Snel naar content
Lieselotte de Waardt zit in een veld vol met bloemen

Ontwikkelen met passie: een dag uit het leven van Lieselotte de Waardt

Als Developer bij Inergy is Lieselotte de Waardt iedere dag bezig met projecten in Azure, ASP.NET, Power BI en Python. Zoals ze het zelf omschrijft: “Mijn werk vind ik zo leuk omdat ik veel nieuwe dingen mag maken. Er wordt gelukkig niks voorgekauwd.”  Hoe ziet een dag uit haar leven eruit? Lieselotte vertelt het je zelf.

6:45 uur
De wekker gaat en ik spring uit mijn bed. Het ochtendritueel begint: kort onder de douche, kleren aan, tas inpakken (terwijl ik een bakje kwark naar binnen werk) en dan altijd weer die vraag: heb ik alles? Sleutels, mobiel, laptop en mijn lenzen? Check, check, dubbel check! Oké, we zijn er klaar er voor.

7:15 uur
Terwijl het centrum van Hilversum langzaam ontwaakt, pak ik voor een kort stukje mijn rode fiets op weg naar mijn mooie rode auto. In de auto vergezellen Mattie en Marieke van Q-music mij over de A27, dan de A12 op weg naar het hoofdkantoor in Woerden.

8:00 uur
Eenmaal in Woerden ga ik opzoek naar een plekje bij mijn teamgenoten. Voor mij begint de dag het best met een kopje cappuccino, dus ik haal er meteen één en ik haal gelijk een rondje voor mijn hardwerkende teamies die er al zitten! (Vroege vogels.) 

8:45 uur
Stand-up! Voor het project BP hebben wij elke ochtend een stand-up waarin ieder vertelt wat hij gisteren heeft gedaan, waar hij eventueel tegenaan loopt en wat hij vandaag wil gaan oppakken. Dit moment vind ik altijd heel leuk, want je hoort hoe er op verschillende plekken in de applicatie progressie wordt gemaakt. 

9:00 uur
De stand-up is voorbij en het is tijd om te focussen. Vanmorgen wil ik aan de slag met een dropdown waarvan de opties gebaseerd moeten worden op de soort transactie die je aanklikt. Hiervoor moet ik eerst de juiste informatie uit de database krijgen en daarna de code aanpassen.  

12:00 uur
Vlak voor de lunch rond ik mijn dropdown story af. Ik push mijn branch naar de remote, zet alles klaar op test met een review briefje, zodat mijn collega kan testen wanneer hij tijd heeft. Nu is het tijd voor een lekkere lunch en een kletspraatje! Credits voor de dames die de lunch verzorgen, hij is weer heel goed!

13:00 uur
Voor het volgende briefje ben ik bezig met een ontwerp voor een nieuwe feature, het toevoegen van comments op een transactie. Om een goed beeld te krijgen van wat de gebruiker precies wil hebben, heb ik een teams meeting met één van de gebruikers. Het gesprek loopt goed en de gebruiker wordt enthousiast van de ideeën die ik voorstel. Bovendien komen er nog een paar puntjes naar voren die de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie kunnen bevorderen. Het zijn kleine puntjes dus ik kan ze meteen deze sprint mee nemen. 

13:30 uur
Vol energie begin ik met deze nieuwe functionaliteit. Er moet een tabel aangemaakt worden om de comments in op te slaan, een paar nieuwe endpoints in de API (create/edit/delete) en ik moet een intuïtieve comment optie maken dat past bij het algehele ontwerp van de webapplicatie.

14:45 uur
Halverwege de middag word ik gebeld door een collega over een issue op productie. Ik begin met kijken waar het probleem wordt veroorzaakt. Na wat speurwerk heb ik de “boosdoener” gevonden. We bespreken samen een passende oplossing en communiceren het terug naar het team. We schrijven een bugfix en ondertussen start mijn collega het fix release process. Uiteindelijk krijgen we het voor elkaar om het issue op te lossen binnen een paar uur!

17:00 uur
Na een enerverende werkdag ga ik lekker naar huis. Op de terugweg bedenk ik wat voor lekkers ik wil koken. Een vriendin komt langs dus ik besluit te gaan voor een groente risotto. We genieten er samen van en gaan daarna nog even een ijsje halen bij de ijssalon. Mmm…salted caramel, my favorite! 

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder