Snel naar content
twee mannen voor een raam op de foto bij lias regiodagen

LIAS Regiodagen in Arnhem, Groningen en Dordrecht

Afgelopen week vonden de LIAS Regiodagen plaats. Deze keer waren we te gast in Arnhem, Groningen en Dordrecht. Heel fijn om zo gastvrij door klanten te worden ontvangen. Bezoekers gingen met elkaar in gesprek tijdens het netwerkcafé en werden op een flink aantal onderwerpen helemaal bijgepraat.

Onderstaande lezingen vonden plaats.

Structuren – Meer dan alleen financiële verbanden

Door te spelen met structuren kunnen we ook binnen LIAS verbanden leggen tussen verschillende elementen. Hoe kan je binnen jouw organisatie creatief omgaan met structuren? In zijn presentatie vertelde Twan Emonts-Schumer hoe je dat aanpakt.

Van programma-gestuurde doelenboom naar een integrale ambitieboom

Wat betekent het voor een organisatie om een doelenboom in te richten op basis van ambities in plaats van de begrotingsprogramma’s? En wat betekent een andere aanpak voor het totstandkomingsproces van de ambitieboom en de daarbijbehorende inrichting in LIAS? De gemeente Arnhem lichte dit toe tijdens de presentatie.

Online dashboards van ‘wat wil ik weten’ naar ‘wat moet ik weten

Tijdens deze presentatie van gemeente Dalfsen en Thomas Bos werd je meegenomen in wat er er allemaal komt kijken bij het ontsluiten van (externe) data in een dashboard. Wat vraagt dit van een organisatie en de medewerkers en hoe ziet een online- dashboard er in de praktijk uit?

Modern Finance: digitale transformatie in de financiële sector

“Financiële organisaties staan voor grote uitdagingen om vol vertrouwen de beste beslissingen te nemen voor hun organisatie, team of klanten. Bij Microsoft gaan we die uitdagingen aan met technologieën die onze mensen in staat stellen effectiever te zijn. We zijn op reis: niet alleen helpen we onze klanten digitaal te transformeren, ook binnen onze eigen bedrijfsactiviteiten doen we dit. Of de uitdaging nu geworteld is in het vergroten van inkomsten of het toewijzen van middelen, technologie is de kortste weg naar betere acties met meer zekerheid. Maar om technologie tot leven te brengen, moeten we in onze mensen investeren.”

De volgende bijeenkomst voor LIAS gebruikers is op 12 mei, de LIAS-Klantendag in de jaarbeurs in Utrecht. Binnenkort kan je je hiervoor inschrijven.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. De vorming van de...

Lees verder

Accres en compensatie inflatie

Accres en compensatie inflatie

De minister van Binnenlandse Zaken heeft een nieuw ‘Stroomschema uitkeringsvorm’ en de bijbehorende toelichting gepubliceerd. Hierin wordt de keus tussen...

Lees verder

Decembercirculaire 2022 verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire 2022 verwerkt in LIAS PAUW

Woensdag 21 december verscheen de decembercirculaire 2022. Sinds vrijdag 23 december beschikken klanten van LIAS PAUW al over de cijfers...

Lees verder