Snel naar content
andre kuipers op de foto met een aantal kinderen

André Kuipers te gast bij opening nieuwe vestiging Inergy in Heerlen

Scholieren uit Heerlen ontmoeten André Kuipers

Op woensdag 19 april kregen vier kinderen van Basisschool Windekind uit Heerlen de kans om een vraag te stellen aan ruimtevaarder André Kuipers. Die dag was de officiële opening van de nieuwe vestiging van Inergy Analytical Solutions. Het nieuwe kantoor maakt onderdeel uit van de innovatieve Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Met een flinke klap op een enorme gong maakte de Heerlense wethouder Martin de Beer het officieel. Het is uitgegroeid tot een mooie traditie om nieuwe bedrijven aan de Brightlands Smart Services Campus op die manier welkom te heten. Voor deze bijzondere gelegenheid was niemand minder dan André Kuipers uitgenodigd om zijn visie te geven op het belang van technologie voor de toekomst.

Slimme kindervragen aan een astronaut
De nieuwe vestiging van Inergy Analytical Solutions komt op de Brightlands Smart Services Campus. Dat is een revolutionair instituut in het hart van de Limburgse technologie-regio. Hier ontwikkelen onderzoekers, onderwijzers, innovatieve entrepreneurs en bedrijven slimme diensten op basis van data science, informatietechnologie en servicedesign.
Joost Henskens, operationeel directeur van Inergy: “Op deze campus draait alles om de toekomst. Het bruist hier van de energie. En wat past er nou beter bij de toekomst dan de jeugd!”
Vandaar dat enkele scholieren de kans kregen om hun verrassende en slimme vragen te stellen aan ruimtereiziger André Kuipers. Klopt het dat de tijd langzamer gaat in de ruimte? Bent u wel eens bang geweest om dood te gaan? Wat is het grappigste dat u in de ruimte heeft meegemaakt? Deze en andere vragen beantwoordde Kuipers met zichtbaar plezier.

‘A giant leap’ voor Inergy Analytical Solutions
Van het hoofdkantoor in Woerden naar Heerlen is – zeker in het licht van ruimtereizen – natuurlijk maar een mini-stapje. Toch is het voor Inergy ‘a giant leap’ om in termen te blijven. “Deze uitbreiding naar Limburg is voor ons een heel logische stap”, vertelt Mathijs van Houweninge, CEO en eigenaar van Inergy Analytical Solutions. “De regio heeft een geweldige ambitie op het gebied van data, data-analyse en techniek. De Brightlands Smart Services Campus draagt daar heel nadrukkelijk aan bij en wij voelen ons helemaal thuis bij die ambitie. Deze stap, onze eerste kantooruitbreiding, sluit daar perfect bij aan.”

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Met ingang van 1 februari 2024 is het Inergy Auditservices team overgedragen aan Publieke Sector Accountants (PSA). Vanaf dat moment voert...

Lees verder

Inergy Data & Analytics Event 2024: Een dag vol innovatie en inzicht  

Inergy Data & Analytics Event 2024: Een dag vol innovatie en inzicht  

Het Inergy Data & Analytics Event 2024 was een geslaagde bijeenkomst waar 75 data-enthousiastelingen samenkwamen op het Inergy-kantoor in Woerden....

Lees verder

Inergy heeft opnieuw ISAE3402 certificering

Inergy heeft opnieuw ISAE3402 certificering

Inergy heeft begin december de audit voor de ISAE3402 rapportage succesvol doorlopen. De ISAE3402 rapportage geeft aan welke dienstverlening Inergy...

Lees verder