Snel naar content
Certificaat ISO 27001

Inergy behaalt succesvol de certificering voor de nieuwe ISO27001:2022 norm voor informatiebeveiliging

Inergy heeft onlangs de certificering behaald voor de nieuwe ISO27001:2022 norm voor informatiebeveiliging. Inergy beschouwt informatiebeveiliging als “een way of life” en volgt nauwlettend de ontwikkelingen van kwetsbaarheden, incidenten en andere ontwikkelingen in de sector om te blijven voldoen aan de normen. 

Belangrijkste veranderingen in de nieuwe norm

De nieuwe ISO27001:2022 norm voor informatiebeveiliging bevat verschillende aanscherpingen en veranderingen ten opzichte van de voorgaande versie (dit was de ISO27001:2017 + A11:2020 NL). De belangrijkste wijzigingen zijn terug te vinden in de beveiligingsmaatregelen (controls) en de structuur van de norm. De beveiligingsmaatregelen zijn nu op een betere manier gegroepeerd en georganiseerd in vier categorieën: 

  • organisatiemaatregelen
  • maatregelen op het vlak van de mens
  • fysieke maatregelen
  • technologische maatregelen.

Daarnaast zijn er ook nieuwe maatregelen toegevoegd om de norm beter aan te sluiten op de veranderde wereld.

Inergy blijft ontwikkelingen volgen

Door het behalen van de certificering voor de nieuwe ISO27001:2022 norm heeft Inergy opnieuw een belangrijke stap gezet op het vlak van informatiebeveiliging.

Inergy blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en past de maatregelen aan op nieuwe ontwikkelingen, ongeacht het onderdeel van informatiebeveiliging. Voor Inergy is informatiebeveiliging geen doel op zich, maar een integraal onderdeel van het bedrijfsbeleid.

 

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Op 6 december 2023 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de jaarlijkse decembercirculaire. De volgende dag werd...

Lees verder

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

In oktober hebben Power BI-enthousiastelingen hun vaardigheden aangescherpt en gedemonstreerd in de eerste editie van Dashboard Duel. Dashboard Duel is...

Lees verder

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

LIAS In Control introduceert een schitterende nieuwe feature: het integreren van landkaarten in LIAS Publisher-pagina’s. Deze toevoeging stelt je in...

Lees verder