Snel naar content
Lieselotte de Waardt zit in een veld vol met bloemen

Ontwikkelen met passie: een dag uit het leven van Lieselotte de Waardt

Als Developer bij Inergy is Lieselotte de Waardt iedere dag bezig met projecten in Azure, ASP.NET, Power BI en Python. Zoals ze het zelf omschrijft: “Mijn werk vind ik zo leuk omdat ik veel nieuwe dingen mag maken. Er wordt gelukkig niks voorgekauwd.”  Hoe ziet een dag uit haar leven eruit? Lieselotte vertelt het je zelf.

6:45 uur
De wekker gaat en ik spring uit mijn bed. Het ochtendritueel begint: kort onder de douche, kleren aan, tas inpakken (terwijl ik een bakje kwark naar binnen werk) en dan altijd weer die vraag: heb ik alles? Sleutels, mobiel, laptop en mijn lenzen? Check, check, dubbel check! Oké, we zijn er klaar er voor.

7:15 uur
Terwijl het centrum van Hilversum langzaam ontwaakt, pak ik voor een kort stukje mijn rode fiets op weg naar mijn mooie rode auto. In de auto vergezellen Mattie en Marieke van Q-music mij over de A27, dan de A12 op weg naar het hoofdkantoor in Woerden.

8:00 uur
Eenmaal in Woerden ga ik opzoek naar een plekje bij mijn teamgenoten. Voor mij begint de dag het best met een kopje cappuccino, dus ik haal er meteen één en ik haal gelijk een rondje voor mijn hardwerkende teamies die er al zitten! (Vroege vogels.) 

8:45 uur
Stand-up! Voor het project BP hebben wij elke ochtend een stand-up waarin ieder vertelt wat hij gisteren heeft gedaan, waar hij eventueel tegenaan loopt en wat hij vandaag wil gaan oppakken. Dit moment vind ik altijd heel leuk, want je hoort hoe er op verschillende plekken in de applicatie progressie wordt gemaakt. 

9:00 uur
De stand-up is voorbij en het is tijd om te focussen. Vanmorgen wil ik aan de slag met een dropdown waarvan de opties gebaseerd moeten worden op de soort transactie die je aanklikt. Hiervoor moet ik eerst de juiste informatie uit de database krijgen en daarna de code aanpassen.  

12:00 uur
Vlak voor de lunch rond ik mijn dropdown story af. Ik push mijn branch naar de remote, zet alles klaar op test met een review briefje, zodat mijn collega kan testen wanneer hij tijd heeft. Nu is het tijd voor een lekkere lunch en een kletspraatje! Credits voor de dames die de lunch verzorgen, hij is weer heel goed!

13:00 uur
Voor het volgende briefje ben ik bezig met een ontwerp voor een nieuwe feature, het toevoegen van comments op een transactie. Om een goed beeld te krijgen van wat de gebruiker precies wil hebben, heb ik een teams meeting met één van de gebruikers. Het gesprek loopt goed en de gebruiker wordt enthousiast van de ideeën die ik voorstel. Bovendien komen er nog een paar puntjes naar voren die de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie kunnen bevorderen. Het zijn kleine puntjes dus ik kan ze meteen deze sprint mee nemen. 

13:30 uur
Vol energie begin ik met deze nieuwe functionaliteit. Er moet een tabel aangemaakt worden om de comments in op te slaan, een paar nieuwe endpoints in de API (create/edit/delete) en ik moet een intuïtieve comment optie maken dat past bij het algehele ontwerp van de webapplicatie.

14:45 uur
Halverwege de middag word ik gebeld door een collega over een issue op productie. Ik begin met kijken waar het probleem wordt veroorzaakt. Na wat speurwerk heb ik de “boosdoener” gevonden. We bespreken samen een passende oplossing en communiceren het terug naar het team. We schrijven een bugfix en ondertussen start mijn collega het fix release process. Uiteindelijk krijgen we het voor elkaar om het issue op te lossen binnen een paar uur!

17:00 uur
Na een enerverende werkdag ga ik lekker naar huis. Op de terugweg bedenk ik wat voor lekkers ik wil koken. Een vriendin komt langs dus ik besluit te gaan voor een groente risotto. We genieten er samen van en gaan daarna nog even een ijsje halen bij de ijssalon. Mmm…salted caramel, my favorite! 

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Veilig (online) de vakantie door

Veilig (online) de vakantie door

Ga je binnenkort op vakantie? Een heerlijk tijd van ontspanning en plezier, maar volgens onze informatieveiligheid experts ook een periode...

Lees verder

Een terug- en vooruitblik op Informatiebeveiliging en Privacy: 2023 vs 2024

Een terug- en vooruitblik op Informatiebeveiliging en Privacy: 2023 vs 2024

Voor cybercriminelen was 2023 een goed jaar. Online dreigingen zijn alleen maar toegenomen en het aantal aanvallen is opnieuw nog...

Lees verder

Zeg ook eens wat je níet doet

Zeg ook eens wat je níet doet

Gemeenten staan voor een uitdaging. In een tijd waarin budgetten krapper worden, de begrotingstekorten oplopen door het begrotingsravijn en de vraag naar transparantie groeit, is het belangrijker dan ooit om niet alleen te communiceren wat we wél doen, maar ook wat we níet doen.

Lees verder