Snel naar content
Collega's Daphne Jaspers en Frans Drijver brainstormen en tekenen op een whiteboard op het kantoor van Inergy in Woerden

Een dag uit het leven van Daphne Jaspars, People & Performance Manager bij Inergy

Volgens Daphne Jaspars is haar werk als People & Performance Manager heel waardevol en leuk. Geen dag is hetzelfde. Toch waagt ze in deze blog een poging te vertellen hoe een werkdag er zoal uitziet. Lees snel over wat zij doet in deze diverse rol!

07.00 uur
Voor ik op de fiets naar kantoor stap, loop ik een rondje met onze hond Skip, zet ik koffie voor mijn gezin en geniet ik even lekker van mijn ontbijt.

08.00 uur
Ik ben een redelijk vroege starter, dus ik probeer altijd rond 08.00 uur te beginnen.  Eerst lees en beantwoord ik mails en andere berichten. Daarna bekijk ik mijn agenda en zie ik een aantal afspraken staan, voornamelijk interne afspraken. De rol van People & Performance manager valt onder HR. Ik ben verantwoordelijk voor Learning en Development en de continous improvement cirkel van Inergy. Mijn rol beslaat dus een heel divers en breed werkveld, maar de gemene deler is steeds het willen verbeteren of helpen bij het verbeteren.

08.30 uur
Op maandag maak ik altijd de Innnergy (een samentrekking van Inner en Inergy). Het is een social infographic waarop we de verjaardagen van die week, social events die gepland staan en ook de Boost sessies delen. Ook het behalen van een SnowPro Core certificaat door een van de collega’s vinden we leuk om op deze manier te delen.

09.00 uur
Ik ben met een stand-up met “mijn” Young Professionals. In maart is wederom, voor de vijfde keer, een mooi groepje van vijf talenten in ons Young Professional-programma gestart en samen met Frans Drijver (het technisch geweten van het programma) hebben we wekelijks een stand-up om met elkaar uit te wisselen hoe hun projecten lopen en of er nog zaken zijn waar ze tegenaan lopen. Zoals meestal lopen de zaken goed en zijn ze happy met de werkzaamheden die ze nu verrichten. Na een een paar maanden diverse opleidingen te hebben gevolgd, zijn ze nu allemaal aan de slag voor klanten op diverse projecten.

09.30 uur
Na de stand-up en nog een gezellig praatje met wat collega’s bij het koffieapparaat check ik welke collega’s hun Management Drives vragenlijst nog moeten invullen. Twee maanden geleden is een aantal nieuwe collega’s bij ons gestart en na een korte toelichting in de onboarding en het doorlopen van hun proeftijd stuur ik ze een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Een aantal profielen heb ik ontvangen. Met één van die collega’s heb ik een afspraak om samen het profiel door te lopen. Dat doe ik online via Teams omdat hij in het noorden van het land werkt en woont. Ik licht zijn profiel toe en stel vragen om hem op die manier mogelijk wat inzichten te geven zoals waarom hij onder druk mogelijk bepaald gedrag vertoont. Meestal zijn dit vrij snel heel persoonlijke gesprekken. Ik vind het altijd erg boeiend om op die manier een connectie te maken met een collega. Vaak is er ook ruimte voor wat adviezen met betrekking tot ontwikkeling van bepaalde vaardigheden. Waardevol en leuk werk dit!

12.00 uur
Om 12.00 uur stipt loopt een mooie stoet collega’s langs de kamer waar ik zit te werken. Het is lunchtijd. Jacqueline en Anja hebben weer een heerlijk lunchbuffet klaargezet en binnen no time zit de centrale ruimte vol met smullende collega’s. Dit is een favoriet moment van mijn kantoordag. De sfeer is altijd goed. Zo heerlijk om te zien dat collega’s plezier maken met elkaar.

13.00 uur
’s Middags heb ik een meeting met de managers van Delivery. We komen eens per maand bijeen om verbeterpunten voor onze Data & Analytics delivery organisatie te identificeren en een update te geven van de activiteiten die in dat kader lopen. Mijn actiepunt was om voor een migratieproject een evaluatie te doen. In deze meeting deel ik mijn bevindingen en aanbevelingen voor verbeteringen. Ter voorbereiding leg ik de laatste hand aan mijn presentatie die ik ook voorzien heb van een aantal illustraties (geleerd bij een van onze Boost sessies). Een plaatje zegt immers meer dan duizend woorden.

15.00 uur
Tot slot staan er nog wat werkzaamheden voor Inergy Boost op de planning. Het programma en de onderdelen staan namelijk allemaal gepland. Het aanbod is heel divers, maar is globaal in te delen in vier onderdelen: Technisch, Vakondersteunend, Consultancy Vaardigheden en Klant. Later die week staat er een technische kennissessie over datamodellering gepland. Ik neem nog even contact op met de betreffende collega die die gaat verzorgen om te checken of alles in orde is en om hem te laten weten wie zich hebben aangemeld voor zijn sessie. Voor een nieuw ingekochte workshop over “het reactiekeuzemoment” maak ik nog een aanmeldpagina. Het reactiekeuzemoment is een communicatievaardigheid die we in workshopvorm aanbieden aan alle medewerkers van Inergy. In WordPress maak ik de pagina voor die sessie aan waarin ik uitleg wat het doel van de sessie is, wie die verzorgt (in dit geval zijn dat ingehuurde trainers van Instituut Core), en natuurlijk de datum, tijd en locatie van de sessie. Via deze interne pagina kunnen collega’s zich aanmelden voor die sessies die ze interessant vinden. Het aantal deelnemers per sessie verschilt. Tevreden klik ik op “publiceren”. Een nieuwe Boost sessie is geboren.

16.30 uur
Tijd om af te sluiten. Op weg naar huis, want ’s avonds staan er weer vijftien puberende hockeymeiden te springen om lekker te trainen. Daar zet ik mijn passie om mensen te laten groeien en beter te worden voort. Als kers op de taart mag ik dan om 20:30 zelf nog een balletje slaan en ga ik rond 22:30 voldaan naar huis. Het was weer een mooie dag. 

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder