Snel naar content
PBIG avond Marjolein

Succesvolle Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 13 september vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Ruim 70 gasten verzamelden om zich te laten onderdompelen in kennis, gezelligheid en heerlijk eten. De avond begon met een Italiaans buffet waarna iedereen deelnam aan de lezingen en bij vertrek ontving iedereen natuurlijk leuke goodies.

Tips & tricks voor een foolproof self-service omgeving

Elzard Bouwmeester van Wortell hield de eerste lezing van de avond, getiteld ‘Set up a Foolproof Self-Service Environment’. In een wereld waar eindgebruikers steeds meer zelf aan de knoppen willen draaien, is het belangrijk om te weten hoe fouten kunnen worden voorkomen. Elzard deelde praktische tips en trucs over het inrichten van een veilige en effectieve self-service omgeving. 

De kunst van het voltooien van een dashboard

Marjolein Opsteegh van Inergy nam het stokje over met haar presentatie: ‘Wanneer is ‘done’ ook echt ‘done’? De Dashboard Definition of Done’. Tijdens deze interactieve sessie werden de zes essentiële stappen van het bouwen van een dashboard besproken:

6 essentiële stappen van het bouwen van een dashboard

1. Laad en bewerk gegevens

2. Gegevens modelleren

3. Measures opstellen in DAX

4. Visualiseer gegevens

5. Optimaliseer de werking

6. Communiceer

Download de checklist

Aan de hand van een checklist werd doorlopen hoe je een dashboard echt kunt voltooien. Wil je de handige checklist ook ontvangen? Download de checklist hieronder. Je ontvangt dan ook de slides van de powerpoint van Marjolein.

Heb je het gemist?

Voor wie de avond niet fysiek kon bijwonen, was er de mogelijkheid om de sessies te volgen via een livestream op LinkedIn. Deze opnames zijn nog steeds beschikbaar en hier terug te kijken.

Deze kennisrijke avond gaf een mooie combinatie van netwerken, leren en lekker eten. We kijken ernaar uit om iedereen weer te verwelkomen bij onze volgende evenementen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder