Snel naar content
twee mannen in pak zitten te werken achter een laptop

Pilot klanten over LIAS InControl: “We hebben de luxe om feedback te geven die de product owners meenemen”

Onlangs schreven we in een blog dat er bij Inergy hard wordt gewerkt aan een nieuw platform: LIAS InControl. In deze blog vertellen onze klanten Tytsjerksteradiel en Gemeente- en waterschapsbelastingen (GBLT) over hun ervaringen als deelnemer aan de pilot van LIAS Publisher, een module van LIAS InControl.

“Wij zijn nu anderhalf jaar klant van LIAS”, begint Roelof Krist, Business Controller bij GBLT. “Soms lopen we tegen dingen in de applicatie aan waarvan we denken dat het in de toekomst beter kan. Toen Inergy ons benaderde voor de pilot, zagen we dat direct als een mooie kans om aan de voet te staan van een nieuw product.”

Ook bij Tytsjerksteradiel waren ze gelijk enthousiast. “Dit product is precies waar wij naar zochten. We hebben een kritische raad die het leuk vindt om actief mee te denken”, vertelt Klaas Hofstra, financieel adviseur bij gemeente Tytsjerksteradiel. “Stapje voor stapje groeien we mee met het product. Het is prettig om vanaf het begin meegenomen te worden in de ontwikkeling ervan. Dat hadden we destijds ook als pilot klant van LIAS Enterprise.”

Driewekelijks contact
GBLT is een gemeenschappelijk belastingkantoor dat momenteel belastingen int voor vijf waterschappen en zes gemeenten. Tytsjerksteradiel is een Friese gemeente die nauw samenwerkt met Achtkarspelen. De twee gemeenten kan je als één organisatie beschouwen.

Iedere drie weken is er een – online – vergadering. “Het contact via Teams bevalt mij buitengewoon goed. Ik ben altijd vrolijk na een overleg”, zegt Klaas lachend. “Het werkt heel effectief. Ik vind het bijna verbazingwekkend hoe goed er naar ons geluisterd wordt, maar dat is natuurlijk alleen maar fijn. We hebben de luxe om continu feedback te geven die de product owners meenemen.”

“De sprints van drie weken werken inderdaad erg prettig”, vervolgt Roelof. “De reacties op feedback zijn heel adequaat. Als wij iets aankaarten, spelen de product owners daar gelijk op in. Ook buiten de vaste contactmomenten zijn ze altijd bereid vragen te beantwoorden.”

Eindresultaat
Beide heren kijken uit naar het eindresultaat en zien er veel grote voordelen van in. “Met LIAS Publisher kunnen we de hele webpagina live inrichten. Op die manier is het veel levendiger”, aldus Roelof. “Bovendien maakt het ons ook minder afhankelijk van Inergy omdat we het grootste deel zelf kunnen inrichten. Dat maakt het erg gebruiksvriendelijk.”

Klaas gaat verder: “Er is straks een standaardtool die prachtig maatwerk mogelijk maakt voor ons als klant. Als ik de snelheid zie waarmee het zich nu ontwikkelt, denk ik dat er in september of oktober een publicatie van de eerste begroting is. Als dit lukt, neem ik echt mijn petje af voor Inergy.”

Het is de bedoeling dat de deelnemers van de pilot de begroting van 2021 kunnen publiceren met LIAS InControl. Tijdens de LIAS Klantendag in het najaar van 2020 worden de resultaten van de pilot en het product gepresenteerd.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder