Snel naar content

Toon je Power BI skills

Dashboard Duel

Of je nu net begint met Power BI of al een expert bent, Dashboard Duel is jouw kans om je skills te tonen en een verschil te maken. Deze tweemaandelijkse wedstrijd wordt georganiseerd door Get Responsive en Inergy.

Meer weten

Wedstrijd 2: Stichting Ambulance Wens

Nog één keer de klok thuis horen tikken, de zee zien, of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de laatste wens van niet meer mobiele terminale patiënten die niet lang meer te leven hebben.

5 á 7 wensen per dag

Stichting Ambulance Wens vervult wensen met speciaal ontworpen ambulances. Ook gaat bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee. Per dag vervult de stichting 5 à 7 wensen en inmiddels zijn er meer dan 20.600 wensen vervuld.

Alle wensen worden gratis vervuld

De kosten voor iedereen in de ambulance worden door de stichting gedragen. In de ambulance kunnen in totaal 5 personen; de patiënt, 2 familieleden/vrienden en 2 vrijwilligers van de stichting (chauffeur en verpleegkundige). De stichting regelt al jaren de gehele wens van toegangskaarten tot bijvoorbeeld het eten aan toe. De meeste wensen kunnen binnen 1 à 2 dagen in vervulling gaan en spoedwensen zelfs op de dag zelf.

Waarom meedoen?

  • Echte Impact: Werk met data van organisaties die sociale impact maken.
  • Leer en Groei: Een unieke kans om meer over Power BI te leren door te doen.
  • Deskundige Jury: Laat je werk beoordelen door Power BI-experts.
  • Praktische Toepassing: De top 3 dashboards worden aan Strichting Ambulance Wens aangeboden om daadwerkelijk in gebruik te nemen.

Hoe werkt het?

  • Download de data: Vul het formulier hiernaast in om de dataset te downloaden.
  • Maak je dashboard: je hebt 4 weken om je Power BI-dashboard te bouwen.
  • Stuur je dashboard in: stuur het op naar duel@get-responsive.com.
  • Deel je dashboard: deel je dashboard op LinkedIn met de hashtag #DashboardDuel. Dit is een geweldige manier om directe feedback te krijgen en je Power BI-vaardigheden te verbeteren. Laat je werk zien en leer van de community!

De deadline voor de tweede wedstrijd is 31 december 2023.

Jouw opdracht

Creëer een interactief, Nederlandstalig Power BI dashboard dat Stichting Ambulance Wens kan gebruiken om te kunnen zien hoe vaak, waar en voor wie zij wensen uitvoeren.

Verdeling over Nederland

Geef de stichting inzicht in de verdeling over Nederland en laat daarbij ook zien door wie de wensen zijn aangevraagd. Neem bij het bouwen mee dat alle 7 ambulances in Rotterdam gestationeerd zijn.

Extra opdracht

Als extra opdracht help je Stichting Ambulance Wens door te bekijken waar jij een tweede locatie zou openen om nog meer wensen te kunnen vervullen door heel Nederland. Onderbouw daarbij je keuze.

Beginner of weinig tijd? Focus op één aspect

Heb je onvoldoende tijd of nog niet de kennis om zo’n dashboard te bouwen maar wil je wel graag met de data aan de slag? Focus je dan op één aspect en stuur een dashboard in waarin je alleen je gevonden inzichten laat zien.

Wat kan je hiermee winnen?

Een deskundige jury bestaande uit; Jeroen Heerschop, Marjolein Opsteegh, Lonneke Opsteegh, Armand van Amersfoort en Steven Annegarn beoordelen de inzendingen niet alleen op uiterlijk, maar ook op hoe het model in elkaar zit, gebruikte DAX, gebruik van Power Query en dergelijken. Daarnaast hebben we iedere keer een gastjurylid. Ditmaal is dat Kees Veldboer jr., directeur van Stichting Ambulance Wens. Hij is medebeoordelaar en kijkt vooral naar de bruikbaarheid van het dashboard.

De drie beste inzendingen worden aangeboden aan Stichting Ambulance Wens om ook daadwerkelijk gebruikt te worden. Deze drie inzendingen worden ook uitgebreid besproken tijdens één van Jeroen’s livestreams.
Daarnaast wint de winnaar een jaar lang Power Up Full Access en de nummers 2 en de beste beginner winnen een training naar keuze.

Over Inergy

Inergy helpt je bij het halen en verbeteren van je doelstellingen door het optimaal inzetten van data. Daarvoor bouwen, beheren en ontwikkelen we jouw dataplatform continu door. We zetten een toekomstbestendig datawarehouse op en visualiseren deze data in interactieve dashboards. Ook passen we advanced analytics zoals data science en Artificial Intelligence toe.

Over Get Responsive

Get Responsive is een training- en consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in dashboardsoftware zoals Power BI. Ze bieden zowel klassikale trainingen als e-learnings aan voor Power BI, Power Apps, Power Automate, Teams en Outlook. De trainingen van Get Responsive zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden en helpen professionals en studenten om hun vaardigheden op het gebied van deze tools te ontwikkelen.