Snel naar content
Zoe gastcollege bij Inholland

Zoë deelt inzichten tijdens gastcollege bij Hogeschool Inholland

Inergy’s Young Professional, Zoë Muller, werd onlangs uitgenodigd om een inspirerend gastcollege te verzorgen voor de Associate Degree Cybersecurityopleiding aan Hogeschool Inholland Diemen. Deze gloednieuwe opleiding is dit jaar van start gegaan en heeft als doel om studenten in twee jaar tijd een grondige kennis te bieden van verschillende aspecten binnen cybersecurity.

Een divers gezelschap van toekomstige Cybersecurity Specialisten

De klas waar Zoë voor stond, bestond uit zo’n 17 studenten met diverse achtergronden. Sommigen waren rechtstreeks van de havo gekomen, terwijl anderen al een andere hbo-opleiding hadden gestart maar ervoor hadden gekozen om over te stappen naar de Cybersecurityopleiding. Gedurende hun opleiding gaan deze studenten zich verdiepen in een breed scala aan onderwerpen, waaronder:

  • Security & IT Infrastructure
  • Security & IT Risk Management
  • Security Planning
  • Security & Business

Inspirerende presentatie over cybersecurity en loopbaanmogelijkheden

Tijdens haar presentatie stond Zoë centraal, waarbij ze niet alleen haar eigen achtergrond en functie als Junior Security Officer bij Inergy besprak, maar ook de diverse carrièremogelijkheden binnen dit boeiende vakgebied benadrukte. Na de presentatie gebruikte ze Mentimeter om te peilen waar de studenten op dat moment het meest in geïnteresseerd waren binnen het domein van cybersecurity. Het bleek dat velen van hen specifieke interesse hadden in ethisch hacken en het bereiken van de positie van Chief Information Security Officer (CISO). Zoë ging vervolgens in gesprek met enkele studenten om te begrijpen waarom deze onderdelen zo fascinerend waren. Het bleek dat een van hun docenten hackinglessen gaf, wat hun enthousiasme voor het vakgebied had aangewakkerd.

Interactieve sessie en toekomstige samenwerking

Na de presentatie kregen de studenten de gelegenheid om vragen te stellen, en ze grepen deze kans met beide handen aan. Zoë deelde ook waardevolle tips over hoe ze hun netwerk kunnen uitbreiden en optimaal kunnen benutten voor hun toekomstige loopbaan in cybersecurity.

Bekijk hier de cheatsheet voor moeilijke afkortingen in het vakgebied privacy en security.

Het gastcollege bij Inholland Diemen was een waardevolle ervaring voor Zoë, vooral omdat dit haar eerste keer was dat ze zoiets deed. Ze kijkt ernaar uit om in de toekomst nog vaker bij te dragen aan het opleiden van toekomstige cybersecurity-experts.

Voor meer informatie ver werken als een CISO bij Inergy kijk dan hier!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle...

Lees verder

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder