Snel naar content
Power BI bij Koninklijke Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema ‘verkoop’. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Uitdaging

Net als bij andere bedrijven kwamen we bij Oosterberg uitdagingen tegen, met name vanwege beperkingen op het gebied van autorisatie. Er waren vele rapportages verspreid over meerdere locaties, zoals omzet-/marge-rapportages per rayon en statistiekenrapportages per afdeling. Bovendien werden deze rapportages gegenereerd vanuit verschillende systemen en bronnen.

Belangrijke beslissingen

In de eerste workshop, ongeveer een maand geleden, hebben we samen met het team van Oosterberg belangrijke beslissingen genomen:

  • We hebben besloten om verder te gaan met één centrale Power BI-applicatie.
  • We hebben bepaald hoe we de juiste set rapporten bepalen om te implementeren.
  • We hebben het autorisatiemodel vormgegeven om de juiste toegangsrechten te waarborgen.
  • We hebben een demonstratie gegeven van het nieuwe verkoopdashboard en waardevolle feedback ontvangen.

Implementaties

In de afgelopen periode hebben we intensief gewerkt aan het inventariseren van dubbele rapportages en hebben we waardevolle inzichten uit de bestaande rapportages opgenomen in het nieuwe verkooprapport. Bovendien hebben we Role-Level Security (RLS) geïmplementeerd voor zowel de nieuwe dataset als de bestaande dataset. Dit stelt ons in staat om de huidige rapportages uit verschillende workspaces samen te voegen en op te nemen in de nieuwe centrale app.

Plannen voor de komende tijd

De komende tijd informeren we de toekomstige gebruikers en trainen we ze over het gebruik van de Power BI-app en de waardevolle analyses die mogelijk zijn. We streven ernaar om iedereen bewust te maken van de toegevoegde waarde en de mogelijkheden die deze nieuwe oplossing biedt.

Dit project bij Oosterberg is een voorbeeld van hoe het optimaliseren van rapportages met Power BI kan leiden tot verbeterde inzichten en efficiëntie. We zijn trots op ons team en de samenwerking met Oosterberg om dit succes te bereiken.

Wil je meer weten?

Ben je ook op zoek naar manieren om jouw rapportages te stroomlijnen en waardevolle analyses te genereren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om jouw organisatie te ondersteunen en samen te werken aan het behalen van jouw doelen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een dag uit het leven van Rachid Astitou, BI Projectmanager bij Inergy

Een dag uit het leven van Rachid Astitou, BI Projectmanager bij Inergy

Als BI Projectmanager zorgt Rachid ervoor dat elk project voldoet aan de verwachtingen van onze klanten. En dat het project binnen tijd en budget opgeleverd wordt.

Lees verder

Transformeer uw begrotingsproces met LIAS Digitaal Behandelen

Transformeer uw begrotingsproces met LIAS Digitaal Behandelen

Gemeenten en provincies staan op het punt hun begrotingen voor 2024 te presenteren aan de raad en het college. Een periode waarin raadsleden hun vragen kunnen indienen. Een proces dat vaak meer tijd en energie kost dan nodig is. Maar gelukkig is er een manier om dit proces te stroomlijnen: de LIAS Digitaal Behandelen-module!

Lees verder

Een dag uit het leven van Thessa de Bree, Content Marketeer en Vormgever bij Inergy

Een dag uit het leven van Thessa de Bree, Content Marketeer en Vormgever bij Inergy

Als Content Marketeer en Vormgever houdt Thessa zich bezig met het vormgeven van communicatie uitingen zoals video's, posters, whitepapers, nieuwsbrieven en social media. Lees over haar dynamische werkdag in deze blog!

Lees verder