Snel naar content
Snowflake

De mogelijkheden met Snowflake: “We halen echt alles uit data wat erin zit”

Met het Snowflake Dataplatform van Inergy krijg je als bedrijf onbeperkte opslag, de beste performance en ben je klaar voor de toekomst. Wat dat precies inhoudt? Rene van Veen, CCO bij Inergy, legt het uit in deze blog.

“Sinds vorig jaar is Inergy partner van Snowflake. Voorheen maakten we gebruik van het Netezza platform. Zoals de meesten weten is dat platform ‘end of life’”, aldus Rene. “We wisten al een tijd dat we moesten overstappen naar een ander platform. Daarom zijn we ruim van tevoren op zoek gegaan naar een opvolger. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Snowflake.”

“Het mooie aan Snowflake is dat we de gestructureerde data uit het datawarehouse kunnen combineren met de ongestructureerde data.”

Nieuwe toepassingen op basis van data

Met het Snowflake Dataplatform kan je als klant altijd vertrouwen op de informatie die je krijgt aangeleverd. “Wij hebben ruim twintig jaar ervaring op het gebied van datawarehousing en Business Intelligence”, gaat Rene verder. “Onze keuze voor Snowflake hebben we gebaseerd op die jarenlange ervaring. Het is fijn dat het platform beschikbaar is op zowel Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google.”

Lees meer: Next level data sharing met Snowflake.

Aan de technische kant van het platform zijn de voordelen groot, maar ook wat betreft business toepassingen is er veel mogelijk. “Het mooie aan Snowflake is dat we de gestructureerde data uit het datawarehouse kunnen combineren met de ongestructureerde data. Normaal gesproken zijn die data vooral het domein van een datalake”, vertelt Rene. “Onze Data Scientists helpen klanten graag om die nieuwe toepassingen te vinden.”

Referentiearchitectuur Snowflake

Whitepaper

Referentiearchitectuur Snowflake

In deze whitepaper bespreken we de aandachtspunten rondom het inrichten van een dataplatform met Snowflake. Hoe jouw data platform er precies uit komt te zien, is uiteraard geheel afhankelijk van de eisen en wensen die je aan de oplossing stelt. Wat wil je uit het data platform halen? Wat wil je er vervolgens mee doen? Wij helpen je graag op weg.

Download whitepaper

We improve performance

“Bedrijven beschikken over enorme hoeveelheden aan data. We zien die hoeveelheden alleen maar toenemen. Onze klanten willen graag iets doen met de data die in hun bezit zijn. Of, zo zien wij vaak, in ieder geval méér doen met data dan tot nu toe gebeurt”, legt Rene uit.

Hij vervolgt: “Laat dat nou precies zijn wat wij bij Inergy al jaren doen: zoveel mogelijk waarde uit data halen. Met de overgang naar Snowflake ontwikkelen wij nu ook in de public cloud mooie oplossingen voor onze klanten. Onze visie ‘We improve performance’ staat altijd centraal. We kunnen echt alles uit data halen wat erin zit.”

“We kunnen echt alles uit data halen wat erin zit.”

Kostenbesparing

Van public cloud platforms is bekend dat het inschatten van kosten soms lastig is. Volgens Rene is het kostenaspect bij Snowflake juist wél goed te beheersen. “Bij dit platform kan je goed zien waar je kosten maakt. Je kan budgetten en alerts erop zetten. Met deze oplossing kan je alles continu monitoren. Zo houd je de kosten gemakkelijk in de hand.”

Wil jij meer weten over Snowflake? Luister hier naar onze podcast!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Werken vanuit het buitenland: Agnes in Duitsland

Werken vanuit het buitenland: Agnes in Duitsland

Bij Inergy zijn er meerdere collega’s die naast kantoor en thuiswerken tijdelijk in het buitenland werken. In deze nieuwe reeks vragen we hun hoe het is om vanaf een “niet-standaard” locatie te werken. Deze week: Agnes Peijster, Marketing en Communicatiespeclialist bij Inergy, vanuit Wincheringen in Duitsland.

Lees verder

Een dag uit het leven van Young Professional Rick Kompaan

Een dag uit het leven van Young Professional Rick Kompaan

Binnen ons Young Professional Program worden vijf jonge, getalenteerde collega’s klaargestoomd voor een succesvolle carrière binnen de IT. Naast allerlei opleidingen doen ze ook veel praktische werkervaring op bij diverse klanten. Rick Kompaan is één van die Young Professionals en vertelt hoe zijn werkdag eruitziet.

Lees verder

Ruim zestien miljard kassabonregels in de cloud

Ruim zestien miljard kassabonregels in de cloud

Geavanceerd dataplatform maakt Detailresult, DekaMarkt en Dirk klaar voor de toekomst

Lees verder