22-12-2020 Over Inergy

Een dag uit het leven van Remo Schimmel, Young Professional bij Inergy

Remo Schimmel is Young Professional bij Inergy en werkt net als de rest van zijn collega’s momenteel vanuit huis. Hij volgt veel online opleidingen en houdt zicht ondertussen ook al bezig met een aantal mooie klant projecten. Hij vertelt in deze blog hoe een dag uit zijn leven eruitziet.

07.45  uur
Opstaan is niet mijn sterkste punt, daar zal ik niet over liegen. Wat dat betreft een klein voordeel nu we niet naar kantoor kunnen; het scheelt me weer een halfuurtje reistijd. Ik spring onder de douche, ontbijt op mijn gemak terwijl ik de krant doorblader en wat woorden wissel met een aantal van mijn huisgenoten die toevallig gelijktijdig aan de ontbijttafel zitten.

8.30 uur
Na het ontbijt ga ik terug naar mijn kamer, open mijn laptop en check of de confirmatiemail binnen is waarin staat dat de dataload van de BI-casus goed is doorgekomen. Samen met mijn mede Young Professionals houd ik me daarmee bezig. Alle data is goed doorgekomen, daar heb ik in ieder geval geen extra werk aan vandaag. Vervolgens leg ik nog even snel de laatste hand aan een voorstel voor een intern project dat we met de groep Young Professionals gaan oppakken.

9.00 uur
Het programma van de Young Professionals staat zoveel mogelijk in het teken van opleiding. Daarom hebben we driewekelijks een stand-up waarin we de programmaleiding en elkaar updaten over waar we mee bezig zijn en welke problemen we tegenaan lopen.

9.30 uur
Voor onze BI-casus hebben we een virtual machine nodig, maar die functioneert nog niet zoals het zou moeten. Om 10.30 uur hebben we hiervoor een call gepland staan met senior collega Maik, maar eerst kijk ik samen met David of we er alsnog zelf uitkomen!

10.30 uur
Helaas lukt het ons niet het probleem zelf op te lossen. Maik kijkt even mee met David en mij via Teams, terwijl we hem uitleggen waar we tegenaan lopen. Hij vermoedt dat we wat in de instellingen van de virtual machine hebben gerommeld waardoor we nu zelf niet meer de juiste rechten hebben om bepaalde programma’s op te starten. Hij zoekt dit voor ons uit.

11.45 uur
Ik loop even via het park naast mijn huis op en neer naar de Albert Heijn om lunch te halen. Zo ben ik toch nog even achter mijn bureau vandaan. Altijd fijn om even de benen te strekken!

12.30  uur
Collega’s Floris en Michiel verzorgen een training voor de Young Professionals over de Power BI richtlijnen en standaards die we binnen Inergy gebruiken. Helaas kan deze training niet op kantoor plaatsvinden, maar krijgen we deze via Teams. We krijgen uitgebreid uitleg over allerlei zaken omtrent Power BI en zij deze normaliter binnen Inergy aanpakken. Super handig, want voor onze klant Rituals ben ik ook al veel met deze tool aan het werk.

17.00 uur
De workshop zit erop. Het is al donker, maar ik wil toch nog even sporten. Dat doe ik het liefst buiten, dus ik kleed me snel om, doe mijn koptelefoon op en fiets naar de plek waar ik altijd mijn calisthenics trainingsrondje doe. Hier mat ik mezelf een klein uurtje goed af, zodat ik in ieder geval ook nog een beetje fysiek ben bezig geweest vandaag.

18.30 uur
Tijdens de lunch had ik afgesproken om met een paar huisgenoten samen te eten, gelukkig hebben zij al boodschappen gedaan en gekookt. Ik kan zo aanschuiven! Hoef ik alleen de afwas te doen na afloop.

20.00 uur
Een paar vrienden van me sturen via WhatsApp dat ze een paar potjes Call of Duty gaan spelen op de playstation. Ik haak aan, zo spreek ik mijn vrienden toch nog een beetje tijdens de lockdown! Na een tweetal uurtjes gamen loop ik nog even de woonkamer in waar een paar huisgenoten een film kijken. Ik drink nog een kop thee terwijl ik met een schuin oog met de film meekijk.


Remo Schimmel

Ik ben Remo Schimmel en ik werk als Young Professional bij Inergy. Wil jij meer weten over mijn werkzaamheden? Neem gerust contact op via remo.schimmel@inergy.nl.

Deel dit artikel

Melissa de Wilde

Recruiter

Heb je interesse in het Young Professional Program?

Neem dan contact op met Melissa de Wilde voor meer informatie.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Melissa de Wilde via melissa.de.wilde@inergy.nl

  Lees gerust verder...

  22-2-2021

  Wat is een lias?

  29-1-2021

  Een dag uit het leven van Officemanager Francis de Jong

  Altijd op de hoogte

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update.