Snel naar content
Mathijs en Dirk Jans staan achter inergy logo voor inergy pand

Inergy en Frontin slaan de handen in één

We hebben mooi nieuws. We slaan de handen ineen met Frontin en gaan samen verder onder de naam Inergy. Lees hieronder het volledige persbericht en bekijk de aankondiging van Mathijs van Houweninge en Dirk Jans.

Persbericht
Inergy, een software company actief in performance management en data analytics en Frontin, een leverancier van budgeting software voor gemeenten, hebben op 3 juni 2020 de handen ineengeslagen. De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam Inergy. De productnamen PAUW, BUIG en INFO blijven bestaan in de markt.

Mathijs van Houweninge, CEO van Inergy: “De combinatie van Frontin met Inergy is een grote stap voorwaarts in het realiseren van onze ambities in de overheidsmarkt. De combinatie met Frontin past goed in ons portfolio en onze strategie voor (semi-) overheid. Die is er onder meer op gericht om gemeenten te ondersteunen, meer data gedreven te werken en over betere stuurinformatie te beschikken op belangrijke domeinen als bedrijfsvoering, sociaal domein en buitenruimte. Met de LIAS productsuite is Inergy marktleider op het gebied van planning en control bij gemeenten. PAUW en BUIG sluiten daar goed op aan en worden door vrijwel alle Nederlandse gemeenten gebruikt. Ik ben verheugd dat Dirk Jans, het boegbeeld van Frontin, na de transactie bij Inergy betrokken blijft. Hij wordt immers landelijk erkend als dé expert van het Gemeentefonds.”

Dirk Jans: “Ik ben trots op onze producten en blij met deze stap. Deze samenwerking zorgt voor verbreding van de dienstverlening aan onze klanten. Ik kan niet wachten om de meerwaarde te gaan uitleggen in het land.”

Frontin
Frontin heeft drie online producten. In 2001 werd het Product Algemene Uitkering op het Web, kortweg PAUW, gelanceerd. Deze internettoepassing ondersteunt gemeenten bij het vaststellen van de bijdragen uit het Gemeentefonds. Vanuit het Gemeentefonds, met een omvang van om en nabij 31 miljard euro, ontvangen de 355 Nederlandse gemeenten geld van de Rijksoverheid.
Gemeenten ontvangen van het Rijk een gebundelde uitkering (BUIG) voor het bekostigen van uitkeringen en voor de inzet van loonkostensubsidie. Frontin BUIG is hét product waarmee gemeenten inzicht krijgen in de opbouw van hun BUIG-budgetten en in hun financiële perspectieven voor de komende jaren.
INFO is een kennisplatform voor gemeenten op het vakgebied ‘financiële verhouding tussen overheden’. Kennisexperts uit de markt becommentariëren die berichtgeving. Vervolgens wordt de informatie op een gebruiksvriendelijke manier toegankelijk gemaakt via een app, nieuwsbrief en website.

Inergy
De LIAS productsuite biedt een brede functionaliteit op het gebied van planning en control voor lokale overheden, provincies, waterschappen en onderwijs. Met LIAS is Inergy marktleider bij de Nederlandse gemeenten. LIAS helpt gemeenten doelen te stellen, resultaten te analyseren en rapportages online inzichtelijk te maken voor een grote groep stakeholders – van beleidsmedewerkers tot raadsleden en burgers.
Inergy biedt daarnaast full service, non-stop data en analytics op basis van de meest effectieve technologieën van dit moment. Inergy levert alle relevante diensten voor het realiseren en onderhouden van data analytics oplossingen en streeft naar langdurige en succesvolle klantrelaties op basis van een partnershipvisie en cocreatie. Beter presteren door slim met data om te gaan, is daarbij het motto.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Op 6 december 2023 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de jaarlijkse decembercirculaire. De volgende dag werd...

Lees verder

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

In oktober hebben Power BI-enthousiastelingen hun vaardigheden aangescherpt en gedemonstreerd in de eerste editie van Dashboard Duel. Dashboard Duel is...

Lees verder

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

LIAS In Control introduceert een schitterende nieuwe feature: het integreren van landkaarten in LIAS Publisher-pagina’s. Deze toevoeging stelt je in...

Lees verder