Snel naar content
Inergy wordt overgenomen door ilionx

Inergy gaat nieuwe fase in als onderdeel van ilionx 

IT-kennis- en implementatiepartner ilionx neemt Inergy over. Inergy biedt een combinatie van datagedreven softwareoplossingen, managed analytics en dataplatformimplementaties. De gecombineerde organisatie wordt met 1.500 medewerkers marktleider op het gebied van data en managed analytics dienstverlening. Specifiek voor lokale overheden en gereguleerde markten ontstaat hiermee ook een sterke partner die software en diensten biedt. Inergy verbetert al ruim 24 jaar de kwaliteit van besturing en besluitvorming van haar klanten. Dit leidt tot een grotere voorspelbaarheid en verbetering van prestaties. Inergy werkt voor organisaties in de sectoren retail, logistiek, finance en lokale overheid die behoefte hebben aan inzicht in hun bedrijfsprocessen en een betere kwaliteit van de interne organisatie. Inergy blijft voorlopig onder eigen naam opereren. Vanuit haar kantoor in Woerden zal Inergy onderdeel worden van de bestaande ilionx-organisatie.  

Eenvoud in complexe IT-wereld 

Beide partijen hebben dankzij de overname profijt van een breder aanbod aan oplossingen en expertise voor hun klanten. Inergy’s managed analytics diensten, de LIAS-software productsuite voor decentrale overheden en het Snowflake partnership sluiten mooi aan bij de dienstverlening van ilionx. Inergy kan door de overname van ilionx verdere groei realiseren door de commerciële slagkracht, snelheid en opschaling die nu beschikbaar komt. De plannen van ilionx sluiten daarnaast goed aan bij de plannen van Inergy: de focus ligt op heldere dienstverlening die eenvoud brengt in een complexe IT-wereld. De overname biedt de 170 medewerkers van Inergy ook de kans om bij ilionx nieuwe uitdagende projecten op te pakken, zich verder te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen.  

Mathijs van Houweninge, sinds 2010 directeur en grootaandeelhouder van Inergy, zegt over de overname: “Het brede portfolio maakt dat wij onze klanten en prospects nog beter kunnen bedienen. We hebben nu toegang tot veel nieuwe expertises en ervaring én een grote executiekracht op complexe vraagstukken. Met ons gezamenlijke portfolio, kennis en ervaring kunnen we nog beter invulling geven aan ons credo ‘We improve perfomance’. Deze stap met ilionx is een schitterend vervolg op de buy-and-build fase die we met Main Capital de afgelopen jaren hebben doorlopen. Ik ben supertrots op onze Inergeeks en het vertrouwen dat klanten ons al jarenlang iedere dag geven.” 

Mathijs blijft aan als aandeelhouder en adviseur en draagt de dagelijkse leiding over aan Joost Henskens. Joost vult aan: “Er is niet alleen een match op expertise en portfolio, ook de bedrijfsculturen passen goed bij elkaar. ilionx is een professionele, bevlogen en innovatieve partij die de omvang heeft om kansen te creëren en tegelijkertijd lokaal is georganiseerd. De kracht van samenwerken, mensgerichtheid en persoonlijke ontwikkeling staan zowel bij ilionx als bij Inergy hoog in het vaandel en dat is voor ons een belangrijke afweging geweest.” 

Jan Veltman, CEO van ilionx: “Inergy is een mooie toevoeging aan het portfolio van ilionx. Vooral de positie van LIAS in de lokale overheid versterkt de marktpositie van ilionx in dat segment en ook de sterke aanwezigheid in de retailmarkt biedt veel kansen. Het Inergy managed analytics platform vormt een natuurlijke uitbreiding op de data en AI-oplossingen binnen het ilionx portfolio. En met de onafhankelijke auditpraktijk voor GRC en privacy zijn we maximaal in staat klanten niet alleen in control te brengen, maar ook te houden. Net als ilionx heeft Inergy de drive om eenvoud aan te brengen in complexe materie. Door onze kennis en expertise te bundelen kunnen we nog meer waarde toevoegen voor onze gezamenlijke klanten. We kijken ernaar uit om samen met onze collega’s van Inergy nieuwe kansen te ontdekken.”  

Dit is een voorgenomen transactie, in afwachting van adviezen van de OR van Inergy en ilionx. Financiële details worden niet bekendgemaakt. 

Over ilionx 

Eenvoud brengen in een complexe wereld. Dat is het doel van IT-kennis- en implementatiepartner ilionx. Dit doet ze door te vernieuwen, verhelderen en verbinden. De organisatie biedt sinds 2002 IT-oplossingen die eenvoudig werken en nauw aansluiten op organisatieprocessen. ilionx heeft alle expertise in huis om bedrijven en organisaties vooruit te brengen en mensen met plezier te laten werken. Daarbij ondersteunt ilionx haar klanten op het gebied van digitale strategie en architectuur, hyperautomation & integratie, cloud applicaties, data & AI en managed services. Dit heeft al tot veel geslaagde projecten geleid voor zorginstellingen, lokale overheden, diverse gemeenten en middelgrote organisaties met een Nederlandse footprint en een maatschappelijke relevantie. De eerste overname in 2018 markeerde de start van een ambitieuze groeistrategie. Inmiddels heeft ilionx zeven bedrijven overgenomen en ruim 1.300 experts in dienst, die werken vanuit dertien locaties door heel Nederland. Voor meer info, kijk op www.ilionx.com of volg ilionx op Twitter, Facebook of LinkedIn.  

Over Inergy  

Inergy is sinds 1999 actief op de Nederlandse ICT-markt met het ontwikkelen en beheren van complexe data & analytics platformen in met name retail, finance en logistiek om bedrijven te helpen waarde uit data te halen. Inergy is daarnaast actief met haar LIAS software portfolio in de lokale overheid. LIAS heeft als doel de data rondom planning & control inzichtelijk te maken voor lokale overheden om daarmee snel te kunnen sturen. De onafhankelijke auditpraktijk ondersteunt en toetst lokale overheden op GRC en privacy. 

Na de overname van LIAS in 2018 zijn in juni 2020 de handen ineengeslagen met Frontin en is in 2021 SafeHarbour onderdeel geworden van Inergy en is het ISMS van SEP overgenomen, waarmee de marktleiderspositie in de lokale overheid met LIAS is versterkt. Dit alles met als motto ‘We Improve Performance’. 

Samen met ruim 170 collega’s levert Inergy vanuit Woerden 24/7, full service, non-stop data analytics diensten op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. Voor meer info volg ons op Linkedin of Instagram

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Inergy op het VNG Jaarcongres 2024

Tijdens het VNG Jaarcongres 2024 op 25 en 26 juni in het Groene Hart is Inergy natuurlijk weer aanwezig om...

Lees verder

Snowflake security issue, klanten Inergy niet geraakt

Snowflake security issue, klanten Inergy niet geraakt

update van 3 juni om 17.00 Vrijdagavond 31 mei 2024 verscheen er een post op de site van Hudson Rock,...

Lees verder

Hoofdlijnen meicirculaire 2024 sluiten aan bij Voorjaarsnota 2024

Hoofdlijnen meicirculaire 2024 sluiten aan bij Voorjaarsnota 2024

Op maandag 27 mei 2024 is de meicirculaire gepubliceerd. De hoofdlijnen van de circulaire sluiten aan bij de Voorjaarsnota 2024....

Lees verder