Snel naar content
De tijdelijke werkplek van collega Maik Groenewegen in Frankrijk

Werken vanuit het buitenland: Maik in Frankrijk

Bij Inergy zijn er meerdere collega’s die naast kantoor en thuiswerken tijdelijk in het buitenland werken. In deze nieuwe reeks vragen we hun hoe het is om vanaf een “niet-standaard” locatie te werken. Deze week: Maik Groenewegen, Lead Architect Product Development bij Inergy, vanuit Frankrijk.

De zon staat al boven de huizen als ik van de bakker in het dorp terugloop naar ‘ons huisje’ in Frankrijk. Zo’n bakker die in de zomer ook dienstdoet als ijsverkoper, strandballenwinkel en fietsverhuur. Onder mijn arm een stokbrood en in mijn andere hand een zakje met croissants en een pain au chocolat. Ik mompel bonjour naar een voorbijganger die vast ook onderweg is naar dezelfde bakker. De tafel op het zijterras is reeds gedekt door onze jongste als ik de heuvel naar het huis in de hitte beklommen heb. 

Na het gezamenlijk ontbijt onder de lindeboom haal ik mijn laptop uit mijn tas en neem ik plaatst aan het ontbijttafeltje. We wilden dit jaar wat langer dan de gebruikelijke drie weken weg. En op deze manier kan ik een aantal dingen combineren die anders niet mogelijk waren geweest. Dus deze zomer werk ik part-time vanuit Frankrijk. Meestal betekent dit voor mij anderhalf à twee uurtjes in de ochtend werken, maar het kan ook ’s middags of ’s avonds zijn als de ochtend opgaat aan het bezoeken van de plaatselijke markt. En een call of telefoontje tussendoor kan altijd, maar dat is al meer dan twintig jaar zo. 

Is dit nou anders dan anders? Voor mij persoonlijk niet. Ik werk in Nederland het grootste gedeelte van mijn tijd vanuit huis. Behalve het uitzicht en de gemakken van mijn werkkamer is er niet veel anders. Ooit was het nog zo dat we op vakantieadressen internetverbindingen hadden die terug deden denken aan het jaar 2000, maar gelukkig is glasvezel op veel plekken ook doorgedrongen. Ik denk dat het grootste verschil hem zit in hoe mijn directe collega’s het zien. Je ‘lastigvallen op vakantie’ is voor sommige toch een begrijpelijke drempel. Zelf vind ik deze combinatie erg fijn. “Maar heb je dan wel vakantie gehad?” vroeg iemand mij laatst. Voor mij voelt het zeker zo, maar ik realiseer mij absoluut dat er genoeg mensen zijn voor wie dit niet zo is. Mensen die hun telefoon en laptop uitzetten en na de vakantie wel zien hoe de zakelijk wereld ervoor staat. Dat is iets wat ik niet kan. Ieder zijn ding denk ik dan maar. 

En qua productiviteit? Die is niet anders dan normaal. Er zijn wel minder onderbrekingen waardoor ik wat meer tijd dan anders aan wat taaiere werkzaamheden kon besteden. Alle overige zaken werken gewoon naadloos of het nu gaat om code-kloppen, productontwikkeling, beheer, het meeschrijven aan aanbestedingen of teamoverleggen. Een aantal jaar geleden zou dit ook wel mogelijk zijn geweest alleen was het toen allemaal wat lastiger. De ontwikkeling op het gebied van productiviteitstools, maar ook de ver-clouding van onze oplossingen maakt het niet gebonden zijn aan een kantooromgeving alleen maar eenvoudiger. 

Mijn vakantie zit er nu bijna op. Nog een paar dagen en dan keren we huiswaarts. Mijn uitzicht wordt dan weer onze achtertuin in plaats van het zwembad en de Provençaalse heuvels. Gelukkig blijft het in Nederland ook nog mooi weer dus met het après-vakantiegevoel komt het wel goed. 

Wil jij ook bij Inergy werken? Kijk dan bij onze vacatures.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder