Snel naar content
QuickScan de route naar 2025 toe

QuickScan: Jouw route naar een efficiënter 2025

De zomer is een uitstekende periode om te reflecteren en even stil te staan bij de manier waarop we dingen doen. Het nemen van tijd om onze processen te analyseren en te doorgronden, stelt ons in staat om te identificeren waar er ruimte is voor verbetering en vereenvoudiging. Zijn alle tabellen die we opnemen in onze P&C-stukken wel echt nodig? Voldoen we aan de BBV-eisen? Gebruiken we LIAS zoals het bedoeld is? Benutten we alle beschikbare modules? Overheden zijn vaak gevangen in een web van historie en informatievoorziening dat onnodige werklast creëert.

Oude gewoontes doorbreken: het pad naar verandering

Het is makkelijk om vast te houden aan vertrouwde methoden, zelfs als ze niet de meest effectieve zijn. Echter, zelfreflectie vraagt ons om mogelijkheden voor verandering te identificeren. De eerste stap is het erkennen dat sommige processen verbeterd kunnen worden en openstaan voor nieuwe ideeën en benaderingen. Dit betekent niet dat we alles moeten veranderen. Het is ook belangrijk om de zaken te benadrukken die al goed gaan. Verandering in processen betekent vooral dat we flexibel genoeg moeten zijn om aanpassingen te doen die ons helpen efficiënter te werken.

Bereid je voor op 2025 met onze QuickScan

Wij kunnen je ondersteunen in dit proces van zelfreflectie door een QuickScan uit te voeren. Via interviews en een gedetailleerde beoordeling van je huidige inrichting, kunnen we nauwkeurig aangeven waar er nog kansen liggen. Dit helpt je voor te bereiden op het begrotingsjaar 2025. Hoewel dit misschien ver weg lijkt, weten we allemaal hoe snel de tijd kan gaan. Bereid je nu voor en laat ons je helpen de efficiëntie van je processen te optimaliseren.

Wil je meer weten? Vraag het ons!

Wil je meer weten over de QuickScan en hoe we deze kunnen uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Veilig (online) de vakantie door

Veilig (online) de vakantie door

Ga je binnenkort op vakantie? Een heerlijk tijd van ontspanning en plezier, maar volgens onze informatieveiligheid experts ook een periode...

Lees verder

Een terug- en vooruitblik op Informatiebeveiliging en Privacy: 2023 vs 2024

Een terug- en vooruitblik op Informatiebeveiliging en Privacy: 2023 vs 2024

Voor cybercriminelen was 2023 een goed jaar. Online dreigingen zijn alleen maar toegenomen en het aantal aanvallen is opnieuw nog...

Lees verder

Zeg ook eens wat je níet doet

Zeg ook eens wat je níet doet

Gemeenten staan voor een uitdaging. In een tijd waarin budgetten krapper worden, de begrotingstekorten oplopen door het begrotingsravijn en de vraag naar transparantie groeit, is het belangrijker dan ooit om niet alleen te communiceren wat we wél doen, maar ook wat we níet doen.

Lees verder