Snel naar content

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle bijeenkomst waar meer dan 75 gasten, zowel beginners als gevorderden, samenkwamen om waardevolle inzichten en technieken uit te wisselen en hun vaardigheden in Power BI te versterken. We begonnen de avond met een heerlijk buffet waarna iedereen deelnam aan de lezingen.

Beginnen met Powershell en de Power BI API

In zijn boeiende presentatie opende Sjaco Bokhost de avond met een heldere introductie tot de krachtige combinatie van PowerShell en de Power BI API. Hij richtte zich op het gebruik van PowerShell voor het uitvoeren van API-calls. Met een praktische demonstratie liet Sjaco zien hoe je datasets kunt verversen en gebruikersactiviteiten kunt monitoren, essentiële vaardigheden voor iedereen die geïnteresseerd is in de praktische toepassingen van deze technologieën.

Een super performance met Direct Query!

Michiel Brunt van Inergy nam het stokje over. Tijdens deze lezing stond het optimaliseren van Power BI en databases centraal, met als doel Direct Query aanzienlijk te versnellen. Michiel belichtte het belang van functionele use-cases waarbij data niet geïmporteerd, maar direct vanaf het dataplatform benaderd wordt. Ondanks de bekende uitdagingen met de performance van Direct Query, bood Michiel praktische inzichten en methoden om deze sneller te maken, wat essentieel is voor efficiënt databeheer.

Heb je het gemist?

Voor wie de avond niet fysiek kon bijwonen, was er de mogelijkheid om de sessies te volgen via een livestream op LinkedIn. Deze opnames zijn nog steeds beschikbaar en hier terug te kijken.

Deze avond gaf een mooie combinatie van netwerken, leren en lekker eten. We kijken ernaar uit om iedereen weer te verwelkomen bij onze volgende evenementen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Collega Marjolein Opsteegh genomineerd voor Microsoft Power Women Award

Marjolein Opsteegh was genomineerd voor de Microsoft Power Women Award Nederland. Hoewel ze de prijs niet in de wacht heeft...

Lees verder

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

Inergy behaalt opnieuw ISO27001-certificaat

In juni heeft Inergy met succes de hercertificeringsaudit voor ISO27001 doorstaan. Ondanks de steeds strengere audits, waarbij de nadruk ligt...

Lees verder

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart is Inergy natuurlijk weer aanwezig om...

Lees verder