Snel naar content
carlijn van schaik zit op een mooie rode bank in het inergy kantoor

Een dag uit het leven van Carlijn van Schaik, Young Professional

Carlijn van Schaik is Young Professional (YP) in het Data Traineeship van Inergy. In rap temp ontwikkelt ze zich binnen alle facetten van werken met data en analytics. “Geen dag is hetzelfde en iedere dag leer ik nog volop. Van de projecten waar ik aan werk, mijn collega’s en de opleidingen”, vertelt Carlijn enthousiast. Een kijkje in haar werkdag.

7.00 uur
De wekker gaat. Ik doe de gordijnen in mijn slaapkamer open, zodat ik nog even rustig wakker kan worden.

7.30 uur
Mijn kleding en tas heb ik al klaargelegd voor een snelle ochtendroutine. Voor mij geen uitgebreid ontbijt, maar een banaan en zwarte koffie. Terwijl ik ontbijt scan ik het nieuws op Nu.nl en NOS. Ik ben weer helemaal bij en stap in mijn Inergy auto: vandaag werk ik weer een dagje op kantoor. Franse hits blijven mijn guilty pleasure om hard aan te zetten in de auto; een van mijn favoriete artiesten op dit moment is toch wel MHD.

8.30 uur
Arrivée! Als ik op kantoor ben praat ik onder het genot van een kop koffie bij met de andere vier YP collega’s die vandaag ook op kantoor werken. Ik start mijn laptop op, check mijn to-do lijstje dat ik gisteren heb gemaakt en werk mijn mail bij.

9.00 uur
We hebben een korte stand-up met het hele Young Professional team. Na een periode van veel presentaties en online trainingen is het leuk om te horen bij welke klanten iedereen aan de slag is en wat ze doen. We wisselen ook tips uit. Ik geef een update over hoe de interne HR dashboards van Inergy ervoor staan, een project waar ik samen met YP collega Carmen, Tiemen en Lina aan werk. Verder vertel ik kort over een klantopdracht waar ik vandaag aan ga beginnen.

Carlijn Carmen Lina

9.20 uur
Samen met Carmen, Tiemen en Lina bespreek ik de HR dashboards omdat we tegen een aantal issues aanlopen. Al snel komen we erachter dat de verschillende issues met één ding te maken hebben. Een aantal berekeningen negeren de begin- en einddatum van contracten waardoor het resultaat niet klopt. Dat gaan we oplossen!

11.00 uur
De measure in Power BI is aangemaakt en na het uitvoeren van een paar testjes lijken de HR dashboards weer te werken. Ik ga een uurtje verder met mijn online Udemy cursus voor de Microsoft DA-100 certificatie vanuit het YP programma. Deze certificering gaat over het analyseren en visualiseren van data middels Power BI. Dankzij de HR dashboards ben ik hier al veel mee aan het oefenen dus dat sluit mooi op elkaar aan.

12.00 uur
Tijd voor lunch. In de keuken liggen allerlei lekkere broodjes en tosti’s klaar. Fijn om verschillende collega’s te spreken tijdens de lunch. Vanmiddag is het tijd om een start te maken aan mijn nieuwe opdracht bij Arriva.

12.45 uur
De afgelopen dagen heb ik me al flink ingelezen in het klantproject. Samen met collega’s van Service & Support zorgen we ervoor dat ik toegang heb tot alle systemen en in de tussentijd installeer ik de benodigde programma’s. Alles staat klaar om te beginnen!

14.00 uur
Collega Daan geeft me een rondleiding door de belangrijkste systemen. Ik zie in DevOps dat ik een opdracht toegewezen heb gekregen. Samen zoeken we uit wat er precies gedaan moet worden. Ik kan gelijk aan de slag met deze eerste opdracht.

15.30 uur
Even pauze houden. Ik haal koffie en uiteraard kan ik de chocolaatjes die op de bar van de Inergy keuken staan niet weerstaan. Ik ga weer terug naar mijn bureau, app mijn broer of hij zin heeft om samen te eten, werk mijn mail bij en ga weer door met mijn opdracht.

17.30 uur
Mijn werkdag zit erop. Ik ga voor mezelf na wat ik vandaag allemaal heb gedaan en bereid mijn dag van morgen voor door een to-do lijstje te maken. Ik stap weer in de auto en rijd naar mijn broer. Vanavond staat op het menu een van mijn favorieten: een sushibowl. Dat halfuurtje in de auto is voor mij een perfect moment om de werkdag af te sluiten en even te ontspannen.

Meer weten?
Wil jij meer weten over hoe het is om bij Inergy te werken? Neem gerust contact op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder