Snel naar content
man met overhemd en strik op een stoel op een zandpad met een boek op zijn hoofd zonder schoenen aan te hebben, er vliegen allemaal bladzijdes om hem heen

Vacature of inhuren? 3 situaties waarin externe specialisten uitkomst bieden

Nemen we een nieuwe collega aan of huren we iemand in? Als het gaat over dataspecialisten is die keuze extra moeilijk. Werken met data en analytics kan niet iedereen zomaar van een afwezige collega overnemen. Of ‘er eventjes bij doen’. Tessa Flink, business development manager bij Inergy, schetst drie situaties waarin het inhuren van externe specialisten de moeite waard is.

#1 Direct meer datakennis in huis
De meest voor de hand liggende reden: er kan plots meer werk binnenkomen waar datakennis voor nodig is. Of een collega gaat bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof. Tijdelijke specialisten inhuren, is dan een kostenefficiënte oplossing. Specialisten hebben vrijwel geen inwerktijd nodig. En je haalt met een Inergy-specialist niet alleen zijn kennis in huis, maar ook de jarenlange ervaring en kennis van de complete Inergy-organisatie.

#2 Sneller met data beginnen
Het nut van data en analytics dringt tot steeds meer bedrijven door. Veel organisaties oriënteren nu op welke manier werken met data bijdraagt aan betere bedrijfsprestaties.

Zo’n oriëntatie kan lang duren. Vooral als je eerst via verschillende vacatures op zoek moet naar dataspecialisten. Om daarna pas een businesscase te maken en te ontdekken of werken met data überhaupt zinvol is voor jouw bedrijf. Een externe specialist maakt zo’n businesscase per direct, waardoor je de stap van oriëntatie naar actie sneller zet.

#3 Informatieproducten toetsen
Wanneer jouw organisatie databeheer volledig in eigen huis heeft, kan het toch nog de moeite waard zijn om een externe specialist in te schakelen. Werken met data is extreem precair: een foutieve berekening of formule heeft verstrekkende gevolgen voor de interpretatie van data. Het is daarom nooit verkeerd om informatieproducten te laten toetsen door een externe dataspecialist. Met een sterker en robuuster informatieproduct als resultaat.

Beter (blijven) presteren dankzij data
Wat jouw situatie ook is, het is altijd goed om stil te staan bij je aanpak: zet je meteen een vacature uit of heb je meer aan een tijdelijke externe specialist? Overleg intern waar behoefte aan is en vraag eventueel extern advies om de keuze te maken. Uiteindelijk draait alles om de vraag: hoe kun je zo efficiënt en continu mogelijk beter (blijven) presteren door slim met data om te gaan?

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder