Snel naar content
Compensatie Inflatie

Accres en compensatie inflatie

De minister van Binnenlandse Zaken heeft een nieuw ‘Stroomschema uitkeringsvorm’ en de bijbehorende toelichting gepubliceerd. Hierin wordt de keus tussen algemene uitkering, decentralisatie-uitkering of specifieke uitkering beschreven. De vakkundige redactie van LIAS Info verzamelt alle ontwikkelingen op het vakgebied ‘financiële verhouding tussen overheden’ en heeft ook dit nieuwe stroomschema in LIAS Info een artikel gepubliceerd.

Het artikel is openbaar, dus voor iedereen toegankelijk. Je kunt het artikel lezen via de onderstaande link:

LIAS Info artikel 2023-34: nieuw stroomschema uitkeringsvormen

Extra prijsbijstelling over 2022

Verder heeft het kabinet in de Najaarsnota 2022 aangekondigd een extra prijsbijstelling over 2022 uit te keren in verband met de uitzonderlijke prijsstijgingen voor 2022. 

In verband met deze vooraankondiging heeft de redactie van LIAS Info een interessant artikel gepubliceerd. Het artikel is een aanrader voor jou als controller, financieel adviseur of beleidsambtenaar. De artikelen zijn exclusief toegankelijk voor abonnees van LIAS Info; voor abonnees zijn in deze applicatie alle relevante artikelen vindbaar op één plaats. De artikelen over het vakgebied worden je dan gebracht en elke week op maandagochtend ontvang je een mail met de artikelen die de voorgaande week zijn verschenen.

Lias Info artikel 2023-48: Accres en compensatie inflatie

Proefabonnement

Ben je geïnteresseerd in een gratis proefabonnement voor jouw gemeente? Bel met Sonja Valstar, telefoonnummer 06-82896643 of Martijn Renders, telefoonnummer 06-26901289 of stuur even mailtje naar info-lias@inergy.nl.

Een proefabonnement duurt een maand, waarbij je zelf kunt aangegeven vanaf welk moment je dit wilt laten ingaan.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. De vorming van de...

Lees verder

Decembercirculaire 2022 verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire 2022 verwerkt in LIAS PAUW

Woensdag 21 december verscheen de decembercirculaire 2022. Sinds vrijdag 23 december beschikken klanten van LIAS PAUW al over de cijfers...

Lees verder

Inergy steunt de Voedselbank

Inergy steunt de Voedselbank

Traditiegetrouw stuurt Inergy geen kerstkaarten en -pakketten naar klanten en relaties in de decembermaand. In plaats daarvan steunen we een...

Lees verder