Snel naar content

Een dag uit het leven van Daan de Schepper, Data Engineer bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Daan de Schepper, Data Engineer bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Daan werkt momenteel voor Milieu Service Nederland en Petplan. Hij bouwt daar aan dataplatforms op Azure met Snowflake. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

06:25: Mijn wekker gaat. Ik lag best lekker maar het is tijd om op te staan. Ik ontbijt met Griekse yoghurt en wat muesli.

07:00: Ik vertrek naar het Inergy kantoor in Woerden. Ik woon in Made in Noord-Brabant en zonder file is dat al gauw een uur rijden. Ik werk één of twee dagen per week op kantoor en de rest werk ik vanuit huis of bij de klant. Op kantoor heb ik gezellig contact met collega’s. Ik luister in de auto de wielerpodcast ‘Live Slow Ride Fast’.

Wat doet een Data Engineer?
Een data engineer is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van de technische infrastructuur voor het opslaan, verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gegevens. Zij werken aan oplossingen voor opslag, verwerking en analyse van gegevens die snel, betrouwbaar en schaalbaar zijn. Hierdoor zijn die gegevens toegankelijk en bruikbaar voor bijvoorbeeld data scientists en business analisten.

08:15: Ik kom op kantoor, zoek een plekje, pak koffie en start mijn laptop op. Standaard begin ik mijn dag met bekijken hoe de pipelines van afgelopen nacht hebben gelopen op de productie omgeving. Als daar iets mis gaat hebben de dashboards van de klant daar direct last van. De uitkomst van deze evaluatie kan ervoor zorgen dat ik mijn planning moet omgooien.

Vandaag ziet alles er goed uit. Ook op de testomgeving zie ik dat mijn doorgevoerde brokken werk goed hebben gelopen. Hier gebeurt iedere nacht een systeemintegratietest, en dat zegt veel over de kwaliteit van ons werk. Dat betekent dat ik verder kan met mijn geplande werkzaamheden. Ik kijk op het scrumboard of deze nog up-to-date is. Op dit moment bouw ik een automatisch metadatamodel voor Milieu Service Nederland, een nieuwe functionaliteit. Dat is het allerleukste aan mijn werk.

Agenda Data Engineer Inergy

Wat is Agile werken?
Agile werken is een iteratieve en flexibele benadering van projectmanagement. Het maakt gebruik van een board (bijv. Scrum board) om de voortgang en verantwoordelijkheden bij te houden. De back log bevat de taken die nog gedaan moeten worden en wordt regelmatig bijgewerkt. Dagelijkse stand-up vergaderingen zorgen voor snelle communicatie en de planning is continu aan verandering onderhevig, aangepast aan veranderde behoeften en prioriteiten.

09:45: Ik heb een stand-up met de analisten van Milieu Service Nederland en mijn collega Ferron. Ik loop naar een belhokje en bel in bij deze meeting. In 15 minuten bespreken we waar iedereen de komende twee dagen aan werkt.

10:00: Aansluitend aan de stand-up hebben we een planningsessie. Aan de hand van de backlog bepalen we waar we de komende weken mee aan de slag gaan.

10:30: Ik pak nog een bak koffie en loop terug naar mijn werkplek. Tijdens de stand-up hebben we bepaald dat er documentatie nodig is. Ik ga naast Milieu Service Nederland ook werken voor een van onze nieuwe klanten Petplan. Omdat anderen mijn werk gaan overnemen is het van belang dat kennis wordt vastgelegd in de systeemdocumentatie. Dus ik ga daarmee aan de slag.

Daan de Schepper op kantoor in Woerden

12:00: Net voor de lunch stuur ik een collega het verzoek of hij mijn wijzigingen aan de documentatie wil controleren. Daarna schuif ik aan bij de goed verzorgde lunch van Inergy. Dit is wel een groot voordeel van op kantoor werken. Na de lunch speel ik een potje tafelvoetbal met wat collega’s. Dit is niet een van mijn grootste talenten, maar het is wel gezellig.

12:45: Tijd om verder te werken aan het metadatamodel. Ik zet een uur mijn koptelefoon op met housemuziek om niet gestoord te worden. Ik schrijf wat SQL voor een stored procedure, maak een wijziging aan een pipeline in Azure Data Factory en test de uitkomst daarvan in Snowflake.

14:00: Ik heb een sollicitatiegesprek met een mogelijke nieuwe collega en mijn collega Merijn. Dit is de eerste keer dat ik dit mag doen. Het is een leuke eerste ervaring.

15:00: Ik bespreek de sollicitatie na met Merijn en daarna werk ik weer verder.

16:15: Ik vertrek naar huis. Ik probeer de file te vermijden door wat eerder te vertrekken maar dat haalt tegenwoordig helaas niet zoveel meer uit. Ik luister op de terugweg naar muziek op de radio.

17:30: Eenmaal thuis ontvang ik nog een mailtje van mijn collega Ferron over een nieuwe pull request. Een pull request is een aanvraag tot samenvoegen van code in een code branche waarbij veranderingen worden voorgelegd aan andere ontwikkelaars voor revisie en acceptatie. Ik controleer het verzoek.

18:00: Etenstijd! Vandaag eten we spaghetti.

18:30: Ik vertrek naar Breda. Mijn vriendin Sophie en ik hebben daar ons eerste huis gekocht. We zijn het volledig aan het verbouwen. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen. Dus klussen is tegenwoordig mijn avondvullende programma. Vandaag plamuren en schuren we de kozijnen.

21:00: Het is tijd om naar huis te gaan. Morgen weer een dag. Maar dan werk ik vanuit huis.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Praktische toepassingen voor schrijvers: optimaliseer je publicatie met de LIAS Tekstassistent

Heb je ooit gewenst dat je publicaties consistenter en professioneler waren, zonder urenlang te moeten sleutelen aan elke zin? Met de LIAS Tekstassistent wordt dit realiteit. Laten we je meenemen in de praktische toepassingen die jouw werk als schrijver aanzienlijk eenvoudiger maken.

Lees verder

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Veelgestelde vragen tijdens webinar Meicirculaire 2024

Tijdens het webinar over de Meicirculaire zagen we een aantal vragen vaker terugkomen. Hieronder tonen we een overzicht van de belangrijkste vragen en thema's die naar voren kwamen. In het webinar dat je on demand terug kan kijken vind je de antwoorden.

Lees verder

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder