Snel naar content
de logo's van de buitenboord motor en inergy naast elkaar

Inergy participeert in De Buitenboordmotor

Inergy is onderdeel geworden van de denk- en doetank van Stichting De Buitenboordmotor. We werken samen aan een innovatietraject op arbeidsmobiliteit. We verwachten in februari 2021 de eerste collega’s te verwelkomen.

Wie is Stichting De Buitenboordmotor?

Stichting de Buitenboordmotor is een collectief, een denk- en doetank, van meer dan 100 gedreven bestuurders, ondernemers, wetenschappers, bedrijven en startups. Inergy maakt hier nu ook deel vanuit. Het doel is om mensen van Boventallig naar Betekenisvol werk te brengen.

Arbeidsmarkt

De verwachting is dat de komende jaren 1,3 miljoen banen verdwijnen door digitalisering, terwijl andere sectoren 1,4 miljoen mensen tekortkomen. Die tekorten spelen vooral in de sectoren zorg, onderwijs, techniek, ICT en logistiek. Ook bij Inergy merken we dat het lastig is om geschikte, nieuwe collega’s te vinden. De coronacrisis zorgt nu in een sneller tempo dan voorzien voor oplopende werkloosheid. Omscholingstrajecten duren lang en zijn duur. Er wordt niet altijd gekeken naar wat iemand wel kan en is het niet duidelijk wie wat betaalt. Een serieuze uitdaging voor heel Nederland, voor De Buitenboordmotor én voor Inergy. Samen met De Buitenboordmotor halen we alle “systeemhobbels” weg die mensen tegenkomen als ze willen overstappen van een boventallige situatie naar een betekenisvolle baan in de zogenaamde “tekort” sectoren.

Aanpak

De manier waarop deze problematiek binnen De Buitenboordmotor wordt aangepakt is fundamenteel anders: integraal, menselijk en innovatief. De focus bij de aanpak van De Buitenboordmotor ligt op competenties en ervaring. Behaalde diploma’s zijn minder belangrijk. Kennis valt namelijk bij te spijkeren.

Alle deelnemers volgen een programma, genaamd de loopbrug. In dat programma ontdekt een kandidaat op verschillende manieren (door bijvoorbeeld assessments) wat zijn competenties en ambities zijn. Een belangrijk onderdeel is het snel “ervaren” van de eerdergenoemde branches tijdens zogenaamde Sector Deep Dives. Hierin wordt al heel vroeg kennis gemaakt met een specifieke baan. Na het keuzemoment start een duaal leer- werk traject en een warme landing bij een nieuwe werkgever.

Inergy en De Buitenboordmotor

Inergy is zeer gecharmeerd geraakt van De Buitenboordmotor en inmiddels zijn wij onderdeel van het collectief.  We staan open voor interessante nieuwe collega’s met ervaring in andere branches. Aan welke “eisen” deze potentiële nieuwe collega’s moeten voldoen en welk opleidingstraject De Buitenboordmotor deze kandidaten het beste kan bieden, zijn we nu samen aan het uitwerken. Onze opgedane ervaring in ons Young Professional programma helpt hierbij heel goed!

Onze Sector Deep Dive

Onze eerste bijdrage in dit traject voor nieuwe kandidaten vond maandag 30 november plaats. Collega’s Angie Munshi, Daphne Jaspars, Judith Bar-on en Maik Groenewegen gaven een online Sector Deep Dive IT/BI. In deze online sessie hebben we acht kandidaten uitgelegd hoe de IT-sector eruitziet, welke dynamiek daar speelt en hoe het is om je om te scholen en de IT-wereld in te gaan. Deze eerste Deep Dive is heel goed ontvangen door de deelnemers. We zijn heel benieuwd of er uit deze mooie groep interessante kandidaten voor Inergy komen.

Een Win-win-win-winsituatie: goed voor de kandidaat, goed voor Inergy, goed voor onze sector, en goed voor het maatschappelijk belang van heel Nederland!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Meicirculaire 2023: LPO accres geactualiseerd en structurele Rijksbijdrage vanaf 2027

Meicirculaire 2023: LPO accres geactualiseerd en structurele Rijksbijdrage vanaf 2027

Op 31 mei 2023 is de meicirculaire 2023 gepubliceerd. Deze circulaire geeft jaarlijks inzicht in de financiële mutaties voor het...

Lees verder

Maak kennis met de AI-Tekstassistent in LIAS Publisher en verhoog de kwaliteit van je teksten  

Maak kennis met de AI-Tekstassistent in LIAS Publisher en verhoog de kwaliteit van je teksten  

Inergy introduceert met trots de nieuwste toevoeging aan LIAS Publisher: de AI-Tekstassistent. Vanaf nu heb je met slechts één druk...

Lees verder

Nader voorlopige budgetten 2023 bekend gemaakt door Ministerie van SZW – Belangrijke ontwikkelingen voor gemeenten en regelingen

Nader voorlopige budgetten 2023 bekend gemaakt door Ministerie van SZW – Belangrijke ontwikkelingen voor gemeenten en regelingen

Op donderdag 4 mei heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de nader voorlopige budgetten voor 2023 bekendgemaakt....

Lees verder