Snel naar content
twee mannen voor een raam op de foto bij lias regiodagen

LIAS Regiodagen in Arnhem, Groningen en Dordrecht

Afgelopen week vonden de LIAS Regiodagen plaats. Deze keer waren we te gast in Arnhem, Groningen en Dordrecht. Heel fijn om zo gastvrij door klanten te worden ontvangen. Bezoekers gingen met elkaar in gesprek tijdens het netwerkcafé en werden op een flink aantal onderwerpen helemaal bijgepraat.

Onderstaande lezingen vonden plaats.

Structuren – Meer dan alleen financiële verbanden

Door te spelen met structuren kunnen we ook binnen LIAS verbanden leggen tussen verschillende elementen. Hoe kan je binnen jouw organisatie creatief omgaan met structuren? In zijn presentatie vertelde Twan Emonts-Schumer hoe je dat aanpakt.

Van programma-gestuurde doelenboom naar een integrale ambitieboom

Wat betekent het voor een organisatie om een doelenboom in te richten op basis van ambities in plaats van de begrotingsprogramma’s? En wat betekent een andere aanpak voor het totstandkomingsproces van de ambitieboom en de daarbijbehorende inrichting in LIAS? De gemeente Arnhem lichte dit toe tijdens de presentatie.

Online dashboards van ‘wat wil ik weten’ naar ‘wat moet ik weten

Tijdens deze presentatie van gemeente Dalfsen en Thomas Bos werd je meegenomen in wat er er allemaal komt kijken bij het ontsluiten van (externe) data in een dashboard. Wat vraagt dit van een organisatie en de medewerkers en hoe ziet een online- dashboard er in de praktijk uit?

Modern Finance: digitale transformatie in de financiële sector

“Financiële organisaties staan voor grote uitdagingen om vol vertrouwen de beste beslissingen te nemen voor hun organisatie, team of klanten. Bij Microsoft gaan we die uitdagingen aan met technologieën die onze mensen in staat stellen effectiever te zijn. We zijn op reis: niet alleen helpen we onze klanten digitaal te transformeren, ook binnen onze eigen bedrijfsactiviteiten doen we dit. Of de uitdaging nu geworteld is in het vergroten van inkomsten of het toewijzen van middelen, technologie is de kortste weg naar betere acties met meer zekerheid. Maar om technologie tot leven te brengen, moeten we in onze mensen investeren.”

De volgende bijeenkomst voor LIAS gebruikers is op 12 mei, de LIAS-Klantendag in de jaarbeurs in Utrecht. Binnenkort kan je je hiervoor inschrijven.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle...

Lees verder

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder