Snel naar content
ouderwetse rekenmachine

Geautomatiseerde data-analyse vereenvoudigt controle jaarrekening

De controle van de jaarrekening bij Nederlandse bedrijven komt in de knel komt door een tekort aan accountants. De sector heeft veel last van structurele krapte op de arbeidsmarkt. Eén van de oplossingen is, volgens ING, investeren in data-analyse, zodat slimmer en efficiënter kan worden gewerkt.

Geautomatiseerde dataverwerking

Accountants moeten gaan profiteren van een krachtig systeem voor dataverwerking, zodat ze nooit meer handmatig hun brondocumenten samen hoeven te stellen, overzetten en checken. Dat scheelt tijd en geld. De meerwaarde van een accountant zit vooral op het vlak van adviseren, meedenken en bijsturen. We geven je een paar voorbeelden uit de praktijk.

Digitale jaarrekening bij gemeente Zwolle

Dit jaar ontving een van onze klanten, de gemeente Zwolle, een accountantsverklaring voor de digitale jaarrekening in plaats van een gedrukte versie. Dankzij een digitale transitie is er tevens meer efficiëntie en transparantie ontstaan. Een win-win situatie dus.

HLB Blömer

De Accountancy Solution die Inergy samen met HLB Blömer accountants en adviseurs voor HLB Blömer ontwikkelt, genereert een uniforme output vanuit een generiek datamodel wat de basis vormt voor het controleproces. Razendsnel en volledig automatisch. De oplossing haalt detailgegevens op uit diverse gegevensbronnen, voegt die samen, transformeert dit naar een generiek model én bereid de basis van de controles voor. Niet steekproefsgewijs, maar op alle gegevens, zodat gecontroleerd kan worden op de uitzonderingen. Deze solution maakt bovendien gebruik van gangbare exportformaten voor een eenvoudige koppeling met financiële pakketten en bankomgevingen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder