt, kunnen gemeentes in november de app gebruiken. Maar voor het zover is moet er nog een hoop gebeuren.

Inzichtelijk voor een grote doelgroep
Volgens Angie biedt LIAS Analytics uitkomst voor een grote doelgroep. “Toen we begonnen met het ontwikkelen van LIAS Publisher, ontstond ook het idee voor LIAS Analytics. Een app waarmee raadsleden met behulp van dashboards op een laagdrempelige manier verschillende data van cycli kunnen bekijken.”

Tot nu toe is het zo dat alleen betrokkenen bij het planning-en-controlproces gebruikmaken van LIAS Enterprise. Op die manier krijgen zij toegang tot de verschillende data. “Als raadsleden informatie van bijvoorbeeld voorgaande jaren willen opzoeken, moeten ze allerlei boekwerken door”, legt Angie uit. “Met LIAS Analytics kan iedereen informatie heel makkelijk vergelijken. Het biedt nog meer mogelijkheden dan LIAS Enterprise door de verschillende dashboards die erin zitten.”

Een voorbeeld van zo’n dashboard is het dashboard waarmee je alle financiële processen met betrekking tot de Verbijzonderde Interne Controle (VIC) in kaart kan brengen en kan koppelen aan de begroting. “Met dit dashboard is het beheersen van risico’s, het uitvoeren van audits en controles en het rapporteren een stuk eenvoudiger”, aldus Angie.

Beschikbaar op elk device
LIAS Analytics draait op Power BI en dat is gelijk ook één van de redenen waarom het zo ideaal werkt. Angie: “Overal waar je maar wil kan je de dashboards bekijken: op je laptop, je tablet of telefoon. Om er gebruik van te maken heb je geen LIAS Enterprise nodig. Ook de beveiliging kan je goed regelen.”

Op dit moment is Angie samen met nog een aantal collega’s druk bezig met het ontwikkelen van een dashboard voor MIP Activa. Ook zijn er dashboards in ontwikkeling die op managementniveau interessant zijn. “Denk hierbij aan Risico Management maar ook Budgetbeheer voor budgethouders”, vult Angie aan. Het streven is om in november de eerste LIAS PAUW en LIAS BUIG dashboards in de app te hebben.

“Ons doel is om het werk binnen de gemeente een stuk makkelijker te maken”, licht Angie toe. “LIAS Analytics maakt het mogelijk om efficiënt en effectief te sturen. De stuurinformatie is op deze manier heel inzichtelijk. Ik denk dat we met dit product iets hebben ontwikkeld waar een enorme behoefte aan is.”

Wil jij als klant aan deelnemen aan de klankbordgroep voor LIAS Analytics? Laat het ons weten via angie.munshi@inergy.nl.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder