Snel naar content
Tijdelijke werkplek van collega Agnes Peijster in Duitsland

Werken vanuit het buitenland: Agnes in Duitsland

Bij Inergy zijn er meerdere collega’s die naast kantoor en thuiswerken tijdelijk in het buitenland werken. In deze nieuwe reeks vragen we hun hoe het is om vanaf een “niet-standaard” locatie te werken. Deze week: Agnes Peijster, Marketing en Communicatiespeclialist bij Inergy, vanuit Wincheringen in Duitsland.

Waarom Duitsland?
“De broer van een vriendin woont hier met zijn vrouw en zoon van anderhalf. Zij komt uit Bulgarije en in de zomer gaan ze meestal een paar weken daarheen om haar familie te bezoeken. Vorig jaar hebben die vriendin en ik ook een week vanuit hun huis in Duitsland gewerkt toen zij weg waren. Eigenlijk was haar broer degene die op het idee kwam. We werkten toen allebei nog vrijwel volledig thuis vanwege corona. Hij nodigde ons uit in hun huis om vanuit daar te werken. Een week werken vanuit een andere omgeving sprak ons gelijk aan. Het is zo goed bevallen dat we dit jaar weer zijn gegaan.” 

Kon je je plannen om tijdelijk vanuit het buitenland te werken goed afstemmen met collega’s?
“Toen ik vorig jaar vroeg of het mogelijk was dat ik een week vanuit het buitenland zou werken, reageerden mijn directe collega’s enthousiast. Ook dit jaar was het geen enkel probleem. Sterker nog, af en toe werken vanaf een andere locatie dan thuis of op kantoor wordt juist aangemoedigd. Zo lang je maar bereikbaar bent en beschikt over een goede werkplek.”

Hoe ziet je werkplek eruit?
“Om me goed te kunnen focussen vind ik een rustige werkplek met een fijn bureau en een goede bureaustoel heel belangrijk. Het huis waarin we zitten is erg ruim en beschikt gelukkig over een aparte werkkamer. De hele week werk ik vanaf deze plek. Allebei hebben we regelmatig een overleg, dus ook daarom is het fijn dat we niet in dezelfde ruimte zitten zodat we niet door elkaar heen praten. Mijn laptop, muis en overige werkspullen heb ik allemaal meegenomen.”

Merk je verschil in bijvoorbeeld focus, productiviteit, enzovoort?
“Ik vind het fijn om de “sleur” van het vele thuiswerken te doorbreken door vanaf een andere locatie te werken. Een nieuwe omgeving geeft me energie. Deze kamer is koel, ik heb hier geen last van lawaaierige buren en op af en toe een vogel na hoor ik geen enkel geluid van buiten. Heerlijk! Het zorgt ervoor dat ik enorm gefocust ben. Ik durf wel te stellen dat ik productiever ben dan wanneer ik op kantoor werk en de hele dag veel gepraat om me heen hoor.”

Werk je van 9-17 of houd je een ander ritme aan?
“Ik begin hier het liefst vroeg, rond 08.00 uur. Zeker nu ik geen reistijd heb is dat extra makkelijk. Ik vind het fijn om wat eerder te beginnen dan de rest van mijn collega’s. Zo kan ik in alle rust heel geconcentreerd vast wat dingen uitwerken. Tussen de middag gaan we na de lunch nog een stukje wandelen. Het is hier behoorlijk heuvelachtig. Met volle zon en bijna dertig graden maakt dat de wandeling best intensief. Maar het fantastische uitzicht op de Moezel en de kilometerslange wijngaarden zijn het meer dan waard. Eenmaal terug op mijn werkplek met het gevoel er écht even tussenuit te zijn geweest ben ik weer helemaal opgeladen voor de rest van de middag. Rond een uur of 17.00 rond ik af. Vanavond gaan we barbecueën en daarna nog wandelen. Als we terug zijn genieten we in de tuin van een geweldig mooie zonsondergang. Verveelt nooit!

Ga je dit weekend nog wat leuks ondernemen?
“Vrijdagavond gaan we uit eten in Trier. Een leuke stad op zo’n 25 minuten rijden. Zaterdag huren we een bootje en gaan we lekker varen op de Moezel. Afgelopen weekend hebben we gewandeld en zijn we nog naar Saarburg geweest.”

Raad je anderen aan ook voor een korte periode te werken vanuit het buitenland?
“Absoluut. Als je de mogelijkheid hebt op een rustige plek vanuit het buitenland te werken zou ik zeggen: doen. Het is zo fijn om even verandering van omgeving te hebben. Mij geeft het in ieder geval weer nieuwe, frisse energie.” 

Wil jij ook bij Inergy werken? Kijk dan bij onze vacatures.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Meer berichten

Alle berichten

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

Een goed dataplatform lepelt de data voor rapportages in een ogenblik op. En niet pas na een paar minuten. Waarom is snelheid zo belangrijk voor het werken met een dataplatform? In deze blog gaan we dieper in op die vraag en presenteren we drie heldere redenen.

Lees verder

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema 'verkoop'. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Lees verder

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

Hoe sneller je waardevolle inzichten uit je data kunt halen, hoe beter. Daar komen veel aspecten bij kijken, waaronder de wijze waarop je data transformeert. Van oudsher werd hiervoor ETL (Extraction, Transformation, Load) gebruikt, maar inmiddels hebben veel dataspecialisten een voorkeur voor ELT. In dit blog bespreken we de voordelen van ELT voor een betere performance van je dataplatform en je business.

Lees verder