Snel naar content
Compensatie Inflatie

Accres en compensatie inflatie

De minister van Binnenlandse Zaken heeft een nieuw ‘Stroomschema uitkeringsvorm’ en de bijbehorende toelichting gepubliceerd. Hierin wordt de keus tussen algemene uitkering, decentralisatie-uitkering of specifieke uitkering beschreven. De vakkundige redactie van LIAS Info verzamelt alle ontwikkelingen op het vakgebied ‘financiële verhouding tussen overheden’ en heeft ook dit nieuwe stroomschema in LIAS Info een artikel gepubliceerd.

Het artikel is openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. Je kunt het artikel lezen via de onderstaande link:

LIAS Info artikel 2023-34: nieuw stroomschema uitkeringsvormen

Extra prijsbijstelling over 2022

Verder heeft het kabinet in de Najaarsnota 2022 aangekondigd een extra prijsbijstelling over 2022 uit te keren in verband met de uitzonderlijke prijsstijgingen voor 2022. 

In verband met deze vooraankondiging heeft de redactie van LIAS Info een interessant artikel gepubliceerd. Het artikel is een aanrader voor jou als controller, financieel adviseur of beleidsambtenaar. De artikelen zijn exclusief toegankelijk voor abonnees van LIAS Info; voor abonnees zijn in deze applicatie alle relevante artikelen vindbaar op één plaats. De artikelen over het vakgebied worden je dan gebracht en elke week op maandagochtend ontvang je een mail met de artikelen die de voorgaande week zijn verschenen.

Lias Info artikel 2023-48: Accres en compensatie inflatie

Proefabonnement

Ben je geïnteresseerd in een gratis proefabonnement voor jouw gemeente? Bel met Sonja Valstar, telefoonnummer 06-82896643 of Martijn Renders, telefoonnummer 06-26901289 of stuur even mailtje naar info-lias@inergy.nl.

Een proefabonnement duurt een maand, waarbij je zelf kunt aangegeven vanaf welk moment je dit wilt laten ingaan.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Met ingang van 1 februari 2024 is het Inergy Auditservices team overgedragen aan Publieke Sector Accountants (PSA). Vanaf dat moment voert...

Lees verder