Snel naar content

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle bijeenkomst waar meer dan 75 gasten, zowel beginners als gevorderden, samenkwamen om waardevolle inzichten en technieken uit te wisselen en hun vaardigheden in Power BI te versterken. We begonnen de avond met een heerlijk buffet waarna iedereen deelnam aan de lezingen.

Beginnen met Powershell en de Power BI API

In zijn boeiende presentatie opende Sjaco Bokhost de avond met een heldere introductie tot de krachtige combinatie van PowerShell en de Power BI API. Hij richtte zich op het gebruik van PowerShell voor het uitvoeren van API-calls. Met een praktische demonstratie liet Sjaco zien hoe je datasets kunt verversen en gebruikersactiviteiten kunt monitoren, essentiële vaardigheden voor iedereen die geïnteresseerd is in de praktische toepassingen van deze technologieën.

Een super performance met Direct Query!

Michiel Brunt van Inergy nam het stokje over. Tijdens deze lezing stond het optimaliseren van Power BI en databases centraal, met als doel Direct Query aanzienlijk te versnellen. Michiel belichtte het belang van functionele use-cases waarbij data niet geïmporteerd, maar direct vanaf het dataplatform benaderd wordt. Ondanks de bekende uitdagingen met de performance van Direct Query, bood Michiel praktische inzichten en methoden om deze sneller te maken, wat essentieel is voor efficiënt databeheer.

Heb je het gemist?

Voor wie de avond niet fysiek kon bijwonen, was er de mogelijkheid om de sessies te volgen via een livestream op LinkedIn. Deze opnames zijn nog steeds beschikbaar en hier terug te kijken.

Deze avond gaf een mooie combinatie van netwerken, leren en lekker eten. We kijken ernaar uit om iedereen weer te verwelkomen bij onze volgende evenementen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder