Snel naar content
logo van main capital partners

Main Capital neemt belang in Inergy Analytical Solutions

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in de snelgroeiende Data Analytics en Managed Services dienstverlener Inergy uit Woerden. Het bedrijf levert toonaangevende Managed BI en Analytics oplossingen en diensten waarmee het organisaties ontzorgt op het gebied van datawarehousing, data integratie en data analytics.

Met meer dan 70 werknemers verspreid over kantoren in Woerden en Heerlen is Inergy uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde Managed BI en Analytics bedrijven in Nederland. De klantenbasis omvat onder meer grote corporaties zoals PostNL, Obvion, Detailresult, Yarden, Sodexo en Intergamma.

Bij deze klanten gaat Inergy lange termijn relaties aan en helpt hen continu bij het optimaal inzetten en uitnutten van data en informatie. Daarvoor maakt Inergy gebruik van een zelf ontwikkeld cloud platform op basis waarvan de Managed Services worden geleverd.

We hebben met succes een pallet aan oplossingen en diensten ontwikkeld, gericht op het organiseren van data ten behoeve van operationele inzichten en geavanceerde voorspellende analyses. De combinatie van dataspecialisten, business consultants en econometristen onder één dak maakt Inergy uniek in de markt.”, aldus JanKees Lampe (CMO Inergy). “Het maakt dat we vanuit de beschikbare data met klanten op zoek kunnen gaan naar business waarde en beter presteren. Maar ook, en die benadering prefereert, dat we vanuit een business thema of marktuitdaging relevante data verzamelen en die met algoritmes en modellen vertalen naar meer succes. Inergy bedient op deze wijze klanten in Finance, Retail, Logistiek en Industrie”.

Main Capital zal Inergy actief ondersteunen in het uitbreiden van haar huidige groei, internationalisatie en het versterken van de organisatie. De aandacht van de combinatie zal uitgaan naar uitbreiden van het product- en dienstenportfolio middels het leveren van innovatieve schaalbare oplossingen en naar het doen van gerichte acquisities.

Samenwerking Inergy – Main Capital

Mathijs van Houweninge (CFO Inergy): “Met een focus op IT dienstverlening en software en een bewezen track record in het ondersteunen en (door)ontwikkelen van bedrijven, zien wij in Main Capital  de ideale strategische partner voor een versnelde executie van onze groeistrategie.

Pieter van Bodegraven (Partner Main Capital):

Inergy is een van de voorlopers op het gebied van Managed Business Intelligence Services. De onderneming speelt uitstekend in op de alsmaar toenemende rol van big data en informatie in de dagelijkse bedrijfsvoering. Met name in de richting van Predictive Analytics zien wij de komende jaren volop groeimogelijkheden, zowel autonoom als door het doen van slimme acquisities kan de dienstverlening verder worden uitgebouwd.

Over Inergy

Inergy ontzorgt organisaties op het gebied van business intelligence, advanced (predictive) analytics en data discovery. Vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week bewaakt Inergy de processen voor dataverzameling, datakwaliteit en rapportage. Zo hebben bedrijven op elk moment toegang tot actuele gegevens en analytics. Klanten van Inergy zijn grote en middelgrote organisaties in Retail, Financiële dienstverlening, Productie en Logistiek. Sinds 2008 kunnen bedrijven hun informatievoorziening aan Inergy uitbesteden. Het hoofdkantoor van Inergy is gevestigd in Woerden.

Over Main Capital

Main Capital is een Private Equity investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en Duitsland. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 150 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich snelgroeiende (SaaS) softwarebedrijven als MUIS Software, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, Connexys, Regas, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft vele succesvolle exits gerealiseerd zoals IASO aan GFI/Solarwinds, Zetacom aan Gilde Healthcare, Actuera aan Waterland Private Equity en VisionWaves aan IFS AB. Main Mezzanine Capital heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker en Worldmeetings.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle...

Lees verder

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder