Snel naar content
De tijdelijke werkplek van collega Maik Groenewegen in Frankrijk

Werken vanuit het buitenland: Maik in Frankrijk

Bij Inergy zijn er meerdere collega’s die naast kantoor en thuiswerken tijdelijk in het buitenland werken. In deze nieuwe reeks vragen we hun hoe het is om vanaf een “niet-standaard” locatie te werken. Deze week: Maik Groenewegen, Lead Architect Product Development bij Inergy, vanuit Frankrijk.

De zon staat al boven de huizen als ik van de bakker in het dorp terugloop naar ‘ons huisje’ in Frankrijk. Zo’n bakker die in de zomer ook dienstdoet als ijsverkoper, strandballenwinkel en fietsverhuur. Onder mijn arm een stokbrood en in mijn andere hand een zakje met croissants en een pain au chocolat. Ik mompel bonjour naar een voorbijganger die vast ook onderweg is naar dezelfde bakker. De tafel op het zijterras is reeds gedekt door onze jongste als ik de heuvel naar het huis in de hitte beklommen heb. 

Na het gezamenlijk ontbijt onder de lindeboom haal ik mijn laptop uit mijn tas en neem ik plaatst aan het ontbijttafeltje. We wilden dit jaar wat langer dan de gebruikelijke drie weken weg. En op deze manier kan ik een aantal dingen combineren die anders niet mogelijk waren geweest. Dus deze zomer werk ik part-time vanuit Frankrijk. Meestal betekent dit voor mij anderhalf à twee uurtjes in de ochtend werken, maar het kan ook ’s middags of ’s avonds zijn als de ochtend opgaat aan het bezoeken van de plaatselijke markt. En een call of telefoontje tussendoor kan altijd, maar dat is al meer dan twintig jaar zo. 

Is dit nou anders dan anders? Voor mij persoonlijk niet. Ik werk in Nederland het grootste gedeelte van mijn tijd vanuit huis. Behalve het uitzicht en de gemakken van mijn werkkamer is er niet veel anders. Ooit was het nog zo dat we op vakantieadressen internetverbindingen hadden die terug deden denken aan het jaar 2000, maar gelukkig is glasvezel op veel plekken ook doorgedrongen. Ik denk dat het grootste verschil hem zit in hoe mijn directe collega’s het zien. Je ‘lastigvallen op vakantie’ is voor sommige toch een begrijpelijke drempel. Zelf vind ik deze combinatie erg fijn. “Maar heb je dan wel vakantie gehad?” vroeg iemand mij laatst. Voor mij voelt het zeker zo, maar ik realiseer mij absoluut dat er genoeg mensen zijn voor wie dit niet zo is. Mensen die hun telefoon en laptop uitzetten en na de vakantie wel zien hoe de zakelijk wereld ervoor staat. Dat is iets wat ik niet kan. Ieder zijn ding denk ik dan maar. 

En qua productiviteit? Die is niet anders dan normaal. Er zijn wel minder onderbrekingen waardoor ik wat meer tijd dan anders aan wat taaiere werkzaamheden kon besteden. Alle overige zaken werken gewoon naadloos of het nu gaat om code-kloppen, productontwikkeling, beheer, het meeschrijven aan aanbestedingen of teamoverleggen. Een aantal jaar geleden zou dit ook wel mogelijk zijn geweest alleen was het toen allemaal wat lastiger. De ontwikkeling op het gebied van productiviteitstools, maar ook de ver-clouding van onze oplossingen maakt het niet gebonden zijn aan een kantooromgeving alleen maar eenvoudiger. 

Mijn vakantie zit er nu bijna op. Nog een paar dagen en dan keren we huiswaarts. Mijn uitzicht wordt dan weer onze achtertuin in plaats van het zwembad en de Provençaalse heuvels. Gelukkig blijft het in Nederland ook nog mooi weer dus met het après-vakantiegevoel komt het wel goed. 

Wil jij ook bij Inergy werken? Kijk dan bij onze vacatures of op onze werken bij site.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Meer berichten

Alle berichten

Een dag uit het leven van Randy Horsting, LIAS Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Randy Horsting, LIAS Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Randy Horsting LIAS Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een LIAS Consultant adviseert en ondersteunt diverse gemeentes, provincies en andere overheidsinstellingen in het optimaliseren van processen en data gedreven werken met behulp van LIAS. Lees over zijn dynamische werkdag in deze blog!

Lees verder

5 redenen waarom privacy echt niet dood is

5 redenen waarom privacy echt niet dood is

Het belang van privacy is nog steeds niet bij iedereen geland. "Ik heb niets te verbergen" horen we helaas nog regelmatig. Vraag in zo'n geval dan eens of je inzicht mag hebben in zijn of haar bankgegevens, medische gegevens en de wachtwoorden van hun social media accounts. Het gaat er niet om dat we iets te verbergen hebben, maar dat we controle hebben en houden over onze gegevens én wie daartoe toegang heeft.

Lees verder

Een dag uit het leven van Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy

Een dag uit het leven van Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Michiel de Boer, BI Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Michiel is een pragmatische professional en is gedreven door een brede nieuwsgierigheid. Hij bedenkt graag oplossingen voor (complexe) problemen op het snijvlak van business en IT en implementeert deze. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

Lees verder