Snel naar content
andre kuipers op de foto met een aantal kinderen

André Kuipers te gast bij opening nieuwe vestiging Inergy in Heerlen

Scholieren uit Heerlen ontmoeten André Kuipers

Op woensdag 19 april kregen vier kinderen van Basisschool Windekind uit Heerlen de kans om een vraag te stellen aan ruimtevaarder André Kuipers. Die dag was de officiële opening van de nieuwe vestiging van Inergy Analytical Solutions. Het nieuwe kantoor maakt onderdeel uit van de innovatieve Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

Met een flinke klap op een enorme gong maakte de Heerlense wethouder Martin de Beer het officieel. Het is uitgegroeid tot een mooie traditie om nieuwe bedrijven aan de Brightlands Smart Services Campus op die manier welkom te heten. Voor deze bijzondere gelegenheid was niemand minder dan André Kuipers uitgenodigd om zijn visie te geven op het belang van technologie voor de toekomst.

Slimme kindervragen aan een astronaut
De nieuwe vestiging van Inergy Analytical Solutions komt op de Brightlands Smart Services Campus. Dat is een revolutionair instituut in het hart van de Limburgse technologie-regio. Hier ontwikkelen onderzoekers, onderwijzers, innovatieve entrepreneurs en bedrijven slimme diensten op basis van data science, informatietechnologie en servicedesign.
Joost Henskens, operationeel directeur van Inergy: “Op deze campus draait alles om de toekomst. Het bruist hier van de energie. En wat past er nou beter bij de toekomst dan de jeugd!”
Vandaar dat enkele scholieren de kans kregen om hun verrassende en slimme vragen te stellen aan ruimtereiziger André Kuipers. Klopt het dat de tijd langzamer gaat in de ruimte? Bent u wel eens bang geweest om dood te gaan? Wat is het grappigste dat u in de ruimte heeft meegemaakt? Deze en andere vragen beantwoordde Kuipers met zichtbaar plezier.

‘A giant leap’ voor Inergy Analytical Solutions
Van het hoofdkantoor in Woerden naar Heerlen is – zeker in het licht van ruimtereizen – natuurlijk maar een mini-stapje. Toch is het voor Inergy ‘a giant leap’ om in termen te blijven. “Deze uitbreiding naar Limburg is voor ons een heel logische stap”, vertelt Mathijs van Houweninge, CEO en eigenaar van Inergy Analytical Solutions. “De regio heeft een geweldige ambitie op het gebied van data, data-analyse en techniek. De Brightlands Smart Services Campus draagt daar heel nadrukkelijk aan bij en wij voelen ons helemaal thuis bij die ambitie. Deze stap, onze eerste kantooruitbreiding, sluit daar perfect bij aan.”

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart is Inergy natuurlijk weer aanwezig om...

Lees verder

Snowflake security issue, klanten Inergy niet geraakt

Snowflake security issue, klanten Inergy niet geraakt

update van 3 juni om 17.00 Vrijdagavond 31 mei 2024 verscheen er een post op de site van Hudson Rock,...

Lees verder

Hoofdlijnen meicirculaire 2024 sluiten aan bij Voorjaarsnota 2024

Hoofdlijnen meicirculaire 2024 sluiten aan bij Voorjaarsnota 2024

Op maandag 27 mei 2024 is de meicirculaire gepubliceerd. De hoofdlijnen van de circulaire sluiten aan bij de Voorjaarsnota 2024....

Lees verder