Snel naar content
Mathijs van Houweninge tekent contract met nieuwe collega's

Inergy breidt LIAS platform uit met dienstverlening en GRC-software voor overheid

SafeHarbour, specialist in GRC-software, content en audits voor informatieveiligheid en privacy binnen gemeenten en overheid, is overgenomen door Inergy. Tevens heeft Inergy de SEP ISMS & Privacy software voor informatieveiligheid en privacy voor gemeenten overgenomen van SEP, specialist in e-learning en leertrajecten. Hiermee combineert de nieuwe ISMS-tool van LIAS het beste van beide toepassingen en daarmee zetten de gebruikers een flinke stap voorwaarts in informatieveiligheid en privacy.

Inergy biedt, met het LIAS InControl platform, softwaretoepassingen voor de overheidsmarkt. Met als doel publieke organisaties te ondersteunen om meer datagedreven te werken. Het LIAS-platform biedt gemeenten meer en betere stuurinformatie en daarmee grip op belangrijke domeinen zoals finance & control, bedrijfsvoering en het sociaal domein. Met de toevoeging van SafeHarbour en SEP ISMS is het LIAS platform verder uitgebouwd. Vorig jaar zijn LIAS Horizontaal Toezicht, LIAS PAUW, LIAS BUIG en LIAS Info al toegevoegd en inmiddels gebruiken vrijwel alle Nederlandse gemeenten het LIAS platform.

Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy: Met deze uitbreiding van onze dienstverlening en platform bieden wij gemeenten ook een oplossing om meer grip te krijgen op informatiebeveiliging en privacy om daarmee beter te voldoen aan wet- en regelgeving. We zien veel kansen voor de verdere ontwikkeling van de SafeHarbour producten en de SEP ISMS-software tot één geïntegreerde brede GRC-oplossing binnen het LIAS InControl platform van Inergy. Door de toepassing te integreren met LIAS InControl en de koppeling met het financieel domein bieden we gemeenten een oplossing voor verbijzonderde interne controle en rechtmatigheidsverantwoording.”

Erwin Boerhoop, directeur bij SafeHarbour: Gemeenten krijgen in toenemende mate te maken met regulatie rondom informatieveiligheid en privacy. Veel gemeenten in Nederland hebben nog geen goed werkende integrale oplossing die hen ondersteunt met beheersen van GRC en/of ISMS vraagstukken en met up-to-date content. Deze samenwerking met Inergy en combinatie van oplossingen zorgt voor verbreding van de dienstverlening op deze onderwerpen aan onze klanten en helpt tegelijkertijd met het opschalen van het huidige klantenbestand.”

Ingrid van Zeeland, directeur bij SEP: “Ik ben ervan overtuigd dat het ISMS-product van SEP een meer dan solide basis vormt om gemeenten en andere overheidsorganisaties te ondersteunen en ontzorgen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. In combinatie met de expertise rondom geïntegreerd risicomanagement en de gedeelde kennis en ervaring van SafeHarbour en Inergy heb ik er alle vertrouwen in dat het ISMS-product nog sterker wordt in de GRC-markt.”

Over Inergy
Het LIAS InControl platform biedt een brede functionaliteit op het gebied van planning en control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Met LIAS is Inergy marktleider in de Nederlandse gemeentemarkt. LIAS helpt gemeenten doelen te stellen, resultaten te analyseren en rapportages online inzichtelijk te maken voor een grote groep stakeholders, van beleidsmedewerkers tot raadsleden en burgers. Inergy biedt daarnaast full service, non-stop data en analytics op basis van de meest effectieve technologieën van dit moment. Inergy levert alle relevante diensten voor het realiseren en onderhouden van data en analytics oplossingen en streeft naar langdurige en succesvolle klantrelaties op basis van een partnershipvisie en cocreatie. Beter presteren door slim met data om te gaan, is daarbij het motto.

Over SafeHarbour en SEP
SafeHarbour en SEP ondersteunen gemeenten met informatieveiligheid en privacy. SafeHarbour ondersteunt met zijn expertise, tools en audits organisaties in de publieke sector bij het waarborgen van  informatieveiligheid en privacy. SEP ondersteunt bij het leren met e-learning en tooling op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. In de tools van SafeHarbour en SEP  worden alle huidige wetgevingen en standaarden uitgewerkt in beleid, richtlijnen, normenkaders en procedures die organisaties specifiek kunnen toepassen en eenvoudig kunnen implementeren. De producten van SafeHarbour en SEP ondersteunen relevante wetgevingen en normenkaders zoals de BIO, ENSIA, AVG, DigiD, SUWI en BRP. Gezamenlijk bieden de bedrijven tools voor ISMS, GRC en audit services aan meer dan 275 klanten.

Over Main Capital Partners
Main Capital Partners is een strategische investeerder met een focus op de softwaresector in de Benelux, DACH en Nordics regio’s. Main heeft een langetermijnhorizon gericht op succesvolle partnerships met managementteams en andere stakeholders, teneinde grotere softwaregroepen op te bouwen. Binnen de softwaresector is Main de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main heeft ca. € 1 miljard vermogen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. Een ervaren team van private equity professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart is Inergy natuurlijk weer aanwezig om...

Lees verder

Snowflake security issue, klanten Inergy niet geraakt

Snowflake security issue, klanten Inergy niet geraakt

update van 3 juni om 17.00 Vrijdagavond 31 mei 2024 verscheen er een post op de site van Hudson Rock,...

Lees verder

Hoofdlijnen meicirculaire 2024 sluiten aan bij Voorjaarsnota 2024

Hoofdlijnen meicirculaire 2024 sluiten aan bij Voorjaarsnota 2024

Op maandag 27 mei 2024 is de meicirculaire gepubliceerd. De hoofdlijnen van de circulaire sluiten aan bij de Voorjaarsnota 2024....

Lees verder